Anasayfa
12 Eylül 2021, 20:18
Namaz
Abone

Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir?

Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir?

Kayıtsız Üye
Değerli Abilerim çok önemli bir sorum olacak ben 15 yaşındayım cünüplük hali oldu gusül alamadım ertesi gün cumaydı ve annem hadi cumaya git dedi bana ben gitmek istemedim ama cünüp olduğumuda söyleyemem beni zorla gönderdi ve kılmak zorunda kaldım.Utancımdanda o an cünüplük olduğunu söyleyemediğim için cünüp olarak camiye gittim.Bu kafir yapıyormuş abdestsiz namaz ben ne yapıcam yardım edin.

Okudunuz mu?  Namaz kıldıktan sonra seccadeyi kapatmanın fıkıhta yeri varmıdır?

Cevap: Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir?

BEYAZ_gul
Anniniz sizin cuma namazına gonderdiginde
(Ben cunubum demek yerine)
Bir biy abdest alayimda cumaya temiz gideyim hemde sünnet yapims olurum
deseydiniz bu gibi durumla karsilasmazdin.

Cumadan önce boy abdesti sünnetir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ağırlık çökmesi

Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir?

Kayıtsız Üye
Size cookk teşekkur ediyorumm


Cevap: Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir?

Kayıtsız Üye
Ben dayı zoruyla cünüp haldeyken cuma namazı kılmak zorunda kaldım ne yapsam günahı silinir?

Okudunuz mu?  Namazda kadınların oturuşu

Şema
Cünüp camiye girmek ve namaz kılmak çok büyük günahlardandır
Bir daha yapmayacağına Allah’a söz ver o affedicidir


Kayıtsız Üye
Abilerim ablalarim. Ben şeytana uyarak masturbasyon yaptım. Yaptığımın kötü bir şey olduğunun farkına vurarak tövbe ettim. Fakat menim ben gusül aldıktan sonra aktı. Bende aileme bu durumu söylemeye utanıyorum. Gece gizlice kalkıp gusül almaya çalıştım fakat onların uyanmasindan korktuğum için suyu çok az açtım ve hemen üstüme 20 saniye tutup çıktım(bundan önce niyet edip ağzıma ve burnuma şu aldım). Fakat bazı yerlerime şu gitmediğini düşündüm. Abdesti bozan bir olay yapmadığım için de gusül hala alabilirim dedim ve elimi ıslatıp o bölgelerime su sürdüm. Hala ıslanmamis bir bölgem varsa ve ben bunu bilmiyorsam durumum nedir?

Okudunuz mu?  İşrak namazı en son hangi saate kadar kılınabilir?

arifselim
Guslün bir farzı her tarafına suyun ulaşmasıdır. Eğer suyun her yere ulaştığına inanıyorsan guslün geçerlidir. Ama emin olmadığın yerler varsa sadece o yerleri yıkman gerekir. Yeniden gusül almaya gerek olmadan sadece ıslanmamış yerleri yıkayabilirsin.


Kayıtsız Üye
Bende sabah kalktığımda cünüptüm ben uyurken olmuş ve ramazandayız sahurdan sonra olmuş abdeste alamadım orocumu öle tuttum bunda sorun yokmuş öğrendim ama teravih namazına hergün gittiğim içim ailem yine gitmem için zorladı bende daha dün duş aldigim için yine alamadım ve evde misafir vardi o halde teravih namazınıda kıldım yani durum karışık

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde namaz nasıl kılınır

Kayıtsız Üye
Cünüpken kılınan namaz geçersiz olur. Ve insan günahkar olur.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşındayım cuma günü geldi ve babam cumaya gidelim dedi ben utandım ve tvoletim var dedim biraz oyalamaya çalıştım elimden gelen herşeyi yaptım Allah’a beni affetmesi için dualar ettim yardım etmesi için ama babam a söyleyemedim gitmek zorunda kaldım ve namaz kılmış gibi yaptım kılmadim ve çok utanç duydum hocanın ettiği dualara amin diyemedim ve eve geldiğimde ağladım ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Bir çocukla cemaat yapıp namaz kılmak için çocuğun en az kaç yaşında olması gerekir?

arifselim
Bu yaptığından hemen tövbe et ve bir daha asla yapma. Allah pişman olan ve bir daha o günahı işlemeyen kullarını affeder. Bu sana bir ders olsun.


cenabet namaz kılmak zorunda kalmak, cenabet namaz kılmak, cünüp namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Hanefi namaz tesbihatı nasıl? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp olarak camiye gidip cuma namazı kılmak zorunda kaldım. durumum nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.