Anasayfa
31 Ekim 2022, 13:57
sizden3
Abone

İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi?

İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi?

Chris
Arkadaşlar selam ben foruma yeni katıldım insan öldükten sonra dünyaya gelirmi yoksa mahşerden sonra sonsuza dek cennete veya cehennemdemi kalır cevabını sölermisiniz ?


Cevap: İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi?

holy45
öldükten sonra tekrar dünyaya gelme mesalesi reakarnasyon dur buna dinimize haykırıdr böle demek insanı kafir yapar indan ölünce kabirde cennetlikse kıyamete kadar güzel rüyalar görür cehennemlikse çirkin rüyalar görür suf üflendiğinde insanlar tekrar dirilir ve hesap veririler sonra cennetlikler cennete cehhemlikler cehhenme yanlız müslüm günahkarlar cehhemden cennte gidebilirler Allahın izni marhameti ve rahmetiyle tabii .

Okudunuz mu?  Harf vesvesesi

Cevap: İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi?

Chris
Yani Reenkarnasyon yani yeniden dünyada doğma gerçek diğilmi holy45 kardeş???


Cevap: İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi?

Ercan
Reenkarnasyon tamamen bir zırvadır. İslam dinin de yeri yoktur. İnsan ölüp kabire girdikten sonra kabir sorgusu başlar, iyi biri ise kabiri cennetten bir bahçe haline gelir, kötüyse kabir azabı başlar.

İyi birisi iseniz, cennet bahçesinden çıkıp dünyaya gelir miydiniz?
Kötü biri iseniz, dünyaya tekrar gelmek için azap meleklerinin elinden kaçabilir miydiniz?


Chris
Teşekürler kardeş


islamyolu
< indan ölünce kabirde cennetlikse kıyamete kadar güzel rüyalar görür cehennemlikse çirkin rüyalar görür >
Holy45 kardeşim ne kadar nazik anlatmışsın öyle 🙂 Ameli itikatı kötü olanlar kabirde. Azap cektirilecektir. tahmin edilemeyecek Azaplar bunlar. Her kılmadıgın namaz için Ayrı bir azap . oruç için başka , o için başka bu için başka.. cehennem ehli insanlar gece gündüz Cehennem izletilir. Cennet ehli insanlar içinde. Kabir geniş ferah olup. Cennetten bir kapı açılır. orada gidecegi yeri Kıyamete kadar izler.. bunun açıklaması çoktur. özet budur..

Okudunuz mu?  Bende tevbe etmek istiyorum ama bu kadar günahla kabul eder mi rabbim tevbemi....

Reenkarnasyon zırvanında zırvasıdır. Ölen ölür. şimdi Sai baba diye biri vardı hindistanda. ölmüştü. onunda ilerde Reenkarnasyoın yoluyla gelecegine inanıyorlarmış müridleri Allah bu millete akıl versin. Ama sonuçta onlar öyle inansa sorun yok. zaten gidecekleri yer belli. bir Müslüman inanırsa benim canım o zaman sızlar. kimse Aldanmasın öyle zırvalara..

Okudunuz mu?  İslamda karı koca arasında cinsel yasaklar nelerdir

tugcee
reenkaryasyona inanmıyorum dinimizdede yeri yok biliyorum ama peki bu üç bes yasında ki cocukların iste ben aslında bilmem nerde yasıyorum cocugum var karım var işim şudur falan diye konusmasının dinimizde bir acıklaması varmıdır


Hoca
Bu konuyu okuyun kardeş: forumduasi.com/showthread.php?p=694602#post694602Kur’an’da Reenkarnasyonun Reddi

Dünyaya tekrar gelme hadisesi sadece türkiyede ve sadece hatayda var.
İnancı zayıfların uydurmasıdır.

Okudunuz mu?  Her gün aynı şey oluyor 3 rekat mı kıldım 4 rekat mı ?

HAMMADUN
< reenkaryasyona inanmıyorum dinimizdede yeri yok biliyorum ama peki bu üç bes yasında ki cocukların iste ben aslında bilmem nerde yasıyorum cocugum var karım var işim şudur falan diye konusmasının dinimizde bir acıklaması varmıdır >
Dinizde tabiki yeri vardır. Eğer bir insanın, daha önce yaşadığını ve bunu delilleriyle birlikte ortaya koyduğunu görürsen, orada şu düşünceye kapılabilirsin…..

Demekki bu insan daha önce dünyaya gelmiş ve delilleriyle birlikte ortaya koyduğuna göre de muhakkak yaşamıştır.

Ancak işin aslı öyle değildir. Şeytan ve Avanesi, insana göre çok daha uzun bir süre yaşıyarak, insana daha önce yaşanmış olaylardan haber verebilir. Bu durumda insana bu haberi verirkende İVA yönünü kullanabilir. İVA alan bir insan, belli bir mahalde, belli bir tarihte, belli bir takım insanların içerisinde ve o insanların özelde bildiklerini de bilebilir. Bu Şeytan Aleyyullana ve Avanesinin insan üzerindeki oyunlarından sadece bir kısmıdır ki; bunda amacında ne olduğu gayet açıktır.

Okudunuz mu?  Annem ve Babam suçsuz yere beddua ediyorlar

Reenkarnasyon genelde hindistan ve batıl dinlerin yaşandığı mahallerde çokça itibar edilen bir husus olduğundan, burada yaşayan insanların gerçek İslam Şeriatından uzak olduklarından bu tür kavramlara inanması, bir yerde o insanlar için kurtuluş yolu gibi olabilmektedir.

CEM YILMAZ’ın bir parodisini izlemiştim bu hususda. Adam çok garibandır ve reenkarnasyona inanmak ister, diğer bir adama sorar, o da bakma sen bu gün böyle gariban olduğuna, bir dahaki gelişinde KRAL’sın BE OĞLUM diye cevaplar.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde kan vermek yada parça alma sonucu kanama (az bir miktar)olması halinde abdest bozulu

Bir dahaki gelişinizde İNŞAALLAH hepiniz KRAL’sınız ama dünyada değil, İNŞAALLAH AHIRETTE.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. amin.


islamyolu
< Bir dahaki gelişinizde İNŞAALLAH hepiniz KRAL’sınız ama dünyada değil, İNŞAALLAH AHIRETTE. >
Allah razı olsun güzel anlatmışsın. dediğin gibi Hindistan çok Tuaf bir Ülke. birisi çıkıyor. Ağzından yumurta çıkarıyor binlerce müridi oluyor. Ahmet hocanın dedigi gibi. Tavukta bilmem neresinden çıkarıyor. Tavuk tövbe haşa ilahmı olacak. ölüncede reenkaryasyon olarak başka bir bedende geri gelecek diye inanılıyor. Hindistan da her din var. ama bunuda unutmayalım 160 milyon da Müslüman var. Müslümanların ekseriyeti hanifi mezhebinden Ehli sünnettir. Çünkü İmam Rabbani Hazretleri gibi. büyük bir alim büyük bir müceddit orada yaşamıştır.. onun çok büyük tesiri olmuştur. zamanında Hindistan pakistan Daha bir çok müslüman ülkesinde.. konuyu yine dagıttım hemen toparlim. Hammadun Kardeşim zaten çok güzel açıklık getirmiş. banada o yazıya +++++++++++++++ yapmak düşer..

Okudunuz mu?  Arabada kıtmir ve 7 uyuyanlar kağıdı buldum

Chris
Yani insanlar öldükten sonra dünyaya gelmicekmi bu 100% dogrumu???


özlemsultan
böle yalan dolnlarla başkalarının kafasını karıştıran çok malesef çok şükürki bir daha dünyaya gelmicez


senayusa
Hammadun kardesim ne kadar güzel anlatmissin, bende bu olayi hep insanların yalanlari olarak dusunmustum, seytandan bilgi alma olayi hiç aklıma gelmemisti. Allah razı olsun. InsAllah hepimiz ahirette kral oluruz… Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Cuma Günü Cenabet Gezmek

EarthQuake®
< Yani insanlar öldükten sonra dünyaya gelmicekmi bu 100% dogrumu??? >
Hayır gelmeyecekler, önceki yorumlarda da yazıldığı gibi. Sen bu sapkın düşünceye inanma, inananlara da itibar etme, mümkünse onların bu düşünceden kurtulmalarına yardımcı ol. Selametle.


Kayıtsız Üye
Allah kullarını çok sever ama insanların cehennemde yanması biraz kötü değilmi yani Allah kullarına bu kadar eziyet çektirirmi

Okudunuz mu?  Zamanında Çocuklara Kötü Davrandım. Çok Pişmanım. Günahım Affolur Mu?

arifselim
Allah biz kullarına her iki yolu da göstermiştir. Hem cennetin hemde cehennemin yolu bellidir. Bir insan artık dilediği yolu kendi seçer. Allah kullarına zulüm etmez.


Kayıtsız Üye
tabiki cennet bahcesine girdikten sonra dünyaya geri gelmek isterdim


insan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi, öldükten sonra tekrar dünyaya gelmek, ölenler tekrardan gelirmi

Bu kategoride yer alan Yanında biri varmış gibi hissetmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan öldükten sonra tekrar dünyaya gelirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.