Anasayfa
24 Kasım 2023, 12:14

Kadın başı açık dua edebilir mi

Kadın başı açık dua edebilir mi

Muhasibi
Cevap: Evet kadın başı açık dua da eder Kur’an’ı Kerim’de okuyabilir. Çünkü bunu yasaklayan hiçbir delil yoktur. Birde Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
Onlar, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar…
Âl-i İmran: 191
Not: Allah (Azze ve Celle) ayette, yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar diyor. Dolayısıyla kadın olsun erkek olsun yatağına yattığı zaman Allah’ı zikredip O’na dua edebilir. Şimdi biz soruyoruz, hangi kadın yatağına girdiğinde başı örtük olur?


Cevap: Kadın başı açık dua edebilir mi

AKBİLE
kadın başı açık dua edebilir baş kapalılığı tabiki Allahın emridir ama yüce Allah her günahın sorgusunu ayrı yapacağından buda kul ile Allah arasındadır

Okudunuz mu?  Fetvayı kimler verir? fetva neye denir?

başı açık dua okunurmu, baş açık dua okunurmu, baş açık dua edilir mi

Bu kategoride yer alan Kadınların mezarları neden erkeklerin mezarlarından daha derin kazılıp defin ediliyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın başı açık dua edebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.