Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:00
sizden01
Abone

Aniden açık saçık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsek cünüp olurmuyuz?

Aniden açık saçık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsek cünüp olurmuyuz?

kemalp33
Merhaba arkadaşlar ,

benim bir sorum olacaktı . bir paylasım sitesinde gezerken açık sacık resimler videolar cıktı karsıma ben hemen gözümü cevrdim ve siteyi kapattım
gözle cünüplük diye bişey okumustum simdi ben cünüp mü oldum ?
veya başka bişeyse ne yapmalyım ?

Okudunuz mu?  İmamı Şafii'ye göre kız elinin erkek eline temasında abdest bozulur mu?

İlginiz İçin Teşekkürler


Cevap: aniden açık sacık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsel cünüp olurmuyuz?

Tufanbeyi
Kemalp33 Kardeş..
Cenabet Hali Şudur..
Cenâbet olan, yani cinsî münasebette bulunmuş yahut rüyada ihtilâm olmuş veya birine bakmakla ya da dokunmakla kendisinden şehvetle inzal vaki olmuş kimseye cünüp bu durumuna da cenâbet denir.
Cinsî münasebetle meni gelmese de kişi cünüp sayılır. Bunun için sünnet mahallinin kadının cinsel organında kaybolması gerekir. Übey b. Ka’b’tan rivayete göre, Rasûlullah (s.a.s.), İslâm’ın ilk yıllarında elbisenin azlığından dolayı, inzalsiz cima hâlinde yıkanmamayı bir ruhsat kıldı. Daha sonra ise guslü emretti: Ruhsatı kaldırdı. Ebû Dâvud şöyle der: "Übey bununla sudan dolayı suyu kasdetmiştir. Bu da meninin gelmesinden dolayı guslün gerektiğini ifade etmektedir." (Ebû Dâvud, Tahare, 381; İbn Mâce, Tahare, 111; Ahmed b. Hanbel, V, 115-116) Bu hadisten anladığımıza göre inzalsiz cima’ın hükmü cünüplüktür ve guslü gerektirir.
Bu durumda olan kişi için Hanefiler: "Meni gelse de gelmese de bu durumda kişi cünüptür. Yani kadın ve erkek her ikisi de cünüp olur" demişlerdir.


Cevap: aniden açık sacık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsel cünüp olurmuyuz?

denclis
Hayır kardeşim cünup olmadın.Ama bakmadan kapatmalısın hemen.Yoksa göz zinası yapmış olursun.

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna zikirleri hakkında

Cevap: aniden açık sacık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsel cünüp olurmuyuz?

kemalp33
Çok Teşekkürler içim rahatladı 🙂 zaten gördügüm anda hemen gözümü cevirip kapattım biliyorumki Allah avret yerini açanın ve oraya şevhetle bakanın gözlerine kursun döküp cehenneme atar …

Okudunuz mu?  Erkeklerin olduğu havuzda yüzmek

denclis
Birşey değil,sağlıcakla kalın…


gimsangoksel
Sevgili kardeşimiz,elbette açık neşriyata olan hassas duygunuz güzel bir şey,gusül gerektiren bir durum söz konusu da değil,ama faraza siz buna bakmış olabilir hatta bunu yapmış da olabilirsiniz,unutmayalım ki ALLAH affedicidir,siz gözlere kurşun dökmek cehenneme atmak gibi meseleleri değil de bakmadığımız zaman ki lezzetli hediyeleri düşünelim,onları yazmaya çalışalım,yapan arkadaşlarımıza da bu örnekleri verelim.

Okudunuz mu?  Felak ve nas sureleri namazda okunabilir mi?

açık saçık resimler, acık sacık fotolar, acik resimler

Bu kategoride yer alan Cünüp olduktan sonra idrar yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aniden açık saçık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsek cünüp olurmuyuz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.