Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömerim bir hafta sonra öldü.

3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömer’im bir hafta sonra öldü.

Muhasibi
3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömer’im bir hafta sonra öldü. Acaba Ömer’im anasını biliyor mu? Kardeşlerini görüyor mu? Onlarla birlikte oynuyor mu

Cevap: Oğlunuz Ömer, annesini ve babasını biliyor. Hatta ahirette, Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in dediği gibi, size cennetin kapısını açacak!
Kurra el-Müzeni (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) oturdu mu yanına sahabelerden bir kaç kişi otururdu. Aralarında küçük oğlu olan bir adam vardı. Adam çocuğunu önüne otuttururdu. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ona:
−’Onu seviyor musun’ diye sordu. Adam şöyle dedi:
−Ey Allah’ın Rasulü Allah onu sevdirdiği gibi seni de sevdirsin. Derken bir gün çocuk öldü. Adam da sohbete oğlunun hatırası sebebiyle gelmez oldu. Oğlu için üzüldü. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onu göremeyince:
−’Ben filan kişiyi göremiyorum’ diye sordu. Sahabeler:
−Ey Allah’ın Rasulü! O adamın oğlu öldü dediler. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onunla karşılaşınca oğlunu sordu, o da oğlunun öldüğünü haber verdi. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ona taziyede bulundu ve şöyle dedi:
−’Sen şunlardan hangisini daha çok seversin. Ömrün boyunca onunla hoş vakit geçirmeyi mi? Yoksa yarın cennet kapılarından hangisine gidersen mutlaka onun senden önce oraya varmış olduğunu ve o kapıyı sana açmakta olduğunu görmeni mi?’ Adam:
−Ey Allah’ın Nebi, elbette ki benden önce cennetin kapısına gidip, bana o kapıyı açmasını daha çok severim dedi. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’İşte bu sana verilmiştir’ dedi. Ensar’dan bir adam:
−Ey Allah’ın Rasulü! Allah beni sana feda etsin. Bu sadece ona mı has? Yoksa hepimize mi dedi? Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Aksine hepinize’ dedi.


Cevap: 3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömer’im bir hafta sonra öldü.

AKBİLE
dünyaya gelmiş fakat vefat etmiş çocuklar inşalla anne ve babaya ahirette yardım edecektir zira onlar günahsız meleklerdir ve inşAllah ahirette buluşacaklardır

Bu kategoride yer alan Kadınların mezarları neden erkeklerin mezarlarından daha derin kazılıp defin ediliyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömerim bir hafta sonra öldü. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.