Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Sprey Boya İle Duvara Yazı Yazmak kul Hakkı Mı

Sprey Boya İle Duvara Yazı Yazmak kul Hakkı Mı

Müslüman123
Sprey ile duvara yazı yazarsak kul hakkı falan bir şey olur mu

okulun duvarına veya bizim burada meydan var oraya yazsam bişi olur mu? (meydan dediğim yani herkese açık nasıl desem ki şimdi


Cevap: Sprey ile duvara yazı kul hakkına girer mi

Muhasibi
Başkasının kamu malı dahil duvarına yazarsan kul hakkına girersin tabi

Duvar senin şahsi malın olmadıktan sonra KUL HAKKIdır.


Cevap: Sprey boya ile duvara yazı yazarsam kul hakkına girer miyim?

ikindi
okulun senin malinmi?o okul bütün ülkenin verdigi vergilerle ödeniyor ve sen bütün ülkenin hakkina gireceksin belki. bunu göz önüne alabiliyorsan boya

Okudunuz mu?  Kötü İnsanları Öldürmek haksız yere mi adam öldürmeye giriyor?

Cevap: Sprey boya ile duvara yazı yazarsam kul hakkına girer miyim?

Müslüman123
bütün ülkenin hakkına mı gircem şimdi yuh. benim yazı yazacağım okulun duvarı zaten boyanmıs. o zaman o yazanlar napcak bütün ülkenin kul hakkına mı girdi?!! bide hani havuzlar olur ya. süs. onun oraya küfürlü bişi yazmışlar orayı karalasam bişi olur mu


ikindi
kardesim ilahi boyayip karalamanmi lazim?böyle seylerden uzak dur ne biseyi boya ne üstüne cizik at.herkez kendi günahini cekecek.belki yapani görüsen dersin bak böle böle kardes yapma ama gerisi sana kalmamis

Okudunuz mu?  Çalışkanlık ile ilgili bir ayet

Müslüman123
Adam gelmiş küfürlü şeyler yazmış.Kaç yıldır orda duruyor o yazı


Galus
duvara çizik değilde siz o duvarı güzel bir şekilde boyamaya nedersiniz hem daha iyi olur bence duvar sahibi bu duruma bir şey demeyecektir.
duvar eğer devlete aitse yani okul ise gider sorumlu kişilere idurumu izah edersiniz yapmazlarsa siz izin alıp o duvarı boyarsınız.


Müslüman123
Süs havuzları olur ya ona yazmışlar. Bende küfür yerini karalayacağım. Adamlar küfürlü şey yazıyorlar birisi bişey demiyor. Biz karalayınca mı diyecek hemde Ben kime durumu izah edicem :S (Devletin yani)


EarthQuake®
İlla bir hayır işi yapmak istiyorsan okul yetkilileriyle konuşursun, duvarın o bölgesini boyayacağını söylersin (karalamak değil), onlar da büyük ihtimalle kabul ederler.


Desert Rose
< eğer çok yakısıklıysan ınek gıbı bütün gun otursanda kzı bulurusn >
konuşma uslubunuza dikkat edin lütfen
seviyesizliğe luzum yok cevap vereceksen doğru kelimeler seç:(
hem herkes kısmetine ulaşır fazlası olmaz
hem de karda güzel ama akıbetini herkes bilir
önemli olan ahlak güzelliğidir,konuyu nerelere taşıdınız.
cevabının soru ile alakası yok

Okudunuz mu?  Yara ve namaz

muhasebeci
moderatör lütfen kafanıza gore cevaplarımı sılmeyın.ben hıcbır mesajımda kısılere hakaret etmıyorum,sadece düşündüğümu yazıyorum
2-arkadaşım sen nerden bılıyosun onemlı olanın ıc guzellık yada ahlak oldugunu. genel cevaplar yazma benım ıcın guzellıkte çok onemlı.


Muhasibi
< ben hıcbır mesajımda kısılere hakaret etmıyorum,sadece düşündüğümu yazıyorum >
Sen de düşmeden düşün,düşünce ağlama o zaman.
Konu boyadan karalamadan girdi inekten çıktı nasıl bir şey bu anlamadım.

Okudunuz mu?  Başka evlerde namaz kılmıyorum

Müslüman123
Ben bir köşedeki yeri karalamam için herhangi birinden izin alma şansım yok malesef. Kimden alabilirim ki.


what
Oraya buraya yazı yazmak sizlere ne kazandırıyor anlamadım.Bizim bu mahallelerde de yazısız bir duvar yok,yazılan sözler bari güzel ve anlamlı olsa ama oda yok.Saçma sapan sözler (ceza,sagopa,aşkın buysa üstü kalsın,sadece sevdik ya s…seydik ne olurdu,sevdimde ne oldu koçero…v.b)Yazık,bu yazılar ilçenin güzelliğini zedelemekten başka bir işe yaramıyor.Duvarları çirkin ve iğrenç yazılarla dolu bir okula,dükkanlara,evlere sahip olan yine sizsiniz.Güzelim camii ve kuran kursları duvarlarına bile msn adresleri yazılmış.Sonuç olarak senin o duvarlara yazı yazman veya karalaman aslında yine senin zararına.Çirkin bir okula,eve,camiiye ve ilçeye sahip oluyorsun.Sonrada okulum,evim,yaşadığım şehrim güzel değil kötü bir yere sahibim diyip başka şehire kaç.Durum hep bu çünkü yaşadığı yerden memnun olmayan kişi aslında yaşadığı yeri kendisi kendine çirkinleştirmiştir.

Okudunuz mu?  Kaç yaşına kadar günah yazılmaz?

Müslüman123
Benim yazacağım şey zaten semt,il ismi geçiyordu.Devamına bişey ekleyerek yazıcaktım. Mesela : Adana GFB (Adanayı örnek verdim adanada yaşamıyorum) Böyle bir şey yazacaktım. Günah falan dediniz vazgeçtim. Bari G..FB yazan yeri karalayabileyim. O yazı kaç senedir orda. Üstünü karalasam ne olabilir ki. Birisi bir şey mi diyecek? Kim ne diyebilir ki? Kardeşim ne yapıyorsun orda küfür yazıyordu herkes görüyordu ne güzel falan mı diyecek?

Okudunuz mu?  Eski sevgili için dua etmek

(Her şeyi açıkca söyledim)


Galus
kardeşim işi dahada uzatmanın bir anlamı yok üzerinde fazlada durmayın biz size gereken şeyleri söyledik yaparsanız ne ala yok yapmazsanız sizin bileceğiniz iştir.
cevap verildiği halde bu işi baya uzattın selametle kal.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben karşı apartmanın duvarına sprey boya ile yazı yazmıştım ama kul hakkı olduğunu bir sene sonra felan öğrendim apart. Sahipleri yurt dışında yaşıyor kul hakkı olduğunu duyunca kendimi çok kötü hissettim sürekli vicdan azabı çekiyor ağlıyorum yaşım 12 ne yapabilirim ne olur yardım edin lütfen

Okudunuz mu?  Kalp mühürlenmesi nedir?

imam
Sprey boya ile yazı yazma işi çocuklar bir oyun zannediyor ama kul hakkıdır.
Boyayı sil veya ev sahibi geldiklerinde helallik iste


Kayıtsız Üye
küfürü karalama sende kul hakkına girersin boşver küfür kalsın okumayıver veya bakma o yazıyaa


mugo
bende zamanında sprey boya kullandım ben o duvarı hala görüyorum şimdi ben o duvarı duvar rengiyle aynı şekilde boyarsam kul hakkını kapatmış olurmuyum? helallik istemelimiyim?

Okudunuz mu?  Evde hafızlık için öneriler...

muvaffak
Özel mülkiyet meselesi her çağda varolmuş ve hukukta ciddi bir yeri olan meselelerdendir. Zilyedliği veya mülkiyet hakkını elinde bulunduran kişinin malına kendi rızası ve haberi olmadan tasarrufta bulunmak haneye tecavüz veya özel mülkiyete saldırı suçları kapsamına girer. Elden geliyorsa bir yolu bulunup bu fiilin olası sonuçlarından (dünyevi veya uhrevi) kurtulmanın bir yolu bulunmalıdır.


turk1ye
Selamun Aleyküm.Ben ve birkaç arkadaşım cumhuriyet bayramında klasikleşmiş bir yazı olan yaşasın cumhuriyetin önünde fotoğraf çektirdik bu yazıyı ben değil yanımda olan arkadaşlarımdan biei yazdı fakat fotoğrafı beraber çektirdik.Öncesinde orada bulunan terziye duvarın sahibini ve böyle bir şey yapıp yapamayacağımızı sorduk.Oda duvarın sahibini söyledi fakat sahibini nerede bulacağımızıda bilmiyorduk (sanırım adama sorduğumuzda sahibi nerde diye oda bilmem demişti şuan tam hatırlamıyorum yalan olmasın).Acaba ben kul hakkına girmişmiyimdir bu konu hakkında ne yapmam gerekir.ALLAH Razı Olsun.

Okudunuz mu?  İslamda müzik dinlemek caiz mi? Musiki caiz mi?

Ensar
Ve aleyküm selam, kul hakkına düşmek için o şeyi illa sizin yapmanıza gerek yoktur, sonuçta siz o arkadaşlarınızla resim çekmek için o yazıyı yazmış bulunmaktasınız, her ne kadar siz yazmadıysanız dahi sonuçta resim için çekilmiş olduğunuz bir yazı var, duvar sahibini bulmanız imkansız sa gider o yazıyı temizler yada aynı şekilde boyarsınız Allah tan af ve mağfiret dileyin. Kalın selametle

Okudunuz mu?  Yaptığımız amellerin sevabını Allah'tan beklemek

turk1ye
Şu anda evden çıkamadığım için oraya gidemeyeceğim ama dışarı çıkabileceğimiz zamanlar gelince o yazıyı temizlemeye çalışacağım.


sprey boya ile yazı yazma oyunu

Bu kategoride yer alan Zina ettim pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sprey Boya İle Duvara Yazı Yazmak kul Hakkı Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.