Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:50
missa91
Abone

Cami temizliği ile ilgili hadisler

Cami temizliği ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
cami temizliği ile ilgili hadisler


Cevap: Cami temizliği ile ilgili hadisler

Galus
CAMİ VE MESCİDLERLE İLGİLİ HADİSLER :

a) "Kim Allah için bir ev inşa ederse (mescit yaparsa) Allah’ta cennet’te onun için bir ev yapar.” (Buhari, Salat 65, Müslim, Mesacid 4)

Okudunuz mu?  Şansa küfür kadere mi küfür sayılır?

b) "Bir kimse evine gelene nasıl ikramda bulunursa, Allah’ta evine (camiye) gelene özel ikramda bulunur. (Sahih-i Buhari Cilt 2, sayfa 625)

c) "Beldelerin Allah’a en sevimli yerleri mescitlerdir. Beldelerin Allah’a en sevimsiz yerleri de çarşı ve pazarlardır.” (Müslim Mesacid, 288)

Okudunuz mu?  Annem çok sinirli hep kavga ediyoruz onun için ne yapabilirim?

d) "Mescidler yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızların yer ehlini aydınlattıkları gibi, onlarda gök ehlini aydınlatırlar. (Heysemi, Mecmeuz-Zevaid 117)

e) "Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mü’min olduğuna şehadet edin, zira Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inananlar imar ederler.” (Tirmizi, Tefsir, Sure 2. H. No 3092)

Okudunuz mu?  Eşimle huzursuzum ne yapabilirim?

f) ” Ben yeryüzü halkına azap etmeyi murat ettiğimde mescitleri inşa, tefriş, tamir ve tenvir edenleri, benim rızam için sevişenleri ve seher vakitlerinde istiğfar edenleri görünce onlara azap etmekten vazgeçerim.” (İlahi Hadisler DİB. Yayınları Hasan Hüsnü Erdem 1982, Sayfa 28)

Okudunuz mu?  Bir daha tövbemi bozarsam Allah beni bağışlamasın demek

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının dinimiz, devletimiz, milletimiz, ve tüm insanlık için barışa, huzur ve her türlü hayra vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.


cami temizliği ile ilgili hadisler, mescit temizliği ile ilgili hadisler, cami temizliği ile ilgili hadisi şerifler

Bu kategoride yer alan Peygamberlerin Geliş Sırasına Göre İsimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cami temizliği ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.