Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak gerekir mi?

Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak gerekir mi?

Muhasibi
Cevap:
Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak şart değildir. Namaz kılınacağı zaman abdest alınması yeterlidir. Guslü gerektiren durumlar; cinsel ilişki, rüyada veya uyanıkken boşalma ve kadınların adet ve lohusalık bitimidir.


Cevap: Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak gerekir mi?

AKBİLE
kadınların bu muayenesinden sonra gusül almalarına gerek yoktur fakat isteyen yinede guslünü alabilir gusül gerektiren durumlar zaten bellidir

Okudunuz mu?  Dinen kadının çalışmasında bir sakınca var mıdır? Erkeklerin içinde yanyana çalışması dinen caiz midir?

jinekolojik muayeneden sonra gusül, vajinal muayene sonrası gusül abdesti

Bu kategoride yer alan İbrahim aleyhisselam hangi oğlunu kurban etmek istedi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.