Anasayfa
2 Eylül 2022, 16:06
sizden01
Abone

Cehennem kimlere ebedi?

Cehennem kimlere ebedi?

Zeor
Evet bana hadislerle, ayetlerle bunu lütfen açıklayın?Günahkar müslümanlara cehennem mi ebedi cennet mi, sevapkarları biliyoruz zaten.Kafirlere ebedi mi ?


Cevap: Cehennem kimlere ebedi?

musab
cehennem sadece kafirler için ebedi.mesela namaz kılmayan bir müslüman yine müslümandır.ama namazın farz olduğuna inanıyorsa


Cevap: Cehennem kimlere ebedi?

islamyolu
kardeş. Ehli sünnet inancına göre. bir insan müslüman ise. imanlı bir şekilde ölmüşse yani küfür üzerine ölmemiş ise ; bunun ne kadar günahıda olsa, Ceheneme düşse bile cezasını çektikten sonra tekrar cennete gidecektir..

Okudunuz mu?  Okuldaki kızlar bana sataşıyor

yahudi hıristiyan zerdüş Budist vs gibileri ise cehennemde ebedi kalacaklardır. çünkü Allah’a şirk üzerine son nefeslerini vermişlerdir.

ayrıca müslümanlardan örnek verirsek , adam gece gündüz namaz kılsın , oruç tutsun Ama gelsin desinki şia ların yaptıgı gibi Kuran eksik basılmış. bu adamda ebedi cehenneme gider. veya içkiye helaldır demesi, Adam öldürmek helaldır demesi , Zina helal dir demesi. Kuranda kesinlikle haram olan hükümleri inkar etmek helal demek dinden çıkarır, dinden çıkan da zaten müslümanlıgı gider son nefeste imanını kurtaramasssa ebedi cehenneme gider. veya helala Haram demesi. Su Haramdır derse , Ekmek haramdır derse bu kişide Helala Haram dedigi için dinden çıkar.

Okudunuz mu?  Ahrette kul hakkını ödeme şekli ve miktarı (Üzerinde kul hakkı bulunanların ibadetleri kabul olmaz)

kısaca Allah’a şirk koşmayan her mümin cenneti görecektir. ve orada ebedi kalacaktır.


Cevap: Cehennem kimlere ebedi?

Hiss1
evet islamyolu kardeşime katılıyorum. İçkinin yasak olduğunu bile bile aksini inkar ederse dinden çıkar


hallimsib
peki günaha haram demek, harama günah demek, mekruha haram veya günah demek, harama veya günah mekruh demek dinden çıkarmı ? Örnek sigara haramdır. Çünkü bile bile vücut ta zarar veriyor. Birisi sigara haram değil mekruh derse dinden çıkarmı?

Okudunuz mu?  Allahtan korkmak ne demektir

Guray
< peki günaha haram demek, harama günah demek, mekruha haram veya günah demek, harama veya günah mekruh demek dinden çıkarmı ? Örnek sigara haramdır. Çünkü bile bile vücut ta zarar veriyor. Birisi sigara haram değil mekruh derse dinden çıkarmı? >
sigara ayette veya hadiste açık bir şekilde haramdır denmediği için bu tür sözler dinden çıkarmaz. Ancak içkiye (sarhoşluk veren her türlü madde) helal diyen ayeti inkar edeceğinden dinden çıkar

Okudunuz mu?  Adetliyken kuran takip edilebilirmi?

islamyolu
< sigara ayette veya hadiste açık bir şekilde haramdır denmediği için bu tür sözler dinden çıkarmaz. Ancak içkiye (sarhoşluk veren her türlü madde) helal diyen ayeti inkar edeceğinden dinden çıkar >
Tabiki diyorum ya haram oldugu kesin olan şeylere helal demek. Sigara konusunu fıkıh Alimlerimiz Tahrimen mekruh demişlerdir. İşte onada Haram denilmekten sakınılmalıdır. haram diyen kişide dinden çıkmaz. haram oldugunu tutturamazsa yinede tehlikelidir. Kaçınılmalıdır yinede

Okudunuz mu?  Bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

Guray
yok kardeşim sana demedim hallimsib kardeş yazmış örnek olarak ona söyledim


islamyolu
< yok kardeşim sana demedim hallimsib kardeş yazmış örnek olarak ona söyledim >
tamam Güray kardeşim. yanlış anlamam tabiki. Alıntı yapabilsen güzel olur aslında. hani bu yazılarımızı siyah yaptıgımız rengini değiştirdigimiz bir yer varya. onun en sonunda sarı renkte kare şeklinde bir şey var. ona tıkla ortasına kopyala yazıyı.

Okudunuz mu?  Haç işareti olan araba almak caiz mi

Zeor
Teşekkürler kardeşlerim Allah cümlemizden razı olsun inşAllah..


ebedi cehennemlikler kimlerdir

Bu kategoride yer alan Kul hakkını hak sahibine söylemeden ödeyebilir miyiz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehennem kimlere ebedi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.