Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Zina niçin günahtır? Zina yapmak günah ise hikmeti nedir

Zina niçin günahtır? Zina yapmak günah ise hikmeti nedir

Kayıtsız Üye
Dinimizde Zina niçin günahtır? Zinanın yasaklanmasının nedeni nedir?

Zina niçin haramdır? Kimseye zararı dokunmasa zina niçin haram olsun ki?..

Zina niçin haramdır? Evlenmeden önce cinsel gelişim için iyi bir tecrübedir, açık saçık yayınlar da izlenilip öğrenilmesi gerekli şeylerdir, diyenlere nasıl cevap vermek gerekir?

Okudunuz mu?  Evde uyulması gereken islami kurallar nelerdir kuran ve sünnet ışığında

Cevap: Zina niçin haramdır? Evlenmeden önce cinsel gelişim için iyi bir tecrübedir, açık saçık yayınlar da izlenilip öğr

Hoca
Acaba bu insanlar anneleri, kız kardeşleri için de aynı şeyi mi düşünüyorlar? Bu meseleyi yanlızca erkeklerin keyfi açısından düşünmek yanlış olur. Erkek bu tecrübeyi kiminle yapacak? Bir kadınla. Peki bu kadın kim olacak? Bu kadın birisinin kız kardeşi, birisinin eşi, birisinin annesi, birisinin çocuğu olmayacak mı?
Bahsedilen durum insan fıtratının da kabul etmeyeceği süfli bir durumdur. Fıtratı bozulmamış hiç bir insan bunu iddia edemez.

Okudunuz mu?  Alevi ve hanefi ayrımı - alevi-hanefi evlilikleri

Cevap: Zina niçin haramdır? Kimseye zararı dokunmasa zina niçin haram olsun ki?..

Kayıtsız Üye
Zina haramdır. Büyük günahlardandır.


Cevap: Zina niçin haramdır? Evlenmeden önce cinsel gelişim için iyi bir tecrübedir, açık saçık yayınlar da izlenilip öğr

Kayıtsız Üye
Evlilik öncesi cinsel ilişki, ister söz kesilmiş olsun, ister nişanlı olsun asla caiz değildir haramdır. Ayrıca dini nikah (imam nikahı) kıyılmadan gerçekleştirilen resmi nikah, islami açıdan geçersizdir. Yapılan zinadır.

Okudunuz mu?  Mağara Ashabı-Ashabı Kehf Arapça İsimleri

Şema
Zinayı Allah Kurân-ı kerimde İsrâ süresinin 32. Ayetinde haram kılmıştır.


zina, rüyada zina yapmak günah mı

Bu kategoride yer alan Rana ismi Kuranda geçiyor mu anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina niçin günahtır? Zina yapmak günah ise hikmeti nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.