Anasayfa
13 Temmuz 2023, 19:47
sizden91
Abone

Gayb aleminden ses duymak

Gayb aleminden ses duymak

23kemal
öncelikle Allahın bereketi ,selameti hepinizin vede hepimizin üstüne olsun sonsuz salat ı selam da resulullah efendimiz H.Z MUHAMMED MUSTAFA (S.a.v) efendimizin aline ve ehli beyt ine olsun efendim siz degerli mumsema forum üyeleri ve adminleri sizlerden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum gayb aleminden ses duymak nedir vede neye alamettir ve siz degerli mumsema forum üyelerinin yöneticilerin vede tüm islam aleminin ramazan ı bayramını tebrik eder hayırlı ve ugurlu bir bayram geçirmenizi yüceler yücesi olan ALLAH c.c teala h.z lerinden niyaz eder herşey gönlünüzce olmasını dilerim

Okudunuz mu?  Allahın varlığından şüphe gelmeye başladı çok kötü oluyorum

Cevap: Gayb aleminden ses duymak

Şema
gece sesler ve gaybten sesler duymak

< gayb aleminden ses duymak nedir ve de neye alamettir ve >
Gayptan duyulan ses hayırlı ise yani hayra teşvik eden bir ses ise amel edilir bu iyiye alamettir.
Ama dikkat etmek lazım bazen sesler gibi insan içine kuşkular gelir bunlar şeytandan olabilir, bir iki defa hayra teşvik eder ama üçüncüsünde dinden eder.

Okudunuz mu?  Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim

Cevap: Gayb aleminden ses duymak

Kayıtsız Üye
Bu 3.defa oluyor.ne zaman aşırı bunaldigimzaman sabrimin son aşamasında iken rahmetli annemin bana birseyler söylediğini yaşadım. İnanamadım. Bu gece annemin ismimi söylediğini duydum.inaninki bu sefer şok dayım. Yeni kaybettiğim için üzüntümle alakali diye düşündüm. O vakit.şimdi tekrar yumuşak bir sesle ismimi söyledi. Rüya değil bu.


Yorum: Gayb aleminden ses duymak

Kayıtsız Üye
Ben annemin oğlum diye sesini duydum ve abimin Allah diye sesini duydum ve camlar titredi anlamı nedir ??

Okudunuz mu?  Burun içi kanaması abdesti bozar mı

Olmüş babaannemin sesini anne ve babamın gerçekten duyması babamın ismini bağırması ne anlama gelir acaba


arifselim
Selamun aleykum. Rüya dışında bu tür sesler işitmek ile ilgili olarak dini açıdan özel bir manası yoktur. Bu insanın yaşadığı bir duygu yoğunluğundan dolayı olabilir. Eğer sık sık oluyorsa bu şeytandan olabilir ve önemsememek gerekir.


Kayıtsız Üye
Ilk Allah Rahmet Eylesin benimde evcil hayvanım ölmüştü bende onun sesini duydum hemen anneme anlattım annem dediki özlemişsin dedi. Bence sende Anneni özledim 😇

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen yapışkan akıntıdan dolayı gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Men bu yuxunu evveller tez- tez görürdüm. 3,4 adama danişandan sonra cox gec gorurem.yuxum ise beledir. Evvelce hereketsiz qaliram,sonra qulagima berk,hetta insanin qulagi bata bilecek qeder gelir.qorxunc olur. Sonra ise yuxudan ayimaq ucun yuxuda başlayiram dua edmeye. Sonrada ayliram.


Hidayetyolu
Bir birinden farklı türlerde gaipten ses duyulabilir.Musallat olan cin veya gezici cinler tayfası gibi farklı nedenlerle gaipten ses ve vesvese duyulabilir.Çok farklı türleri vardır.Çok uzak mesafeden gelen ve normalin dışında farklı özelliklerle dikkat çeken seslerde vardır.Çok fazla şahit olunmaz bu şekildeki gaipten gelen sese.İsimi ile hitap etmek yada belirli kelimeler ile hitap etmesi söz konusu olabilir.Normalin dışında farklı özelikler dikkat çeker.Yani sıradan değildir bu gaipten ses.Bazılarıda insanlar gibi göze gözükür ve konuşur.Bu neden kaynaklanır bilinmez.

Okudunuz mu?  Birden bitmiş halde inen sureler

Kayıtsız Üye
Gayb dan ses duyduğun zaman besmele çek kardeşim ses devam ediyorsa hakdan ses kesiliyorsa şeytandandır. Ama gayb dan gelen (geldiğini sandığın) sesler her ne derse desin o seslere itibar etmek ne farzdır nede sünnettir. O seslere göre hareket etmekle yükümlü değilsin. Şeytan bu sesler sayesinde ne alimleri benlik deryasında boğdu. Aman dikkat bize emredilenler kuran ve hadislerle anlatılmıştır zaten. Selametle

Okudunuz mu?  Gözleri sürmelidir, kainat güzelidir Sevenler görmelidir Muhammed'ül Emini ilahiyi arıyorum..

Kayıtsız Üye
Öncelikle merhabalar. Annem uzun süredir gaipten sesler duyup onlara hakaret ve küfürle karşılık veriyor, duyduğu seslerin de kendisine hakaret ettiğini iddia ediyor,ve bu uzun zamandır böyle. Gün için de çok sinirli sürekli bağırıyor.. Ne yapabiliriz?


Ensar
Elbette bu tür duyulan sesler eğer iyi taraflı seslerse amel edilir lakin şunu da unutmamalıyız ki kişi bazen olmadık sesleri içinden kuşku duyarak hisse kapılır bu sesler birkaç hayırdan sonra sizi başka yönlere sürükleyebilir. Evde sürekli Kuran okuyun Annenize biliyorsa okumasını tavsiye edin. Dualar okuyun özellikle korunma duaları okuyun Annenize…

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebine Göre Şafii Mezhebine Göre Bunları Yazarmısınız?

Kayıtsız Üye
Ben 3 gecedir kendi sesimi duyuyorum evin içinde. Kardeşim yanıma gelip abi bana mı seslendin diyor. Ama ben ona seslenmiyor hatta ağzımı dahi açmıyorum. İlk başta dikkat etmedim ama 2. Gece dikkat ettiğimde kendi sesimi duydum ve ardından kardeşim yine aynı şekilde yanıma geldi. Şuan 3. Gece ve aynı şeyler belki de daha sık oluyor. Her gece aynı saatlerde olan bu olay artık beni çok korkutuyor. Bunun nedenini cidden çok merak ediyorum.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde dişi üzerindeki siyah lekeler gusul abdestie mani midir ?

misafir1
insan yoğunlaşacak olursa böyle şeyler düşünebilir, sesleri ve görüntüleri farklı yorumlayabilir. insanlar hayatındaki kabak gibi meseleleri bile farklı yorumlayıp, kendisine farklı bir gerçkelik inşa edebiliyor. dolayısıyla korkarak algılarını yoğunlaştırmak sıklıkla hatalı yorumlamalara neden olabiliyor. birincisi korkma ikincisi yoğunlaşma. bunun benzer şekillerde çok yanlış anlamalara yol açdığı da vakidir. basit bir örnek versem çocukca olacak, başka bir örnek versem felsefi kaçacak. mesela bir doğa resminde yoğunlaşıp yoğunlaşıp, ekranı büyütüp büyütüp, sadece karıncalara dikkat kesilip, karıncaların dünyayı ele geçirmiş olan canavarlar olduklarını düşünmek gibi.

Okudunuz mu?  İslamda tövbe bozmanın günahı

Kayıtsız Üye
namazını kıl Allah’a güven ona sığın gerisini boş ver ilgilenme salıver gitsin…. insan hem çok güçlü hem çok zayıf… güçlü olması… Allahdan yardım alması…. zayıf olması nefsine uymasıdır….. bence sesi bırak kuran oku…. insan psikolojisi çözemezsin… nefs şeytan.. melekler.. karşık duygular bunlar… namazını kıl bol bol dua et Ayetel kürsi oku 7 defa sabah akşam

Okudunuz mu?  Resim & Hayvan Olan Ortama Melekler Girmez Hakkında 3 Soru

rüyada zikir sesi duymak, Rüyada gaybdan ses duymak, ses duymak

Bu kategoride yer alan SubhanAllah SübhanAllah başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayb aleminden ses duymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.