Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül

Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül

ziya3400
Arkadaşlar gusül abdesti aldıktan 1 gün sonra tırnaklarıma bakarken el tırnaklarımın uç kısmında çorap giyerken ,kumaşa sürtmekten v.s tozlar,minicik iplikler nokta halinde tırnaklarımın ucunda toplanmışlardır. Meraklandım acaba gusül alırken de bunlar var mıydı dedim içimden. Sonra başladı şüphe.

Okudunuz mu?  Şeytandan gelen şüpheler

Bir yerde şöyle bir cevap buldum ama bu cevap benim yukarda bahsettiğim durum içinde geçerli mi ?

Sual:
Tırnak arasındaki kir, pislik abdeste, gusle mani olur mu?
CEVAP
Abdeste de, gusle de mani olmaz, içine su geçer.

________________________________________________

MESALA ÇORABIMI GİYERKEN ÖZELLİKLE SİYAH ÇORAP TIRNAĞIMIN UCUNA TAKILIYOR V.S SİZDE DE OLUYORDUR İLLAKİ TIRNAĞINIZI ÇOK DİKKATLİ İNCELEYİN.

Okudunuz mu?  Allah'ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

Cevap: Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül acil sorum var bakar mısınız ?

Desert Rose
Tırnakları kesmek sünnettir diyen olduğu gibi vaciptir diyen de olmuştur. Hanefî âlimlerinin kaydettiklerine göre tırnak ve bıyık gibi bedende kesilmesi matlup olan şeyleri kırk günden fazla bırakmak caiz değildir. Böyle bir müddet ihmal eden kimse cezaya müstehak olur. Şafiî alimlerinin görüşlerine göre de tırnak ve benzeri şeyleri kesmek Sünnettir, vacip değildir. Kesilmesi ister vacip ister sünnet olsun, altında kir ve toprağın bulunması abdestin sıhhatine mani değildir. Yalnız hamur, mum ve benzeri bir şey olursa manidir. Peygamber (sav) tırnakların kesilmesini emreder, ama namazın iadesini emretmezdi. Tırnakların altındaki kir abdestin sıhhatine mani olsaydı mutlaka o halde kılınan namazın iadesini emredecekti.

Okudunuz mu?  Duaları Türkçe okumak

Cevap: Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül acil sorum var bakar mısınız ?

ziya3400
tırnak yiyen birisiyim, zaten normalde de hep kesiyorum yani anlayacağınız TIRNAKLARIM KISACIK DA . ister istemez böyle işte çorap, pantolon giyerken tırnağa bir takım tüy benzeri tozlar yapışabiliyor. Siyahlık yapıyor kıllanmıştım neyseki sorun yok.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan Cennet'e girermi ?

Allah razı olsun, hayırlı bayramlar.


tırnak arasındaki pislikler gusle mani midir, tırnak arasındaki pislikler, tırnak arasındaki pislikler gusle

Bu kategoride yer alan İhtilam olmadım ama her sabah kalktığımda idrardan mezi geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.