Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
sizden01
Abone

Banyoya grince nefsime hakim olamıyorum

Banyoya grince nefsime hakim olamıyorum

holy45
s.a arkdaşlar ergenlik çağındayım normalde nefsime hakim olabiliyorum ama banyoya grince kendime hakim olamıyorum ama banyoya girmek zorundayım elimde değil yoksa kokarız 🙂 ama şu nefsime hakim olamıyorum ne öneririsiniz


Cevap: banyoya grince nefsime hakim olamıyorum

Ensar2
ve aleykumusselam ve rahmetullah
Engel olmakta olmamakta sizin elinizde. İmanınızı artırmaya çalışın derim inşaAllah.

Okudunuz mu?  Yara bandından sonra kalan yapışkan izler abdest yada gusül E engel olur muı

"Nefsime engel olamıyorum” diyenler, muvaffak olmak için, kendileriyle gerçekten mücâdeleye girdi mi?

Bir anda üst seviyeye gelinmez Allah’ın koyduğu tedric-i tekâmül kanunu vardır Yani yavaş yavaş olgunlaşmak Kuzu yavaş yavaş büyür Meyveler yavaş yavaş olgunlaşır İnsan da bir anda kemâle eremez İnsan da yavaş yavaş gelişir

Okudunuz mu?  Cinsel ilşkiden sonra meninin temizlenmesi için 1 kere işemek yeter mi?

Biz korkunç bir savaş içindeyiz Kültür, bilgi ve iman savaşı…

Bana göre kötülüklerin bütünü deccaliyettir İyiliklerin de bütünü mehdiyettir Deccal, bir kişi olsa kötülüğü fazla yayamaz Fakat deccaliyet yaygınlaşabilir Deccâliyetin unsurlarından bazıları şunlardır: Meyhaneler, kahveler, tembellik, bozgunculuk, rüşvet, zulüm, haksızlık, güvensizlik, devletin hakimiyetini kaybetmesi… Deccal’i değil, deccâliyeti anlamak ve aramak lazım Bugün hangi evde Deccal var, deccaliyet yok? Kötülüğü televizyondan daha çok ne yayabilir?

Okudunuz mu?  Korkan çocuğa okunacak dua

Yemeğe fazla tuz katarsanız, malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsun o yemek yenmez Tebliğin de bir ölçüsü olmalıAsr-ı Saadet… Peygamberimiz var, sahabedeki olumlu değişiklikler var, mucizeler var Görüyorlar, ama putçuluktan vazgeçmiyorlar O dönemde bile Peygamber’e itaat etmeyen, şimdi bize nasıl itaat etsin?

Okudunuz mu?  Kalp gözünün açılması

Hayatın formülü yoktur

Yozlaşmak, bir şeyin kendi vazifesini yapmamasıdır Ekmeğin küflenmesi gibi Nasıl ki bir ekmek küflenince iştahımızı kaçırır, kadınlar da yozlaşmaya başladı Erkek gibi oldular Bir erkek, bir hanımla evlenmek ister Fakat hanım da erkek gibi davranmak istiyor Ben yaparım, ben ederim diyor, yumruğunu sıkıyor Kafa tutuyor Çalışıyor Para kazanıyorDilediği gibi harcıyor, istediği yerde geziyor Kadın yozlaşmış oluyor Erkek, erkekle evlenemeyeceğine göre, erkekleşen kadınla da erkek mutlu olamaz!

Okudunuz mu?  Bilgisayarda resim yapmak caiz mi?

İslamiyet, insandan "Müslümanlık” istiyor Hem öyle istiyor ki, "Ya Müslüman’ca yaşarsınız ya da hebâ olursunuz” diyorŞiddetli bir tehdit!

Adam hem haramdan vazgeçmiyor hem de haramın çilesini çekerken bize sitem ediyor!

Kahvedeki adam ezan okundu mu tavlayı pat diye kapatıyor; fakat namaza gitmiyor O adamın imanı, tavlayı kapatacak kadardır Kahveden kalkıp camiye gidemiyor İmanının ölçüsü, camiye gitmesine izin vermiyor

Okudunuz mu?  Ablam banyodayken abdest almama izin vermiyor?

Ahirete inanıyoruz; ama dünyayı tercih ediyoruz Allah’ın rahmetine inanıyoruz; ama malzeme de elimizde; ihanet!

Sahabeye tanınan şans herkese tanınmıştır Hz Ömer’in geçmişi… Aşere-i Mübeşşere’ye dahil oluşu…

Tasarruf, rızkı artırır

Şimdi ben dua ediyorum; "Allah’ım bana şifa ver” diye Eğer vermiyorsa anlarım ki, iyileştikten sonra yapmak istediklerimi O (cc) yapmamı istemiyor

Okudunuz mu?  Her insana vahiy gelir mi? Veya vahiy gibi bir şey, Allah'ın gönderdiği bir şey? Gelirse bunu nasıl anlıcaz?

Biz Allah’a ne verdik ki, O’ndan ne istiyoruz?

Sevmenin iskeleti, itaat etmektir

Ben askerim Diyorum ki: "Kumandanım bana mermi lazım” Sandık sandık mermi veriyor "Bana silah lazım” diyorum, depoyu gösteriyor "Asker elbisesi lazım” diyorum, gönderiyor Biz Allah’a asker olursak, şunları şunları ver desek vermez mi? Verir!

Okudunuz mu?  Babam çok cahil lütfen bir akıl verin.

Zıt yolların varlığı, insanı imtihan içindir İnsana seçme kabiliyeti verilmiş Acaba insan, kendisine verilen akılla, vicdanla İslâm’ı mı seçecek, yoksa hayvan gibi canının istediğini mi yapacak? "Seçme hakkını doğru kullanıyor muyuz? ” sorusu önemli…

Allah’ın bir planı var O planda her birimiz bir malzemeyiz

Okudunuz mu?  Ramazanda oruç tutan ama namaz kılmayan kişilerin orucu kabul olur mu?

Müslüman için en büyük hürriyet, İslâm’a köle olmaktır

Her ruhun aradığı aşk, Allah aşkıdır

HEKİMOĞLU İSMAİL


nefsime hakim olamıyorum, nefsime hakim olamiyorum

Bu kategoride yer alan Dinden uzak insanların hükmü ne olacak? bunlarda cennete girecek midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyoya grince nefsime hakim olamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.