Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Sivilceden çıkan irin abdesti bozar mı?

Sivilceden çıkan irin abdesti bozar mı?

Muhasibi
Cevap: Hayır, bozmaz!
Abdullah ibni Ömer (RadiyAllahu Anhuma) yüzünde bulunan sivilceyi sıktı ondan kan çıktı, çıkan kanı parmaklarının arasında onları birbirine sürterek izale etti sonra namaz kıldı da abdest almadı.


Cevap: Sivilceden çıkan irin abdesti bozar mı?

EHLİMAN
Hanefi mezhebine göre kan abdesti bozmaktadır.Dolayısı ile mezhepler arasında değişik uygulamalar olmaktadır.Fakat işi sağlama almak ve abdesti tazelemek içinizi rahatlatmak ve kendinizi daha iyi hissetmenize ve ibadeti yaparken aklınıza soru işareti kalmaması için uygun olur.

Okudunuz mu?  Teyemmüm duvardan alınır mı ?

irin abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Genital bölge yani cinsel organ bölgesi kıllanması cünüplüğe neden olur mu?" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sivilceden çıkan irin abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.