Anasayfa
9 Aralık 2023, 22:00
sizden01
Abone

Kul hakkını hak sahibine söylemeden ödeyebilir miyiz ?

Kul hakkını hak sahibine söylemeden ödeyebilir miyiz ?

papaklı
sa benimi kul borcum var ama bunu insana gidip söyleyemiyorum kul borcumun parasını ömrüm yeterde fakire versem veya ömrüm yetmezse birine söylesem benim yerime ödemiş olsa kul hakkından kurtulmuş olurmuyum ?


Cevap: lütfen yardımcı olun içim çok daralıyor

Ensar2
ve aleykumusselam. Kardeşim, ne olursa olsun bunu ona bizzat kendiniz söyleyin. Bu daha iyi.. Olur ki hoşunuza gitmeyen şeyler sizin için daha hayırlıdır..

Okudunuz mu?  Allah insanı sevdiğiyle sınarmı.?

Cevap: lütfen yardımcı olun içim çok daralıyor

papaklı
söylemeye yüzüm yok bende ömrüm yeterse o adamın hakkına hayır yapsam kurtulmuş olurmuyum peki


Cevap: lütfen yardımcı olun içim çok daralıyor

Ensar2
Hayır, bunu mutlaka yüzyüze söylemiş olmanız gerekir. Ki hakkını ödediğini kendi ağzından söylesin size. Ya adam ‘ o gelip bana söyleseydi helal ederdim’ derse ne olur? Bu öbür dünyanız için çok önemli, iyi düşünün. Kendinizi affettirin…

Okudunuz mu?  Galiba sonunda dualarım tuttu nasibimi buldum:)

papaklı
ama bir hadiste hak sahibi ölmüşse oğluna oda ölmüşse fakire vererek kurtarabilirsiniz buyurmuş peygamber efendimiz ben öldükten sonra oğluna versem olur mu peki ?


Ensar2
Siz şuanda yaşıyorsunuz ve böyle bir imkanınız var. Sizi alıkoyan sebep ne olabilir ki!


imamhatipli42
< sa benimi kul borcum var ama bunu insana gidip söyleyemiyorum kul borcumun parasını ömrüm yeterde fakire versem veya ömrüm yetmezse birine söylesem benim yerime ödemiş olsa kul hakkından kurtulmuş olurmuyum ? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah
Kul hakkı meselesinde hak sahibi ölmüşse bulunamıyorsa yada söylenildiği zaman fitneye sebebiyet verilecekse onun adına sadaka verip kul hakkından kurtulmak daha evladır. Ayrıca hak yiyen kişi tevbe etmelidir.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla söylediğim küfür sözleri

papaklı
saol kardeşim eğer söylersem yaşadığım yer küçük bir yer babam kesin beni öldürür yemini var o yüzden o adamın hayrına sadakja versem kurtulmuş olurmuyum peki…

tevbe ettim ama söylersem babam duyarsa babamın yemini var beni öldürecek o yüzden korkuyorum söylemeye fakire sadaka versem o miktarda kul hakkından kurtulurmuyum peki ?

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre fatihayı yarıda bırakmak ve imama yetişmek

peki fitne çıkacağından eminim o adamın hayarına sadaka versem kurtulmuş olurmuyum peki


imamhatipli42
< saol kardeşim eğer söylersem yaşadığım yer küçük bir yer babam kesin beni öldürür yemini var o yüzden o adamın hayrına sadakja versem kurtulmuş olurmuyum peki…

tevbe ettim ama söylersem babam duyarsa babamın yemini var beni öldürecek o yüzden korkuyorum söylemeye fakire sadaka versem o miktarda kul hakkından kurtulurmuyum peki ?

Okudunuz mu?  Adalet ve Eşitliğin Arasındaki Fark - Kısaca

peki fitne çıkacağından eminim o adamın hayarına sadaka versem kurtulmuş olurmuyum peki >
Kesin kurtulursun diyemem onu ancak Allah (cc) bilir. Sen o kişinin adına sadaka ver ve Allah’a tevbe ile duada bulun inşaAllah affeder ve kabul eder.


papaklı
peki öyle bir hadis varmı veya dini bie bilgi fitne çıkar diye kul hakkını söylememe gibi ?

Bu kategoride yer alan Kaza Orucu niyeti nasıl tutulur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkını hak sahibine söylemeden ödeyebilir miyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.