Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
ben günahtan korkan merhametli bir insanım,kedileri kısırlaştırıp eve kapatanlara hep kızardım ama birgün kınadığım başıma geldi.çöpe atılmış 15 günlük 4 kedi yavrusu bulduk,tüyleri bit pire içindeydi,veterinere götürüp tüm bakımlarını yaptırdık ve 1 aya yakın onlara annelik ettim 3 tanesine yuva bulduk birini kendim aldım,dişiydi ve doğurtacaktım lakin kızgınlık döneminde zaruret hasıl oldu ve ağlaya ağlaya kısırlaştırdım.1 hafta kadar çok acı çekti şimdi günaha girdim diye çok üzülüyorum,onun doğasıyla oynadım diye ona her baktığımda içim sızlıyor,gerçi ona en iyi şekilde bakıyorum,tatile gitmedim diye etrafımdakiler çok şaşırıp kızdılar,o benim gözbebeğim onun için her fedakarlığı yaparım.gerçi bu konunun hesabı Allah katındadır ama sizce büyük bir günahmı işledim…fikirleriniz çok önemli teşekkürler.

Okudunuz mu?  Fatiha Okurken Gayril ve Ğayril şekilinde okunuyor hangisi doğru?

Cevap: hayvan kısırlaştırmak günahmıdır.

Yetim
Kendilerine hiçbir fayda vermeyecek ve hatta zarar verecekse hayvanları kısırlaştırmak caiz değildir. Fakat evde beslenen kedi ve buna benzer diğer hayvanlarda durum farklıdır. Bu tür hayvanlar beslendikleri ortam dışındaki hayvanlarla bir araya geldiklerinde çeşitli hastalıklar kapabilmekte ve bu hastalıklar yüzünden ömürleri kısalmaktadır. Kısırlaştırma gibi çözümler bu tür hayvanlar için zarardan çok fayda sağlamakta, hatta ömürlerini uzattığı söylenmektedir. Dolayısıyla bu tür hayvanları kendilerine gelebilecek zararları onlardan gidermek ve onlara fayda sağlamak kuralına göre kısırlaştırma caiz olmalıdır.

Okudunuz mu?  Kadın babasının oğlu (üvey kardeşi) yanında açık durabilir mi ?

Yorum: Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
Acaba hala vicdan azabı çekiyor musunuz? Kediniz hala hayatta mı ? aradan baya sene geçmiş ama yeni gördüm yazınızı aynı durum bendede var dişi kedim, kızgınlık dönemi,kısırlaştırma düşüncesi ve sonrasında vicdan azabı çekmek off off :(((

Okudunuz mu?  Hululi tasavvufu nedir ?

Yorum: Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
Bahçeli evde yaşıyorum. Kedim ve yavrularına bahçede bakıyorum ama ailem dişi kedi doğum yapmasından dolayı kedimi göndermek istiyor ondan ayrılmamak için kısırlaştırmayı düsünüyorum. Günah mı olur ?


mum
Size tavsiyem, kediyi uygun bir yere bırakın, örneğin, belediye hayvan bakım evlerine bırakın Onu kısırlaştırmayın.
Eti yemen hayvanları kısırlaştırmak da caizdir. Belki eti yenmeyen hayvanların da kısırlaştırılması caiz olabilir ama tavsiye ediyorum.

Okudunuz mu?  Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur bu hadisin devamını ve Arapçasını verir misiniz?

hayvan kısırlaştırmak günahmı, kedi kısırlaştırma günah mı, hayvanlari kisirlastirmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Herşeyden bıktım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.