Anasayfa
25 Aralık 2023, 22:10

Ölünün gözü açık gidince ne anlama geliyor?

Ölünün gözü açık gidince ne anlama geliyor?

Muhasibi
Cevap: Ölünün gözünün açık kalmasının sebebi, Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in dediği gibi, ruh kabzedildiği vakit göz arkasından bakar, demesinden dolayıdır.
Ümmü Seleme (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Ebu Seleme (RadiyAllahu Anh)‘ın yanına girdi. Gözleri açık kalmıştı, gözlerini kapattıktan sonra şöyle dedi:
‘Ruh kabzedildiği vakit göz arkasından bakar.’ Aile halkından birtakım kimseler feryad edince Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
‘Sizler kendi hakkınızda hayırdan başka bir şeyle dua etmeyiniz. Çünkü melekler söylediklerinize âmin derler.’ Sonra Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Allah’ım Ebu Seleme’ye mağfiret et. Onun hidayete erdirilmişler arasındaki derecesini yükselt. Geriye bıraktıkları üzerine ondan sonra yerini tutacak başkalarını ihsan et. Bize de, ona da mağfiret et. Ey alemlerin Rabbi! Kabrinde ona genişlik ver ve orayı onun için nurlandır’ buyurdu.
Müslim, Ahmed 297, Beyhaki 334


Cevap: Ölünün gözü açık gidince ne anlama geliyor?

AKBİLE
ölünün gözü açık olduğu zaman halk dilinde birçok şeyler söylenir bunların çoğuda batıl şeylerdir peygamber efenimiz ruh alınıca göz ardından bakakalır demiştir

Okudunuz mu?  Eti Yenen Hayvanların Yenmeyen Kısımları Nelerdir?

Yorum: Ölünün gözü açık gidince ne anlama geliyor?

Kayıtsız Üye
ölü ölünce gözü acık kalır kapanmaz


ölürken gözü açık gitmek, gözü acık ölmek, gözleri açık ölmek

Bu kategoride yer alan Meni, mezi ve vedi nedir? İdrardan sonra kendiliğinden gelen sıvıdan dolayı ne yapmam gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün gözü açık gidince ne anlama geliyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.