Anasayfa
8 Temmuz 2022, 14:09
sizden01
Abone

Ağzımdan sinirliyken küfür sözü çıktı dinen benim durumum nedir?

Ağzımdan sinirliyken küfür sözü çıktı dinen benim durumum nedir?

turkkartalı
selamınaleyküm arkadaşlar benim bir sorunum var ve hep aklıma geliyor aklıma sinirli olunca hep nasıl söyleyeceğim bilemiyorm Allah’a küfür etmek geliyor ve sanki şeytanda kötü bir şey olunca sanki hep Allahı bana hatırlatıyor bir gün böyle birşeyde ağzımdan kötü bir söz çıktı ama tam hatırlamıyorum ilk önce sıktım kendimi durdum küfür etmedim sonra kısık sesle ağzımdan küfür çıktı Allahın adı çıkmadı ama ben hiç bir zaman bilerek Allah’a böyle bir şey söylemem yani öfke ve nefsimmi artık bilemiyorum adece kötü söz çıktı olmadık yerde aklıma geliyor tövbe ettim ben dinden çıkmamışımdır değil mi? ayrıca aklıma kötü düşünceler geliyor artık ben bitmişim gibi şeyler yani sınav artık bittimi benim için ?

Okudunuz mu?  Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Cevap: çok kötü bir şey oldu benim durumum nedir?

islamyolu
sınav bitmedi kardeşim bunlar vesvesedir. sen aklını başka şeylere yor. dinden çıkmak öyle kolay değil Aklı başında olan biri için. Ama dilden dışa vurmamaya çaba göster içinde kalsın. Allah’a bol bol dualar et. vesvesenden kurtulursun İnşaAllah.

Okudunuz mu?  Allah kullarının günah işlemesini hiç ister mi?

< selamınaleyküm arkadaşlar benim bir sorunum var ve hep aklıma geliyor aklıma sinirli olunca hep nasıl söyleyeceğim bilemiyorm Allah’a küfür etmek geliyor ve sanki şeytanda kötü bir şey olunca sanki hep Allahı bana hatırlatıyor bir gün böyle birşeyde ağzımdan kötü bir söz çıktı ama tam hatırlamıyorum ilk önce sıktım kendimi durdum küfür etmedim sonra kısık sesle ağzımdan küfür çıktı Allahın adı çıkmadı ama ben hiç bir zaman bilerek Allah’a böyle bir şey söylemem yani öfke ve nefsimmi artık bilemiyorum adece kötü söz çıktı olmadık yerde aklıma geliyor tövbe ettim ben dinden çıkmamışımdır değil mi? ayrıca aklıma kötü düşünceler geliyor artık ben bitmişim gibi şeyler yani sınav artık bittimi benim için ? >


Cevap: çok kötü bir şey oldu benim durumum nedir?

Guray
hala yaşıyorsun hala tevbe kapıları açık demekki sınav devam ediyor

Okudunuz mu?  Türklükle Gurur Duymak Övünmek Caiz midir?

akla gelen kötü düşünceler şeytanın vesvesesidir aldırış etme
ağzından eğer kötü bir söz çıktıysa tevbe et Rabbim bağışlasın


Cevap: çok kötü bir şey oldu benim durumum nedir?

turkkartalı
ama ben nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde kötü söz söyledim aslında tam olarak bilmiyorum belkide şeytana etmişimdir inşAllah öyledir ama Allahın adı çıkmadı kesinlikle biliyorum.

Okudunuz mu?  Gündelik işlerden,namazlardan ve ibadetlerden sonra oyun oynamak caiz mi? Film izlemek caiz mi?

islamyolu
bunuda demesem olmaz. çok kafaya takmayın ya. banada geliyor. bende Bazen ediyorum. Şeytandan oldugunu bildigim için. İçimde tutuyorum ve Tövbemide yine ediyorum. Allah affetmeyecek diye düşünsem o zaman vesvese daha üstüme geliyor. Vesvese sana ne dedirtirse takma kafaya. Allah bu durumda sana Hesap sormaz. Ama tekrar diyorum dışarı vurma. sesli olarak söyleme çünkü o senin elinde. İçinde gelenide salla gitsin. Tövbe Tövbe de baktı olmayacak Şeytan gider merak etme. kafaya takarsan onun daha hoşuna gidiyor..

Okudunuz mu?  Annemle babam kavga ediyor ne yapmalıyım

turkkartalı
Allah razı olsun kardeşim ama bu konu beni bitiriyor ya Allah’a ettiysem diye ben böyle biri değilim hep bunlar kötü şeyler yapan insanların yaptıklarından aklımda kalıyor mesela kötü bir şey yapan biri aklıma geliyor ve aklımdan gitmiyor sanki nefsim veya aklım onu sahipleniyor ben yapmak istemiyorm mesela geçen büyücülerin nasıl büyü yaptıklarını anlattı birisi ve çok iğrenç bir şey insanoğlu yapamaz böyle bir şey diyorum ama o aklıma tuvalette orda burda geliyor öldürseler yapmam ama aklıma yapmak geliyor sanki psikolojimi bozuldu resmen

Okudunuz mu?  Evin içinde örümcek bulunması

islamyolu
ne dersen haklısın vesvese kadar kötü bir şey yok. Ama işte takma gelirse gelir ne yapacan. senin elinde degilki. kafayı boş bırakmayacan aslında bir uğraş bulacan. sana yine normal vesvese gelmişti. bana gelenler daha berbattı. İnşirah süresini oku hep tafsiyemdir. Peygamber efendimiz (SAllahu Aleyhi ve sellem) Allah Vesveselerden bütün kötü şeylerden temizledigi o sürede anlatılıyor. alimlerimiz Namazdan sonra 10 defa okumayı tafsiye ediyor. bu vesvese tek sana bana gelmiyor. Hocalarımıza bile geliyor. Alimlerimize bile geliyor. işte elde değil takmamak lazım

Okudunuz mu?  Bu duanın türkçesini bilen Allah rızası için yazsın

turkkartalı
Allah razı olsun inşAllah Allah affeder artık ahirette bilebilirim durumumu tavsiyelerin için teşekkürler uygulamaya çalışacağım.


sinirliyken Allah’a küfür etmek, sinirliyken edilen küfürler, sinirliyken küfür etmek

Bu kategoride yer alan Sağ elle taharet yapmak günah mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağzımdan sinirliyken küfür sözü çıktı dinen benim durumum nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.