Anasayfa
8 Temmuz 2022, 17:14
missa7
Abone

Aksırma (Hapşırma) Duası

Aksırma (Hapşırma) Duası

Kayıtsız Üye
Aksırma (Hapşırma) Duasına ihtiyacım var bana Aksırma (Hapşırma) Duasını yazar mısınız ?


Cevap: Aksırma (Hapşırma) Duası

maydın
Aksırma Esnasında::

Aksıran kimsenin; "Elhamdulilllah" "Allah’a hamd olsun" demesi, o’nu işiten kimsenin de: "YerhamukeAllah" "Allah sana merhamet etsin" demesi gerekir. Aksıran kişi, yanında "YerhamukeAllah" denildiğini duyunca: "Yehdina ve yehdikumullah " " Allah bize ve size hidayet versin". Veya, "Yehdikumullahu ve yuslihu balekum" "Allah, sizi doğru yola yöneltsin ve işlerinizi düzeltsin" demelidir. (Buhari, Edep: 125)

Okudunuz mu?  İçkili sarhoş iken Küfür ettim Dinden çıktım ne yapmam gerekir?

Cevap: Aksırma (Hapşırma) Duası

ayşecix…
hapşırınca okunacak dua


Yorum: Aksırma (Hapşırma) Duası

Hakan
HAPŞIRANA TEŞMİT

7067 – Hz. Ali anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Biriniz hapşırınca "Elhamdulillah!" desin. Yanındakiler ona, yerhamukellah! desinler, hapşıran da onlara "Yehdikümullah ve yuslihu bâleküm (Allah size hidayette bulunsun ve halinizi iyi kılsın)" desin."

Okudunuz mu?  Annem evliliğime karşı çıkıyor

HAPŞIRANIN DUASI

1839 – Âmir İbnu Rebia (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)ın arkasında namaz kılan birisi, namazda hapşırdı ve şu duayı okudu: "Mübarek (heyrı boI), ihlaslı ve çok hamdle Allah’a hamdederiz, tâ Rabbimiz razı oluncaya kadar; dünya ve âhiret işindeki rızasından sonra da (hamdimize devam ederiz)." Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) namazdan çıktıktan sonra: "Namazda dua okuyan kimdi?" diye sordu. Ancak okuyan kişi süküt etti.

Okudunuz mu?  Çalışmanın önemi ile ilgili şiirler‎

hapşırma duası, hapşırma duası, hapsirma duası

Bu kategoride yer alan İddia konulmadan oynanan tavla günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aksırma (Hapşırma) Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.