Anasayfa
2 Haziran 2022, 14:38
sizden95
Abone

Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

tugcee
eğer erkek ve kadın birbirinden uzaktaysa kadın telefonla sahide vekalet verse imam nikahı kıyılabilir mi kuzenim resmi olarak nikahlandı ama esi isvicrede kuzenimde vizesi cıkana kadar gidemeyecek isvicrede hoca bulmak çok zormus birini bulmuslar bu durumu halletmek istiyorlar vekaletle mümkünmüdür acaba

Okudunuz mu?  Bir kimse bize biri hakkında kötü birşey söylese ve bizde bu sözler üzerine cevap verirsek kul hakkı olurmu?

Cevap: Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

Hoca
Nikahta vekalet caizdir. Nikahta hazır olamayan kız, yakın birine vekalet verir ve nikahı kıyılır. Aynı şekilde erkek de gelme ihtimali yoksa vekalet verir veya görüntülü görüşme ile nikahını kıydırabilir.

Okudunuz mu?  İmam eşari kabri nerdedir?

Yorum: Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

Kayıtsız Üye
Ben imam nikahi kiydim erkek arkadaşimla ama telefonda yani ben nikah kiyilacak diye bekliyodum erkek arkadaşim nikahimiz kiyildi dedi ben kimseye vekalet vermedim ve sahitleride tanimiyorum nikah sahih mi?

Okudunuz mu?  Bilerek oruç bozulduğunda sonraki durum hk.

Yorum: Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

arifselim
Böyle bir nikah sahih olmaz geçerli değildir. Nikahı kıyılacak kişi vekaleti bildiği güvendiği kişiye vermelidir. Habersiz zaten hiç bir şekilde geçeli olmaz.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşim baska sehirde ve biz imam nikahi kiymak istiyoruz ailemin haberi olmadan telefonla nasıl yapicaz bilmiyoruz bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim simdiden tesekkrler

Okudunuz mu?  Geçmiş namaz borcu nasıl kılınır?

arifselim
Bu konuda sana bilgi verelim kardeşim. Kesinlikle aileden habersiz ve gizli kıyılan bir nikah geçerli değildir. Dinen öyle bir nikah geçerli değildir. Nikah gizli olmaz, nikah açık olmalı ve ilan edilmelidir.


Misafir500
Telefonda erkek arkadaşıma bizi evlendirmesi için vekalet verdim. O da 2 arkadaşina beni tanitarak -annemin babamin dedemin ismi falan- beni karisi olarak kabul ettim dedi. Bu olaydan ailelerimizin hicbir haberi yok, nikah sahih midir olmus mudur yani, yoksa olmamis midir. Tesekkurler

Okudunuz mu?  Sevde'nin arapça yazılışı

klav
Öyle bir şey yok. Senin velinin olmadığı her türlü nikah geçersizdir.


Kayıtsız Üye
Benim nişanlım yurt dışında gelemiyor nasıl yapcaz imam nikahı telefondan anlamadım bu konu da hiç bilgim yok bu arada gizli yapmıycaz.
detaylı ve gerçekten doğru bir şekilde anlatıp yardım ederseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Tanımadığım bir kızı çok ama çok seviyorum

arifselim
Ailelerin bilgisi dahilinde olmalıdır. Telefonun diğer ucunda kimlerin olduğu hiç şüphe bırakmayacak şekilde açık olmalıdır. Daha sonra her nikah kıyıldığı gibi şahitlerin de huzurunda bir hoca tarafından kıyılabilir.


Kayıtsız Üye
Şafi mezhebinden değilim ama imam nikahım kıyılırken vekaleti ben değil babam verdi nikah sahihmidir

Okudunuz mu?  Şehvetsiz akan meni boy abdesti

mum
Baba kızının nikahını izin almadan kıyabilir, uygun bir yol olmasa da kıyılan nikah geçerlidir.
Biz şafii ve hanefi fark etmez nikah kıymaya gelen herkeste gelini veya vekilini isteriz.
Babası gelmiş ve izin almamışsa aratıyor ve vekalet istetiyoruz.


imam nikahında vekalet nasıl verilir, imam nikahı vekaleti nasıl verilir, vekalet ile imam nikahı

Bu kategoride yer alan Tuvalette taharetlenirken elbiseye dökülen su namaza mani midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.