Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına in

Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına in

Kayıtsız Üye
Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına inmiş ona rağmen pek başarılı olamamışlar? Bana 124.000 peygamber demeyin zira hiçbirinin esamesi bile okunmuyor?


Cevap: Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Ara

Muhasibi
Değerli kardeşimiz;
– Bütün evreni ve ahiret alemini kuşatan ilahî hikmetin sonsuz tezahürlerini masaya yatırmak, ancak sonsuz ilim sahibi olmakla mümkündür. Kendi tırnaklarımızın mahiyetini, şeklinin hikmetini bilmeyen, bizim asıl biyolojik bünyemizi teşkil eden içimizdeki yüz bin trilyondan fazla hücrelerin vazifelerinden, hikmetlerinden habersiz olan bizlerin kalkıp, Allah’ın vahiylerini neden şuraya gönderip şuraya göndermediğini sorgulamak, kelimenin tam anlamıyla cehaletten kaynaklanan bir şımarıklık örneğidir.

Okudunuz mu?  Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? ifadesi, bu şımarıklığın açık bir kanıtıdır.

Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına inmiş ona rağmen pek başarılı olamamışlar ifadesi, dünya nüfusunun büyük çoğunluğunu teşkil eden bu üç Semavî din mensuplarının varlığına dair mevcut realiteler tarafından şiddetle tekzip edilmektedir.

Ayrıca bu ifade, dinlerin varlığının insanlar için bir imtihan olduğunun da bilinmediğini göstermektedir. Eğer bütün insanlar bu dinlere saygı gösterseydi, o zaman ahiretten söz edilemezdi. Çünkü cennet ve cehennemin varlığı, imtihanda kazananların yanında kazanmayanların varlığını da gerektirmektedir.

Şimdi bana kalkıp 124.000 peygamber demeyin zira hiçbirinin esamesi bile okunmuyor ifadesi, çok cüretkâr bir ifadedir. Çünkü bu başkaldırma, Kur’an’da açıkça isimleri verilen 25 peygamberden söz edilmiş olması bir yana-, aşağıdaki ayet ve hadislerin ifadelerini göz ardı eden bir cehaletten kaynaklanmaktadır.

Okudunuz mu?  Babam ölsün istiyorum

Evet, Biz seni gerçeğin ta kendisine malik olarak, rahmetle müjdeleyen ve kâfirleri azapla uyaran bir elçi olarak gönderdik. Zaten uyarıcı bir peygamber gelmiş olmayan hiçbir millet yoktur. (Fatır, 35/24). Biz senden önce de birçok peygamber gönderdik. Onlardan bazısını sana anlattık, bazısını ise anlatmadık. Hiçbir peygamber, Allah’ın izni olmaksızın bir mûcize getiremez. Allah’ın emri gelince de hak ve adaletle hükmolunur ve batıl yolda olanlar hüsrana uğrarlar (Mümin, 40/78).

Bazı rivayetlerde 124 bin peygamberden söz edilmektedir. Bir hadisi şerifte de Enbiya’nın adedi 124 bindir. Bunların içinden 315’i resuldür. (bk. Ahmed b. Hanbel, 5/265-66; Taberanî, el-Kebir, h. no: 7871).

Hakim’in Müstedrek’inde de Resullerin sayısının 315 olduğu belirtilmiştir. Hakim, bu hadisin sahih olduğunu bildirmiş ve Zehebî de onu tasdik etmiştir(bk. el-Müstedrek, 2/262).

İmam Rabbanî de hem delile, hem keşfe istinaden demiş ki: Hindistan’da çok nebiler gelmiştir (bk. Bediüzzaman said Nursî, Mektubat/28. Mektup/8. mesele).
Kendisine müstakil bir din ve kitab verilen peyamberlere Resûl, müstakil bir din ve kitab sâhibi olmayıp kendinden önceki bir peygamberin kitabına uygun hareket etmekle vazifeli peygamberlere de Nebî adı verilir.

Okudunuz mu?  Hz Ömerin Hz Abbas İle Dua Da Yağmur Talebi Hadisin Tahrici

Cevap: Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Ara

burcealtug
sanirim bu soruyu soran kisi itikadi az olan biri.cumleleri çok sert.yuce yaraticimizin kafayi mafayi takti ifadelerden munezzehtir.ONun guzelligini gormeniz için dua edecegim.Allah hidayet etsin


Cevap: Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Ara

tekturk
Ben tam bir cevap yazacaktim, baktimki kayitsiz üye, dedim birak bosver degmez..


burcealtug
bosver degmez demek olmaz.o Allahin kulu ve birileri ona -onlara dogrulari anlatmali.guzellikle….bakarsin hidayetlerine vesile oluruz.


İnanc
Ne olursan ol yine gel kardeşim …
Allah sana hidayet nasip etsin kalp ve irfan gözünü açsın ” Kİ ” gerçekleri gör.

Okudunuz mu?  Şehvet nazarı ile bakmak günah mıdır ?

burcealtug
simdi oldu kardesim.cok güzel oldu Allah sendende razı olsun.bu arada diğer sorularimada bikmadan cevap yazdigin için


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum.

Bu arkadaşin cahilce yazdigi ve sordugu sorular gibi ben çok karsilasiyorum. Gecen facebook ta eski arkadaşimla bu konuda konustuk. Wc adabiyla ilgili dini bir paylasim yaptim. Sag el olmaz sol elle taharetlenmek vs. Konulari anlatan güzel bir bilgi idi. Adam gelmis bana : bunlar hurafe, siz aldatiliyorsunuz, dini kitabi degistirdiler siz oylesiniz boylesiniz.. siyasi boyuta cekti biraz.. ki ben siyasi hicbisi paylasmam.. dini bilgiler, hadis ayet vb
Bilgiler paylasirim..amacim; emri bil maruf nehyi anil munker sirrina nail olma niyetiyledir.. baska amacim yok facede.. adam kalkmis bana cemkiriyor.. önce anlya calistim, baktim kafayi takmis kendi dediklerine.. hiç ustelemedim.. Allah sana selamet versin, dini cahillerle tartisamam bu konularda dedim. Bir daha benim paylastiklarima yotim yazma, benimle olan muhabbetin bitmistir. Zaten beni silmis arkadaşligindan.. Allah sana selamet versin, Allah sana magrifet etsin hidayet versin insAllah dedim. Benden uzak ol kime yakin olmak istersen ona yakin ol dedim kapadim konuyu.. o da cehennemde gorusuruz diye dalga gecer bir laf ve gulucuk yapti. Hic ustelemeden sildim tum sacma mesajlarini.. Bu benim eski is arkadaşim 2 sene beraber calismistik ve cumalara da bazen beraber giderdik. 2 senedir fikir degistirdim demisti.. 15 temmuz olaylarindan sonra dine Kitaba dusman olan cahil tabakadan dedim ve uzaklasmak istedim bunlardan.. bunun gibi bir kaç hikayem daha var.. isleri hep seytana hizmet, Allah peygamber dinden bahset.. hemen ya sesi kesilirler yada dusmanca konusur kavga ederler.. Allah islah etsin..

Okudunuz mu?  Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Kayıtsız Üye
Soruyu ve cevapları dikkatle okudum. Haklısınız, benim gibi misafir üye soru şeklini abartmış hatta saçmalamış. Ama, verilen verilen cevaplar içerisinde sadece eleştiri var CEVAP yok.
Neden tüm peygamberler arap yarımadasına gönderilmiştir? Soran benim gibi cahil ama öğrenmeye istekli biri olabilir. Bende merak ediyorum. Yardımlarınız rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Dinden Çıkan Ne Yapmalı?

Hoca
İlahi kitaplar sadece araplara inmedi zahmet edip biraz araştırın, nice arap olmayan Peygamberler var binlerce onbinlerce belki


Kayıtsız Üye
Bismillah
Kulyaaa eyyuhel kafirun…
Müslümanların şefkatli ve merhametli olduğü kadar izzetli ve hidayete yüz çeviren kimselere karşı şiddetlidir…sapla saman karıştırılmamalı…böyle sorular soran klavye şovelyelerinin niyeti bellidir.batılıların neden müslümanlara terörist dediklerini bilmeyen ve böylelerine karşı şiddetin hikmetinin hidayete veya arınmayla sonuçlanacağını bilseler bu kimseler. Peygamberimizin azılı kaidelere ettiği bed duayı okurdular vesselam…..


Kayıtsız Üye
Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına in Mumsema Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına inmiş ona rağmen pek başarılı olamamışlar? Bana 124.000 peygamber demeyin zira hiçbirinin esamesi bile okunmuyor?

Okudunuz mu?  İç içe geçmiş 3 boyutlu görülebilen resimler

cevap verelim
tüm nebiler ve resuller arap yarım adasına gelmemiştir
deliler HZ YUSUF mısıra hükümdar olmuştur HZ MUSA yahudi kavmini mısırdan çıkarmıştır HZ SALİH sebe halkına gönderilmiştir yemende bir kavimdir
anadoluda olup harran civarında HZ ibrahim yaşamıştır
HZ NUH anadoluda yaşamıştır cudi bölgesinde dir gemisi kuran ı kerimde böyle geçer eski ahit tevrat da ararat yeni ahitte incilde ararat der yani hepsi aynı bölgedir ağrı dağı ile harran arası bir bölge bilim de nuh tufanını kanıtladı karadeniz taşmasının sonuçunda olduğunu buldu
babil e ırak a gönderilen üç adet nebi vardır kırgızistan tarafına gönderilen nebide vardır avrupada italyada po nehri civarına gönderilen ayrı bir peygamber vardır

Okudunuz mu?  Sinek öldürmek günah mı

gelelim yaradılış ve nuh tufanına hem sümer de geçer hem fillandiyada bazı bölgelerde kalıntılarda geçer hindistanda budist kaynaklarında geçer

gelelim MUHAMMED ismine bu isim sıradan arapça bir isim değildir herkes arapça zanneder ama eski ahitte (tevratta) MUHAMMED olarak geçmiş olmasıda tesadüf değildir ibranice anlamı (bende saklı) ben bizzat tevratta gördüm MUHAMMED olarak geçer ve okunur işin tuhaf yanı HZ.MUHAMMED doğana kadar araplarda MUHAMMED İSMİNİN olmamasıda düşündürücüdür.


Kayıtsız Üye
Neden her tur bitki cesit cesittir. Neden her tur hayvan cesit cesittir. Ot bir bitki cesidimir ormanlar birki cesitlerimidir. Kopek inek essek birer balik balina deniz bikileri deniz canlilari var tabii ki. Insan insanlar hangi ture dahil olurlar. Insanlar bitki turumudur yoksa. HAYVANLAR ALEMININ BIR TURUMUDUR. Bence portakal mandalina greyfurt turuncgiler ailesinden turunden hepsi bitki turu ama tadi sekli farkli. Insan maymun goril bunlarda hayvanlar aleminin bir turudur. Sekilleri dusunceleri akli az gelismis akli çok gelismis hayvanlar alemi turleridir. Mesala baska ornek. It kopek aslan kedi cakal kurt bunlar ayni tur hayvanlar ama gucleri sekilleri degisik. Kisaca diyecegim. Bunlari yoktan var eden yaratanin. Sudii arbistanli kişiyle suudi HARFLERIYLE alfebesiyle yada israille yada hindistandaki budist budayla. Yada isayla uzaktan yakindan ne alakasi var. hiç bir alakasi yoktur. Yaratan var. ama peygamber denen palavralari yalan dolan var olusla zerre kadar bilimsel bilgi delilleri olmayan hayvanlar aleminin bir tur cesidi olan akli biraz gelismis kurnaz uyanik insan denen canllilar tarafindan uydurulmus palavra KOSKOCA YALANLARDAN BASKA BIR SEY. DEGIL. HAYVANLARDA BILE SURUNUN BIR BASI. INSAN DENEN hayvan canlisinin suru baslarida bu peygamber dedikler suru basidir. Nedense bu suru baslari HEPSI ERKEK. ARABISTANLI ERKEK ISRAILLI MUSA ERKEK. HIRISTIYANLARINKIDE ERKEK. HINDISTANDAKI SURU BASI BUDIST BUDA ODA ERKEK. NEDENSE HIC SURU BASI YANI PEYGAMBER BAYAN YOK. ACEP NIYE. BAYAN PEYGAMBER YOK DINI YOK KITABI YOK. BURDA YORUM YAZACAKLAR Kufursuz hakaretsiz incitici yazi yorum yazamazlar. NOKTA

Okudunuz mu?  Cennette erkeğe kaç huri verilecektir ve bununla dalga geçenlerin akibeti ne olur

Allah Peygamberi neden Araplara gönderdi hikmeti nedir müsemma

Bu kategoride yer alan Güzel olmak için dua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah dini neden illaki Arap yarımadasına yollamaya kafayı takmıştır? Üç büyük semavi din Arap yarımadası ve civarına in Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.