Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler

Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler nelerdir Küsmek hakkında ayetler ve hadisler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler

Hoca
Küsmek hakkında hadisler

"Bir kişinin kardeşini üç günden fazla terkedip küs durması helâl değildir. İki müslüman karşılaşırlar biri bir tarafa, öteki öbür tarafa döner. Halbuki bu iki mü’minin hayırlısı önce selâm vermeye başlayandır."

Okudunuz mu?  Kuranda geçen meleklerle ilgili ayetler

Her Pazartesi ve Perşembe günü ameller Allah’a arzolunur. Din kardeşi ile arasında düşmanlık bulunan kişi dışında, Allah’a şirk koşmayan her kulun günahları bağışlanır. (Meleklere) siz şu iki kişiyi birbiriyle barışıncaya kadar tehir edin, buyurulur

Küskünleri barıştırmak hakkında ayet

"Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. fiayet biri ötekine saldırırsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın (mücadele edin). Eğer dönerse artık aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. şüphesiz ki Allah, âdil davrananları sever. Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki, size rahmet edilsin."
Hucurat süresi

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi türkçe yazılışı

Cevap: Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler

mum
küsmek ile ilgili hadis

Ebu Hiraş El-Eslemi (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
Kim kardeşine bir yıl küserse bu onun kanını dökmesi gibidir‘ buyurdu.
Buhari Edebü’l-Müfred 406, Albânî Sahihu’l-Cami 6557

Okudunuz mu?  Besmelesiz tebbet suresi

küsmek ile ilgili ayetler, küslükle ilgili hadisler, küslükle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Kur'an da iyiliğe yönlendiren ve kötülükten sakındıran ayetler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küsmek ile ilgili ayetler ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.