Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:32
Namaz
Abone

İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir?

İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir?

Kayıtsız Üye
İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir? İmamların namaz kıldığı yerin ismi nedir yazar mısınız ?


Cevap: İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir?

Muhammed
Mihrap,Kabe (Kıble) yönünü gösteren duvarda bulunan,girintili bir yerdir.Bu yer namaz kıldırmakla görevli imamlar için ayrılmıştır.

Okudunuz mu?  Namazda söylediğimiz Rabbena Lekel Hamd

Cevap: İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir?

Hoca
MİHRÂB KAVRAMI HAKKINDA İSLAMİ TANIM

Oda, köşk, baş köşe, yüksek yer, savaş âleti. Câmide imamın namaz kılarken cemaatin önünde durduğu, kıble tarafındaki duvarın ortasında bulunan, oyuk, girintili yer anlamında bir terim. Çoğulu "mehârîb"tir. Bu bölüm, savaş âletine benzetilerek mihrab denilmesi, şeytan ve kötü düşünce ve arzularla savaş yeri kabul edilmesindendir.


imamın namaz kıldırdığı yer, camide imamın namaz kıldırdığı yer, imamın namaz kıldıran yer

Bu kategoride yer alan Doğum sonrası adet düzensizliğim var, 1 hafta arayla adet oldum. namaz kılmalı mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamın namaz kıldığı yerin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.