Anasayfa
15 Kasım 2023, 11:20
sizden09
Abone

Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusul sayılır mı?

Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusül sayılır mı?

Müslüman123
Kalkar kalmaz hemen almadım gusül abdestini. Biraz zaman sonra banyoda tuvaletimi yaptım. Küvete girdim. Biraz bekledim. Ne kadar beklediğimi bilmiyorum. Beklemeye başladığımdan itibaren saymaya başlamadım ama sonradan sayayım dedim.En az 1dk oldu. Şimdi kafama takıldı. Gusule engel var mı diye? Bir şey olmaz dimi? Sadece gusül abdestini soruyorum. İbadet yapmak için sonradan tekrar almak zorunda kaldım zaten.

Okudunuz mu?  1000 kere -Ya latif- demek ve ardından 100 kere -salavatü fatih- okumak

Cevap: Gusul sayılır mı

ziya3400
Bende biraz önce o soruyu sordum arkadaşım . Problem yaşamıştım Gusüle engel oluşturmuyor bu tür durumlar. İdrar gelse bile bir şey olmaz. Namaz için tekrar NAMAZ ABDESTİ alman gerek sadece.


Cevap: Gusul sayılır mı

Müslüman123
Hmm. Ben bazen okumustum meni cıkar falan diyorlardı da beni etkilemez dimi şu durumda. Yanlışta okumuş olabilirim. Doğru okuduysam hangi durumlarda etkiler beni?

Okudunuz mu?  Hamile iken emzirmek?

Cevap: Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusül sayılır mı?

Müslüman123
Cevabı alamadım göremedi galiba abilerim. (Flood için özür dilerim yukarıya taşınsın diye yazıyorm)


muvahhidim
Kardeş;
Neyi saymaya başladığını, kısacası sorunu anlayamadım..


Müslüman123
Ya ben bir yerde okumuştum. Direk banyoya girince gusül almaya kalkınca biraz beklemek lazımmış galiba. Meninin kalan kısmıda mı ne geliyormuş. Tam hatırlamadığım için yanlış da yazıyor olabilirim. Benim sorduğum soru: Ben sonradan aldım gusül abdestini.Sayma kısmına gelince tuvaletimi yapar yapmaz banyoya girdim. Bi yerde okumuştum 2 dk falan bekleyin diyordu. Bende biraz bekledim. Gusul de engel var mıdır acaba? Yani meninin kalan kısmı falan gelmiş olabilir mi? :S(Ben sonradan aldım gusulu. Yani yemek yedim falan sonra fark ettim.)

Okudunuz mu?  Aklıma felaket senaryoları geliyor

İnşAllah anlatabilmişimdir yaa.


EarthQuake®
Küçük abdestini yaptıysan gusül alabilirsin, gusül alırken / aldıktan sonra çıkacak necasetler yalnızca namaz abdestini bozar, guslü bozmaz. Selametle.


Kayıtsız Üye
kardeş bana anlatılana göre 30 dk filan beklemen gerek ama başka başka şeylerde yazıyor internet de yani bu konu da sıkıntı var tam cvb bilinmiyor herhalde

Okudunuz mu?  Cennette herkes kendi eşiylemi birlikte olacak

Kayıtsız Üye
Mast yaptım daha sonra da biraz bekledim meninin kalan kısımı çıktı bayağı bekledim daha sonra banyoya girdim biraz belki 2 veya 3 damla idrarımı yaptım ve abdest aldım bir sakıncası varmıdır kafayı yiyorum lütfen yardım edermisiniz


ACİLSERVİS
Yaptığın işlemde yanlış bir iş yok. Guslün geçerli olur.

Okudunuz mu?  Namazda otururken ayaklarım ağrıyor

Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla yazışırken hiç farkında olmadan tualete gittiğimde avret yerimde meni gibi bir seyler vardı hemen 40 adım yurudum küçük tualetimi yaptım direk banyoya girdim avret yerimi yıkarken yapıskanımsı bir seyler hissettim devam edoyordum abdestime içim rahat etmedi tekrar başa döndüm tekrar avret yerimi 3 kere yıkadım bu sefer o yapıskanımsı meni gibi olan sey gelmedi abdestimi aldıktan sonra küçük tualetimi yaptım avret yerimi silerken meni gibi bir sey geldi şimdi benim abdestim kabul olmusmudur hemen o avret yerimdeki meni gibi olan seyi görüp beklemeden ama 40 adım yürüyüp kücük tualetimi yaptiktan sonra aldiğim abdest sonrasi gelen menimidir artık nedir bende bilmiyorum abdestim kabul olmusmudur bu yuzden tekrar gusül abdesti almam gerekiyormu? gusül abdesti alirken çok stres yasiyorum aklima kotu kotu seyler geliyor zorlaniyorum simdi tekrar gusül abdesti almam gerekiyormu yoksa gerekmiyormu?

Okudunuz mu?  Esselatu vesselamu anlamı nedir yazılanların?

biyolog26
Anlattığın akıntının meni değil mezi olması gerekir. Mezi gusül gerektirmez. Mezinin ne durumda aktığı nasıl olduğunu araştır forumda çokça konu var.


Kayıtsız Üye
bu dünyada ahiret için yapacagımız her an degerlidir.bir an önce abdest almalı bir an önce namaz kılmalı bir an önce iyilik yapmalı bir an önce günahlardan uzak durmalı ahirete yapacagımız sevaplar ici zaman kavramını ortadan kaldırmalıyız ölüm nasıl her an geliyor bizlerde her an hazır olmalıyız Allah yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra amin denir mi

gusül abdesti almak için ne kadar beklemeli, gusülden önce ne kadar beklemeli, gusül abdesti almak için ne kadar beklemek gerekir

Bu kategoride yer alan Herhangi bir kafiri mümin den üstün görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusul sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.