Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:07
missa9
Abone

Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi?

Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi? Tesettürlü bir bayanın evine gelen misafirlerine (akraba ve hısım) görünmemesi ve hoş geldin dememesi (evde kocası olduğu halde) takva mıdır, ifrat mıdır?

Okudunuz mu?  Dua ediyorum namaz kılıyorum ama mutsuzum

Cevap: Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi? Tesettürlü bir bayanın evine gele

Muhasibi

Kötü duygulara kapılmayacağından emin olunduğu zaman, kadının tesettüre riayet ettiği ve tahrik edici davranışların bulunmadığı zamanlarda, ev hanımının erkek misafirlere hizmet edebilmesinin caiz oluşu hakkında Buharı ve Müslim’de, şöyle bir hadis zikredilmektedir.
Hz. Ebû Üseyd, düğününde Peygamberimizi (asm) ve bazı sahabîleri davet etti. Misafirlere hizmeti hanımı (gelin) yapıyordu. Geceden, bir taş kabın içine hurma ıslatmıştı. Peygamberimiz (asm) yemeği bitirince, hurmaları ezdi, sulandırdı, şerbet yapıp misafirlere ikram etti.

Okudunuz mu?  Büyük baş hayvanların zekatı nasıl hesaplanır

Bu hadisi zikreden muhaddisler, fitneden emin olmak şartıyla bir kadın, kocasının misafirlerine hizmet edebileceği hükmünü çıkarmaktadırlar.

Aynı şekilde bu şartlarla kadın misafirlere hoş geldin diyebilir.

Bu kategoride yer alan Haşhaş yemek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.