Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

Zeor
Duada hep emir kipi kullanılır örneğin:Allah’ım bana yardım et.Bunu demek sakıncalı mıdır yoksa hep lütfeni mi kullanmalıyız:Allah’ım lütfenbana yardım et.Çünkü öbür türlü emir verir gibi oluyor.İkisinide söyleyebilir miyiz?Sakıncası var mıdır?


Cevap: Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

mumsema
< Duada hep emir kipi kullanılır örneğin:Allah’ım bana yardım et.Bunu demek sakıncalı mıdır yoksa hep lütfeni mi kullanmalıyız:Allah’ım lütfenbana yardım et.Çünkü öbür türlü emir verir gibi oluyor.İkisinide söyleyebilir miyiz?Sakıncası var mıdır? >
"Allahım bana yardım et" emir kipi gibi görünsede öyle değildir aslında… Bu istektir ricadır.
Kurandaki ve hadislerdeki dua örneklerine bakarsan nerdeyse hepsinin öyle olduğunu görürsün.
Kardeş Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Ateistlerle arkadaş olmanın dinen hükmü nedir?

Cevap: Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

islamyolu
Kardeşim Lütfen filan deme duada. Kararlı ve ciddi bir şekilde iste. birde dua ederken inşaAllah felanda deme. sen Karalı bir şekilde Allah’tan iste Çünkü Allah böyle dua etmemizi istiyor. Mum hocamın dedigi gibi örnekler çok var Kuran-ı Kerimde

Okudunuz mu?  İstemsizce yellenmek abdesti bozar mı?

Cevap: Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

holy45
biz kimiz ki Rabimize emir kipiyle hitap edelim


Guray
Aşağıdaki hadis ve ayetlerde görüldüğü gibi dua ederken kesin bir dille etmek gerekir. Tabiiki emretmek bizim haddimize değil

Okudunuz mu?  Evde duramıyorum eve ayak bastım mı her taraf kararıyor üstüme yük biniyor nasıl kurtulurum?

" Ey Rabbimiz! Bizi ve îmanda bizden önce olan din kardeşlerimizi mağfiret eyle ve kalbimizde mü’minler için kin ve haset bırakma. Ey Rabbimiz! Sen çok şefkat ve çok merhamet sahibisin.” ( 59-Haşr;10 )

" Ey Rabbimiz, doğrusu biz bir münadi işittik. O, Rabbimize iman edin diye imana çağırıyor, biz de iman ettik. Ey Rabbimiz! Günahlarımızı mağfiret eyle. Kusurlarımızı ört ve bizi iyiler meyanında öldür. Ey Rabbimiz, resullerinin dili ile va’dettiklerini bize ver. Kıyamette bizi rüsvâ etme. Muhakkak ki sen sözünden dönmezsin.” ( 3- Âl-i İmrân; 193-194 )

" Allah’ım Seni tesbih eder ve sana hamd ederim. Senden başka ibadete layık kimse olmadığına şahadet eder, senden mağfiret diler ve sana tövbe ederim. Günah işledim, nefsime zulmettim. Sen beni affeyle. Çünkü günahları ancak sen mağfiret eylersin.” ( Nesaî, Raf’ bin Hûdeye’den )

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken bi yanlışlık yaptım

" Allah’ım! Helal rızkın ile beni haramdan koru ve fazlû kereminle beni başkalarına muhtaç olmaktan kurtar.” ( Tirmizî ve Hâkim, Hz. Ali’den )


islamyolu
< biz kimiz ki Rabimize emir kipiyle hitap edelim >
Kardeş emir olarak algılama. bizim nasıl Allah’a muhtaç oldugumuzu Allah bizden daha iyi biliyor. Ama kendisi bize öğretmiş nasıl dua edilecegini. Örneklerini Güray kardeşimiz güzelcene getirmiş. hem ayetten hemde Hadislerden. sen dua da Allah’a yalvar yakar. Ağlaman bile gerek. Ama üslübun doğru olması lazım. Lütfen yardım et demek bir tuaf kaçar. Allah dualarını kabul edendir. Siz dua edin bende kabul edeyim buyurmaktadır.

Okudunuz mu?  Akrabaya sarılmak caizmidir?

Kayıtsız Üye
A’râf / 55
(Mekkî 39)
Rabbinize yalvara yakara ve gizlice dua edin. Bilesiniz ki O, haddi aşanları sevmez.

Bu kategoride yer alan Hacamattan sonra yıkadığım zaman kan geliyor nasıl abdest alacağım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah’ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.