Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:51
Gusul
Yönetici

Her tuvaletten sonra banyo mu yapıcam ?

Her tuvaletten sonra banyo mu yapıcam ?

Kayıtsız Üye
öncelikle yazı yazmama izin verdiğiniz için sağolun.
Ben tuvalete gırdığımde oturarak yapıyorum nıtekım çok da dıkkat edıyorum hatta azamı sıkıyorum az gelsın dıye bırden gelıyor bazaen ıste burası benı bozuyor ama sankı sıcrıyormus gıbı gelıyor bu durum benı çok rahatsız edıyor nerdeyse her taheretten sonra banyo yapasım gelıyor he bu arada boyle bır durum olsa avuc aysası sarıatı gecerlı oluyormu ?oluyorsa çok iyi olur en azından vesvesem bır nebze azalır .bu arara ben erkeğım tuvalette nasıl ısımı gormem lazım vesvesemın azalması ıcın lazım olabılır .birde eklıcem bırsey taheretten sonra bez kulanıyorum 40 adım atıyorum sonra sılıyorum bun da bır sakınca varmı ?kulanmasam yola-ların temızlenmesı ıcın akan sey donumamı akar ?oksurukte yapıyorum neyse çok uzattım yardım edın ne olur . . .
Bunları okuduğunuz ıcın Allah razı olsun .

Okudunuz mu?  Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ?

Cevap: her tuvaletten sonra banyo mu yapıcam ?

find
Taharet nasıl olmalıdır?

SORU: Sayın hocam, ben tuvalette abdest bozduktan sonra namazın geçerli olabilmesi için gerekli olan taharetlenmenin nasıl olması gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Çünkü tam manası ile idrarın bitmesini beklemek çok zaman alabiliyor ve tuvaletten çıktıktan sonra da damlamanın devam etmesi de vaki olabiliyor. Bu konuda biraz araştırma yaptım ise de çok açık bir ifade ile karşılaşamadım. Bunun peygamberimiz[sav] zamanında nasıl değerlendirildiğini ve idrarın hükmünü somut bir biçimde açıklayabilir misiniz?

Okudunuz mu?  Hayız bitiminde görülmesi gereken akıntı görülmemişse gusül gerekir mi?

CEVAP: İdrar konusunu ciddi tutmamız şarttır. Kabir azabına bile neden olacak bir konunun hafife alınması doğru olmaz. Ancak ciddiye almakla vesvese konusu yapmak arasında da bir denge çizgisi tutturmalıyız. Hedefimiz, bilerek tek bir damlanın bile çamaşırımıza damlamamasını sağlamaktır. Bunun için, tuvalette iken elle sıvazlayarak son damlamanın da kesildiğine kani olup öyle çıkılmalıdır. (Eğer iki namaz arasında kesilmeyecek kadar damlama gözle izlenecek şekilde devam ediyorsa zaten özürlü durumuna düşüldüğü için yeni bir durum söz konusu olacaktır.) Namaz kılmadan önce veya namaz esnasında bir damlama görülürse abdestin yeniden alınması gerekmektedir. Bu konuda vesveseye düşecek durumda olanlar, pamuk ve benzeri bir şey tıkamayı deneyebilirler. Ama bunun tıbben sakıncalı olması da muhtemeldir. Tıp kadar vesveseye kapı açması bakımından da doğru olmayabilir. İleri yaşlarda olmayanlar için idrar sızması çok yaygın bir durum değildir. Mesele ciddi tutulduğu sürece biiznillah bir sakınca olmayacaktır. Özellikle bu tür konuları, dinin bütünü gibi telakki eden anlayış neticede vesveseye götürmektedir. Dikkatli olalım. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti alırken sağa sola kaç defa şu dökülür

nureddin yıldız


tuvaletten sonra banyo

Bu kategoride yer alan Sürtünmeden gelen ıslaklık gusül abdesti gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her tuvaletten sonra banyo mu yapıcam ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.