Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:50
missa91
Abone

Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir? (Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor hikmeti nedir?)

Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir? (Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor hikmeti nedir?)

Kayıtsız Üye
Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir?


Cevap: Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir?

Candle
"Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor. Eğer sünnet ise, hikmeti nedir?”

Okudunuz mu?  Peygamberlerde bulunması gereken özellikler nelerdir

Yolculuğa çıkma saatini daha çok ihtiyaç ve gerekçe belirler. Eğer günün şu saatinde veya bu saatinde çıkılması gerekiyorsa, o saatte çıkılmalıdır. Ama erkence çıkılmalıdır. Sünnet olan budur. Peygamber Efendimiz (asm) ihtiyaç olduğunda günün her saatinde yolculuğa çıkmıştır. Bazen gereklilik ve ihtiyaç durumuna göre gece çıktığı gibi, bazen de öğle vakti veya öğleden sonrası yola çıkmıştır.1

Okudunuz mu?  Lutilik hakkında ayet ve hadisler

Eğer binek kendimize ait ise, o gün başka saatlerde yola çıkmak için bir gerekçe de yoksa, yolculuğa çıkış saati olarak seher vakti gibi günün erken bir vaktini tercih etmek şüphesiz hem sünnete uygun olur, hem de inşAllah daha huzurlu, feyizli ve bereketli bir yolculuğa vesile olur.

Okudunuz mu?  Eşim akrabalarımla görüşmemi istemiyor

Dipnotlar:
1-Nesâî, Namaz Vakitleri, 42

Bu kategoride yer alan Nişanlı iken dini nikah yapanlar nasıl boşanır, talakta şahit gerekir mi, mehir verilmesi gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir? (Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor hikmeti nedir?) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.