Anasayfa
23 Nisan 2022, 15:55
sizden8
Abone

Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacağım

Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacağım

ziya3400
Arkadaşlar vesveseyi kesin sona erdirmeye niyetlendim. Şu sorularıma DOĞRUDUR/YANLIŞTIR şeklinde tek tek numarayla cevap verebilir misiniz ?

1-) Burun tıkalı olsa dahil gusül abdesti alınabilir. Böyle bir önce parmağımızla su yardımıyla burnumuzun içini temizleyecez sonra, burnumuza su verebildiğimiz kadar verecez. Avucumuzun içindeki suyu burnumuza hızla vurmak ve çekmek dolayısıyla ön deliklerin yıkanması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Dedikodudan sakınmak için ne yapmak gerekir?

( Sorularla İslamiyet Cevabı
Değerli kardeşimiz; Burunda yıkanması gereken yer ön boşluklardır. Genize kadar su verince genizde sızlanma olur. Burnunuzdaki sızlanmanın nedeni genize su ulaşmasıdır. Burun delikleri tıkalı da olsa burnun ön boşluklarına su değdiği için farz yerine gelmiş olur. Zorlamanız gerekmez.
Üç defa avucunuzdaki suyu burnunuza verip daha vermeyiniz. Yıkanması gibi vesvese gelirse dikkate almayınız.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet )

Okudunuz mu?  Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

2-) Tırnak altlarında oluşan kan çizgileri, siyah çizgiler gusüle engel değildir.

3-) Gusül esnasında burun tıkalıyken, gusülun tam bitiminde ve banyodan çıktıktan sonra burun açılırsa TEKRAR gusül abdesti almak gerekir. Çünkü burun deliği açılmıştır TEKRAR şarttır.


Cevap: Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacam lütfen yardım.

Guray
1 ve 2 doğru

Okudunuz mu?  İlahiyatta nasıl meslekler var

3 içinde burna su çekmek yeterli tıkalıysada çekilebildiği kadar çekmek yeterli gusül geçerli olur. eğer gusülde bir yeri yıkamayı unutursak sadece o yeri yıkayarak gusül Allah’ın izniyle geçerli olur. Tekrar gusüle gerek kalmaz


Cevap: Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacam lütfen yardım.

emniciba
gusulden önce tıras olsak bır yermızıı kessek kan akmaya devam etse aynı anda gusule nıyet edılırmı ?

Okudunuz mu?  Pisman Olup Tövbe Etmek

Cevap: Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacam lütfen yardım.

Guray
< gusulden önce tıras olsak bır yermızıı kessek kan akmaya devam etse aynı anda gusule nıyet edılırmı ? >
kan gusüle engel değildir. ancak traş işini gusülden sonra yapmak daha iyidir

Okudunuz mu?  İhtilam olduktan sonra ne kadar idrar yapılır ?

Cünüp olan kimsenin yıkanmadan tıraş olması ve tırnak kesmesi haram olmasa da iyi değildir. İmam-ı Gazali. İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor: Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir(Mügni’ I -Muhtaç, c. I. s. 75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar )

Okudunuz mu?  Şirk Nedir? Kısaca

emniciba
< Cünüp olan kimsenin yıkanmadan tıraş olması ve tırnak kesmesi haram olmasa da iyi değildir İmam-ı Gazali İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor: Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir(Mügni’ I -Muhtaç, c I s 75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar ) >
Ama derımızı vucudumuzun her yerı hemen hemen her yerı kendını yenılıyor tırnakalrımızı kesıyoruz buyuyor gıbı bu durdumda yenıden dırıs-lıste tum tırnaklarımızmı gelcek bıze o zaman metrelerce tırnak yığını olur ?

Okudunuz mu?  Yaşar nuri öztürk ve süleyman ateş hocalarımızın kuran mealleri hakkındaki düşünceleriniz nedir?

ziya3400
arkadaşlar yukarda sorduğum soruların cevabını 1 arkadaş sadece söyledi . Sizlerden de cevap bekliyorum. Allah razı olsun… ÖZELLİKLE MUM KARDEŞİMİZDEN CEVAP BEKLİYORUM.


Şema
1 ve 2. Soruların cevabı evet
3. Soru cevabı ise Hayır


artisc
Merhaba arkadaşlar gusül aldım burnuma baktım için afedersiniz burun kıllarım sudan birlesmis sumuge andırıyordu tekrar su verdim geçmedi tekrar verdim hala ayni en son verip Allahım sen kabul et dedim gusül gecerlimidir

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanlara nasıl davranmalıyız

arifselim
Merhaba kardeşim. Burna sadece su vermek yeterlidir. Bu tür şeyleri kafaya takmaya bile gerek yoktur. Senden bunu isteyende yoktur. İçin rahat olsun.


burun tıkalıyken gusül abdesti, gusül abdesti burun tıkalı, burun tıkalıyken gusül abdesti alınır mı

Bu kategoride yer alan Yetim kime denir ? Öksüz kime denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacağım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.