Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

söz
namaz kılarken rekatları şaşırmak

ben yaklaşık 2 haftadır namaza başladım Allah izniyle buna devam edeceğim,ama bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum,bu durumda ne yapmalıyım,sonuna kadar kılmalı mı,yok sa o an bitirip tekrar niyet edip başlamalı mıyım
Bir de sabah namazlarını şu an kaza ediyorum ,birden olurda bunalırım falan diye de korkuyorum.bunu da zamanla asıp sabah namazlarını da kılmak istiyorum ama bu çok yanlış bir şey mi?


Cevap: Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

müsab
< NAMAZDA REKAT ADEDİNDE TEREDDÜT ETMEK

Abdullah ibni Mesud (r.a.)un rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Resulullah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Biriniz namazda kaç rekat kıldığı hususunda tereddüde düşerse, kaç rekat kıldığını buluncaya kadar kalben düşünüp araştırsın. Sonra namazını kanaat getirdiği rekat üzerine tamamlasın. Ardından da şehiv secdesi yapsın. (Taberanı, Mücemuş-Sağır, 1/67)

Namaz kılan pekçok kimse, zaman zaman kıldığı rekat sayısında şüpheye düşer. Hadis-i şerif, bu durumda takip edilecek yolu-usulü göstermektedir. Dilerseniz mevzuu fikhi bakımdan biraz daha açalım. Şöyle ki:

Bir kimse namazda, üç rekat mı, dört rekat mı kıldım diye tereddüt ederek bir rükün eda edecek kadar düşünse veya Fatihadan sonra hangi süreyi okuyacağını bir rükün miktarı yani, Allahumme şallı ala Muhammedin ve ala ali Muhammed diyecek kadar düşünse şehiv secdesi yapması vaciptir.

Yine bir mümin namaz içinde bir rükün miktarı tefekküre dalsa; mesela, iftitah tekbiri aldım mı, almadım mı? diye o miktar düşünse, sonra da tekbir aldığını hatırlasa veya almamış olduğunu zannederek tekrar bir tekbir daha alsa, gene şehiv secdesi yapması lazımdır.

Okudunuz mu?  Hep yalnız yaşayanın evlenmesi

Ancak bütün bu durumlarda, eğer bu şüphe kendisine ömründe ilk defa arız olmuşsa, o namazı yeniden kılar. Fakat birkaç defa arız olmuş ise, araştırır ve kanaatine göre hükmeder, ona göre hareket eder, namazı yeniden kılması icap etmez. Araştırma ve karar verme hususunda kalbin şehadeti kafidir.

Mesela sabah namazını kılarken, bir rekat mı kıldım iki rekat mı? diye şüphelenip de bir rekat kılmış olduğuna kalben hükmetse, ihtiyaten buna, bir rekat daha ilave eder. Bu husustaki tereddüdünden ve düşüncesinden dolayı da şehiv secdeleri yapar. Aksine iki rekat kılmış olduğuna hükmettiği takdirde oturur, teşehhütten ve selamdan sonra şehiv secdelerini yapar. Şayet hiç birine karar veremezse, en az olanı tercih eder; çünkü az olanda kesinlik vardır. Bu durumda bir rekat daha kılar. Ancak bu takdirde, tereddüt ettiği rekatın sonunda oturup tahiyyatı okur; sonra kalkıp, o bir rekatı kılar. Zira evvelce iki rekat kılmış olması ihtimali vardır. Bu takdirde de gene namazın sonunda şehiv secdelerini yapar.

Dört rekatlı bir namazda, birinci rekatte mi, ikinci rekatte mi olduğu hususunda şüpheye düşen kimse, şayet bir tarafı tercih edemezse, bir rekat kıldığını kabul eder ve ihtiyaten her rekatte tahiyyata oturur. Böylece dört defa kade (oturus) yapılmış ve vacip olan ilk kadeyi de, farz olan son kadeyi de terk etmemiş olur. Çünkü birinci sayılan rekatın ikinci ve üçüncü sayılan rekatın dördüncü rekat olması ihtimali vardır. Tabii bu durumun sonunda da yine şehiv secdelerini yapması gerekir. >
hemde çok yanlış.sabah namazına kalkmamak münafıklık alametidir.sabah namazının sünneti bile çok önemlidir.

Okudunuz mu?  50 yaşıma geldim ama hiç rüyalanamadım

Cevap: Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

Darq5
Ya bilmeden atıp tutma Din kolaylık dini barış dinidir.İlk bütün namazlarına alısıcaksın kendini sıkmadan kılıcaksın daha sonra 1 2 ay sonra sabah namazlarına başlıcan yani yavaş yavaş kalkmaya özen göstercen.

Evet arada bende namazlarda şaşırıyorum kaldığın yerden devam et Allahdan bağışlanmyi dile.


Cevap: Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

müsab
ne yanlış acaba dediklerimimden.sabah namazına kalkmıyorsa demekki Allahtan tam olarak korkmuyor.şaşırmaya gelincede mesela 2.rekatta mı yoksa 3.rekattamı olduğunu yani ayağa kalkacağını mı teşehhüde oturacağından emin olamazsan 2 rekat kılmışsın gibi davran.namazın sonundada şehiv secdesi yap kardeşim.ama eğer bu sürekli oluyorsa şeytanın vesvesesidir.kaynak ahmet mahmut ünlü


ordeall
Kimsenin içindeki ALLAH korkusunu bilemessin ayrıca adam kalkamaya bilir.Yeni başladığını söylemiş sanki önceden kalkıyormuydu namaz kılıyormuydu bilip bilmeden konuşmayalım yaptığı tabi doğru değil ama münafıklıkla ne alakası var bu olayın kafanıza göre fetva vermeyin her üye olan kendini bir şey sanıyor ya ALLAH kendi yolunada olanları biliyor ve görüyor…


müsab
istersen hakim beyheki buharı müslime bak.ondan sonra konuş.hadisi şeriflerde sabah ve yatsı namazına mazeretsiz cemaatle kılmamak münafıklık alametidir diyor.kılmamak demiyor cemaate gitmemek diyor.sen gelmiş bana ne diyorsun.kafamızdan mı sıkıyoruzbu hadisleri .haşa.

Yatsı ve sabah namazına münafık devam edemez.) [Hakim

Bizimle münafıkları ayıran alamet, yatsı ile sabah namazını cemaatle kılmaktır. Münafıklar, yatsı ve sabah namazına devam edemez.) [Beyheki] Yatsı ile sabah namazını cemaatle kılmak, münafıklara çok ağır gelir. Eğer bundaki ecri bilselerdi, sürünerek de olsa, cemaate gelirlerdi. Namaza gelmeyenlerin evlerini yakmak istedim.) [Buharı]

Okudunuz mu?  Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir?

ordeall
Bir insan namaza başlamışsa o insanla şeytan çok uğraşıyor bunu bilmiyormuyuz ALLAH onu kendi yolunda gittiğini görüyorsa isterse bağışlar Hangimiz dört dörtlüğüz bana söylesene çoğu bir günde kim bilir kaç günah işliyoruz ister istemez bu konuda bu kardeşimiz inanıyorum ki başaracak herşey yavaş olursa güzel olur açale etmeyin sıkılmadan ve düzgün bir şekilde kılmaya gayret göster kardeşim


müsab
Allah çok bağışlayandır tabiki.hepimiizn kusurları var ama insanlara doğruları anlatmakda bizim görevimiz.bir daha mesaj yazarken lütfen bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım.


ordeall
bilmediğimiz konular diyorsunda her insan namaz kılarken hatalar yapabiliyor ayrıca ALLAH sadece namaz kılın demiyor namazınızı dosdoğru kılın diyor insanların çoğu dinimizi korkutarak anlatıyorlar kanal 7 de mustafa hoca vardı beyaz saçlı nur yüzlü bir adam o kadar güzel anlatırdıki saatlerce izlesem doymam o kardeşimize de ALLAH kolaylık versin umarım başarır


müsab
işte ne güzel diyorsun namazı dosdoğru kılın diyor Allah.tadili erkana uyarak.önemli olan namazimizi kılarken elimizden geldiğince sünnetlerine uymak


söz
namazda rekatları şaşırmak

Ben cevaplarınız için çok teşekkür ederim,manevi yönden kendimi hazırlamaya çalışıyorum,Allah2im nasip ederse bir kul olarak tüm görevlerimi de yapmak istiyorum,yavaş yavaş sabah namazlarında kalkmaya çalışacağım ama çalıştığım için bir de küçük çocuğum olduğu için uyku saatlerimi ayarlayamıyorum,,inşAllah bunu daha düzenli hale getirebilirsem,daha iyi olacaktır tabi,ama şöyle söylemek istiyorum ben malesef namaza yeni başlayan biri olarak(yani keşke geçmişten beri yapsaydım,anlamında) dini bilgiler hala beni ürkütüyor,insanlara biraz daha ılımlı yol göstermek bence daha iyi,yani insan ne düşünüyor zaten bu yasa kadar yapmadım,bundan sonra yapsam ne olur yapmasam ne olur diye düşünüyor,yani KENDİNİ,yanlış söylemiş olmayayım ama yaratanı kandırmak gibi gelip korkup vazgeçebiliyor.Ben namaz kılmaya başlayainca aslında bunu hayatımın bir parçası olabilceğini görünce hem şaşırdım,hem sevindim.tesadüfen bulduğum bu sitede okuduklarım beni yüreklendirdi.Mevlana’nın dedikleri ve okuduğum bazı yazılarınız aslında geç kalmadığımı tövbe ederk bir yerleden başlama isteği doğurdu.
Sabah namazı’nın sevabının çok olduğunu duymuştum ama söylediklerinizi bilmiyordum.işte burdan da dini bilgilerimi geliştirmeye çalışacağım.yardımlarınız için teşekkürler.Allah razı olsun .

Okudunuz mu?  Yanlış kıbleye duran kişiyi uyarmak

müsab
benimde uyku düzenim bozuluyor.normal sabah namazına kalksam sorun olmaz.ama teheccudede kalkıyorum.sabahıda cemaatle kılayım diyorum.imsaktan 1 saat sonra kılınıyor namaz camide.yani kalktıktan 2 saat sonra sabah namazının farzına durmuş oluyorum.kolaymı bunu yapmak bana zor geliyor.çünkü gece 12 gibi felan yatıyorum ancak.ama Allah katında en değerli amel en zorlu olanıdır diyorum ama kendimi zorluyup bunları yapıyorum.camiden dönerken milletin 6 gibi yollarda yürüyüşe çıktığına üzülüyorum.millet kilo vermek için erken kalkabiliyor.ama namaz kıl dersen yok basım ağrıyor yok belim ağrıyor.yok sabah namazı çok erken o saatte kalkamam.ama başka bir şey olsa kalkarlar.senin için demiyorum kardeşim yanlış anlama genel olarak diyorum.bu arada yaşım 18.elhamdilullah cami cemaatindenim.ama camilerde sadece emekli olmuş yaşlı insanları görmek beni üzüyor.çarşıya pazara çıktığımda aklıma gelen şey direk kaçacak olan namaz varmı oluyor elhamdülillah.kardeşim sana tavsiyem camiye gitme ihtimalin varsa git.özellikle sabah ve yatsının camaatine git ve tüm geceyi ihya etmiş gibi sevap al.

Okudunuz mu?  Bu seccadeler neye benziyor namaz olur mu

holy45
malt1 çok yanlış konuşuyorsun sabah ve- yatsıyı kılmayan münafıkmı oluyor öyle olursa herkez kökleme ceheneme gider kur anı kerimde namaz kılmayan kafir olmaz ama kafirde namaz kılmaz dior hem münafık Allahü tealaye kalpten inanmayana denir atını çizeyim yalan ve yanlış şeyler yazma !


söz
Bu kadar muhabbetin üstüne sabah namazına kalktım ve kıldım,Allahım kabul eder inşAllah.Ben bir bayanım malesef camiye gitme ihtimalimizde yok :)teravih namazı dışında.(bildiğim kadarıyla)İnşAllah namazima da bu şeklide devam edebilirim,ama iş yerinde kılabilecek miyim bilmiyorum.Öğretmenim okuldayım yani,mescide benzer küçük bir yer yapılmış ama erkek hocalarımız kullanıyor,bir yer ayrlamak mümkün olur inşAllah.buna imkanım olmazsa kaza yapmam yanlış değil değil mi?öğleciyim öğle namazı kılma olanağı bulabirim umarım.bazen ev hanımı olsaydım rahat rahat ibadet yapıp dinimi yaşasaydım diyorum,bunlar engel değil ama onlar bize göre daha rahat,tabi…mesela benim kayınvalide 5 vakit namaz kılar ama 11:30 dan önce de asla kalkmaz,evde olmak daha güzel :)tekrar teşekkürler bilgileriniz için.


müsab
holy 45 arkadaşım eğer bir önceki sayfada verdiğim örnek hadislere inanmıyorsan o senin bileceğin iş.oku bakalım o hadislerde ne yazıyor.ya da o hadislerden şen ne anladın.
Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hattâ daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.”Araf,179.kuranda insanların çoğunu cehennem için yarattık diyor Allah.başka söze gerek yok.yani birçok insan cehenneme gidecek.

Okudunuz mu?  Güvercin Yuvasını Bozmak

kadınlar vakit namazlarınada gelebilirler.ama evde kılmaları daha iyidir.erkekler namazlarını camide kılmaya özen göstermelidir.


Hiss1
Malt1 eğer bir hadis, kur’an ayetleriyle çelişiyorsa o hadis münafıklar tarafından uydurulmuştur. Ben senin yerinde olsam özür diler çıkar foruma bir süre girmezdim sen mesajlara devam etmişsin. İnsaf yahu!


holy45
malt1 Allah bir kulnu annenin yavrusunu sevdiğinden daha fazla sever Allah neden kularını ve cinleri cennem için yaratsın Allah kularını tam tersi cennete atmak için bahane ararmışın kaldıki namaz kılmayn bri cenneme gidecekir demek yanlıştır peki herşeyi geç günahkar müminler var namaz kılmyan onlara ne olcak ebediyen cehhenemmi gidecek yoksa namaz kılmadıkları halde bir süre yandıktan sonra cennetemi girecek ?


müsab
holy45 senin yaptığın şu an ayeti inkar etmek oluyor.hemen tövbe et bence.cennem ne ayrıca.cehennem olmasın o daha yazamıyorsun bile.kardeşim ehli sünnet inancına göre bir insan müslüman olduktan sonra ister namaz kılmasın ister oruç tutmasın cezasını çektikten sonra cennete girecektir.ama bunların farz olduğunu bilip üşengeçliğinden yapmaz ise.eğer yok namaz farz değil diyor ve tutmuyorsa bu adamı kafir yapar.kafirlerinde yeri ebedi cehennemdir
hiss1 hangi hadis çelişiyor ayetle.benim örnek verdiğim hadisle ayet arasında ne çelişki var.kafana göre sıkıyorsun.sen eğer buharideki hadisten şüphen varsa Allah sana hidayet erdirsin ne diyim.ayrıca namazsızlık imansızlıktan sonra gelir.düşün artık önemini yani.niye forumdan çıkacakmışım.doğruları söylediğim için mi.


Hiss1
malt1 kardeşim, o dediğin ayetin açıklamasını biliyorum. Bir duşa gireyim buraya yazarım inşAllah. Dediğin hadiste de kimbilir ne demek istemiş. Bak benim yorumum:
Birisinin münafık olduğunu yatsı ve sabah namazlarına gelmemesinden anlarsınız. Yani gelmeyen münafık olmaz. Münafık olan gelmez.

Okudunuz mu?  Namazda türkçe konuşmak ikilemde kaldım

Kayıtsız Üye
Negüzel tartışmışsınız. 🙂 2 nizinde yüreğine sağlık. Birbirinizin bilgilerini tamamlıyorsunuz. Allah o kadar büyükki bir annenin evladına olan şevkatinden dahada şevkatlı kullarına. O yüzden bu şekilde ibadetlerine özen gösteren veya gayretli olupta özen göstermeye çalışan biz kullarından razı olsun. Allah affedicidir ve affetmeyi sever. Şüphesiz siz ibadetinizi en güzel şekilde yapmaya çalışın. Allah bizim yardımcımız olsun. Saygı ve sevgiler… 🙂


Kayıtsız Üye
Beyler ben malt1 yorumunu çok beğendim hepsi kaynakları ile verilmiş ancak diğer arkadaşlar kafadan karşı çıkıyor eğer biliyorsanız burada yorum yapın yok bilmiyorsanız günaha girmeyin çünkü insanlar bilmediği için bu siteye giriyor sizi okuyup yanlış yaparsa bunun günahı size aittir


müsab
< Beyler ben malt1 yorumunu çok beğendim hepsi kaynakları ile verilmiş ancak diğer arkadaşlar kafadan karşı çıkıyor eğer biliyorsanız burada yorum yapın yok bilmiyorsanız günaha girmeyin çünkü insanlar bilmediği için bu siteye giriyor sizi okuyup yanlış yaparsa bunun günahı size aittir >
Teşekkür ettim.İnsanlar yüklensinler bana boşverin siz:)


@hmet
Namazda şaşırmak gayet doğal bir durumdur ki, Peygamberimiz bile bazen şaşırmıştır.


Kayıtsız Üye
hayırlı günler dilerim….namaz kılarken düzgün kıraat yapmaya çalışıyorum ama sürelerin türkçe anlamlarını bilmeme rağmen aynı anda hem anlamlarını düşünmek hemde düzgün kılmak zor oluyor…..kılınan namaz kalben kılınmış sayılırmı?teşekkürler


Kayıtsız Üye
Namazı kılma nedenimiz Allah ın emrini yerine getirmek ve onun rızasını kazanmaktır. İnsanları korkutarak namaza alıştırmak doğru değildir.


Allah var
eğer münafık olsaydın münafık olmaktan korkmazdın !

Okudunuz mu?  Aklımdan vesveseler çıkmıyor

Kayıtsız Üye
Asıl bilip bilmeden konuşmayın diyenler bilip bilmeden konuşmuş. Siz haşa ilahmisinizki Allah’ın sabah namazı emrini 1-2 ay sonraya erteleyebiliyorsunuz. Kardeşim sabah namazına kalkmaya çalış gayret et diyeceğine 1-2 ay sonra kalkarsın acele etme diyorsun. Tevbe et birdaha bilip bilmeden fetva vermeyin. Zira Hadisi şerifde efendimiz buyuruyorki sizin cehenneme girmeye en cesurunuz fetva vermede en cesur olanınızdır


#UğuR
Namazda şaşıran kişi 2 mi yoksa 3.rekattamıyım diye şaşırır bunun için en azını seçeceğiz sonundada şehiv secdesi yapacığız. Yani 2.rekattayız sonrada şehiv secdesi yapcaz.


Kayıtsız Üye
Bilgi kaynağı güzeldi Allah razı olsun.. Ayrıca sabah namazı için şunu söyleyeyim. Uykudan sürünsende gözlerinde sisse kıl. Namaza yeni başlamış olabilirsin. Ama eksik kılmanı tasvip etmem. Yinede Allahım ibadetlerinizi kabul etsin. Ancak namazına alışabilmen ve tadını alabilmen için sabah namazına kalkabilmen kanaatindeyim kardeşim. Ayrıca duaya ihtiyacım var içinizden gelirse şayet bir namazınızda banada yer verin. Allah’a emanet olun


Kayıtsız Üye
Sabah Namazını yanış kıldım yeniden kılacaktım Zaman kalmadı neyapmalı


Sem’a
< Sabah Namazını yanış kıldım yeniden kılacaktım Zaman kalmadı neyapmalı >
eğer vakit geçmişse o namazın kazası gerekir.


Kayıtsız Üye
Ocam ben namaz kılar iken co şaşırıyom bu 2 yıldır hala devam ediyor ama ba cenebi Allah bana namaz kılmayı nasip mi etmiyor diye düşünüyorum Estağfurullah diliyorum ama bilemem Namazda beyin hep başka şeylere gifiyor


Kayıtsız Üye
Namazda süreleri okurken veya rüküş secdeleri zakirlere söylerken şaşırıyorum acaba şehir secdesi mi yapayım yoksa düzelteyim mi?


arifselim
Namaz kılarken dua, süre veya tesbihlerde meydana gelen okuma hataları için şehiv secdesi yapman gerekmez. Hemen o yeri tekrar okuyup düzeltirsin ve namazına devam edersin.

Okudunuz mu?  Cennette dünyadaki zevkler var mıdır?

Kayıtsız Üye
Namaz esnasında dünya işlerini düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum ve hangi rekatta olduğumu unutuyorum 2. Rekattan yeniden başlıyor namazimi eda ediyorum
Namaz esnasında yalan dünya işlerini düşünmemek için bir yol varmı


arifselim
Namaz kılarken huşu içinde kılmaya çalışmak gerekir. Elbette dört dörtlük kılmak çok zor olsa bile bunun için mücadele edilmelidir. Kendini iyice namaza vermelisin. Seni namaz esnasında meşgul eden bir şeyler varsa o şeylerden uzak bir yerde kılmalısın. Allah’ın huzurunda durduğunu ve bu namazın en son namazın gibi olduğunu düşünerek kılmaya çalışmalısın.


Kayıtsız Üye
Sabah namazını kılmak gerekir hem sevabı için hem nefsine yenilmemen için peki neden sadece sabah namazı diğer vakitler dgl çünkü uykudan kalkmak zor geliyor kendi ni alıştırmak içinde iki ay sabah kahvaltısı öğle yemeği yeme o zaman nasıl olur


Kayıtsız Üye
Niyet ve zikir ve fikir bir olduktan sonra ALLAH C. C.kabûl eyle inş


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim münafık ve fasıl farklı adam sabah namazına vaktinde kalkmamış yalnız namaz kılmış kimse yok şöyle kimi kandırmış münafık yaptığı ibadet içinden inkarcı insanları dinden soğutma bende Cübbeli dinlerim ilmi siyaset öğrenmeden yorum yazmayın


Elazığlı
Ben Cuma hariç bütün namazları yalnız kılıyorum. Bu yanlış bir şey mi?


Kayıtsız Üye
Ben yabancı ülkede yaşıyorum ve evimizden camiye gitmek istesek 1 1.5 saat alıyor eşim yabancı yeni Müslüman oldu bende sürekli namaz kılan birisi değilim yeni başladım.eşim cumayaysa katılamıyor ve esnaf… ne yapacağız biz münafık mı kalacağız…. elimizden gelen gayreti yapmaya çalışıyoruz burada böyle ümit kırıcı şekilde bir şeyleri yazmayın İslam merhamet ve kolaylık dini.. tabii gevşeklik değil ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. hele ki İslam kültürüyle büyümemiş tamamen yabancı olan eşime ben bu şekilde baskı yapmaya kalksam onu soğuturum bir çocuk edasıyla onu İslama uydurmaya uymaya çalışıyoruz kendimin de eksiğim çok olmasına rağmen… münafık mıyız bir şimdi bu gurbet elde….

Okudunuz mu?  Zikir ederken dikkat edilmesi gerekenler

AÇILSERVİS
İslamda hicret kavramı denilen bir şey var kardeşim. Dinini yaşayamıyorsan hicret edeceksin. Peygamber ve ashabının hicretini okuyun tüm mal varlıklarını ailelerini bırakıp dinlerini yaşamak için hicret ettiler.


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim cevap için. araştırtıp bakacağım önceden böyle değildi biraz olsun gönül rahatlıkla kılabiliyordum rabbime karşı mahcubiyetten midir bilmem bazen yedirginlikten titriyorum. rabbim inşAllah devamını getirir Rabbim güç bir kulunu mahçup etmesin.4 4 lük değiliz ama inşAllah rabbim kolaylığını verir.bilmeden kırıcı olduysam affola hakkınızı helal edin Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.


namaz rekatları, namazda şaşırmak, namazda şaşırmak

Bu kategoride yer alan Boşanma davası talebinde nasıl davranmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım] Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.