Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:06
missa95
Abone

Kur’ana Başlamadan Önce Okunacak Dua varmıdır?

Kur’ana Başlamadan Önce Okunacak Dua varmıdır?

Kayıtsız Üye
Kur’ana Başlamadan Önce Okunacak Dua


Cevap: Kur’ana Başlamadan Önce Okunacak Dua varmıdır?

Muhammed
Dua:
Allahümme bil hakkı enzeltehü ve bil hakkı nezel. Allahümme azzim ragbetî fîhi vec’alhu nûran libasarî. Ve şifâen lisadrî. Allahümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvî bihî cesedî. Verzuknî tilâvetehu ala tâatike ânâel leyli ve etrafen nehâr. Vehşurnî mean nebiyyi Muhammedin sallAllahu teala aleyhi ve selleme ve âlihil ahyâr.

Okudunuz mu?  Levlake sen olmasaydın kainatı yaratmazdım hadisi sahih midir?

Anlamı:
Allah’ım, inzal ve nazil kıldığın Kur’an hakkı için, Allah’ım! Kur’an’a karşı rağbetimi arttır, gözlerime Kur’an’ı ışık yap, göğsüme Kur’an’ı şifa yap. Allah’ım, Kur’an’la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur’an’la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur’an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O’nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir. (bk. Mecmûatu’l-Ahzab, 1/591)

Okudunuz mu?  İslamın yasakladığı 7 kötü huy ve davranış...

kurana başlarken okunacak dua, kurandan önce okunan dua, kurandan önce okunacak dua

Bu kategoride yer alan İnsanlar arasında dışlanmak ve yapılan duaların cevapsız kalması durumunda ne yapabiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’ana Başlamadan Önce Okunacak Dua varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.