Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor.

Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor.

Muhasibi
Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor. Ben şimdiye kadar okuduğum kitaplarda sadece Şafi mezhebinde velinin izni olmayan nikâh batıldır diye yazıyor! Yani Hanefi mezhebinde sizin dediğiniz gibi kesin bir yasağın olmadığını biliyorum. Hatta pek çok hocadan veliden izinsiz evlenmek doğru değildir, fakat nikâh olursa bu caiz olur diye duydum. Peki, kaçarak evlenen kişiler var, bunların nikâhlı batıl mıdır? Bu kişiler zina mı yapıyorlar? Onlar günahkâr mı oluyor? Babaya asi olmuş oluyorlar mı

Cevap: Kişi hangi mezhepte olursa olsun fark etmez Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in hadislerine uymak zorundadır! Çünkü Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e uyulmasını allah-u Teâlâ emrediyor:
De ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
Âl-i İmran 31
1) Ebu Musa el-Eşari (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Velinin izni olmadan nikâh yoktur’ buyurdu.
Ebu Davud 2085, Tirmizi 1101, Darimi 2/137, İbni Mace 1881, İbnu’l-Carud 702, İbni Hibban el-Mevarid 1243, Darekutni 3/218/4, Hâkim 2/170, Beyhaki 7/107, Ahmed 4/394-413, Albani İrva 1839
2) Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) üç kere:
‘Her hangi bir kadın velisinin izni olmaksızın nikâhlanırsa üç kere onun nikâhı batıldır, onun nikâhı batıldır’ buyurdu.
Ebu Avane 4037, Ebu Davud 2083, Tirmizi 1120, Darimi 2/137, İbnu’l-Carud 700, İbni Mace 1879, İbni Ebi Şeybe 3/272, Darekutni 3/221/10, Hâkim 2/168, Beyhaki 7/105, Ahmed 6/47-165, Albani İrva 1840
3) Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Bir kadın, velisinin iznini almadan nikâhlanamaz. Eğer nikâhlanırsa, o nikâh batıldır; o nikâh batıldır; o nikâh batıldır…’ buyurdu.
Ebu Avane 4259, Ebu Davud 2083, Tirmizi 1102, Darimi 2/137, İbni Mace 1879, İbni Hibban 4074, İbni Ebi Şeybe 3/272, İbnu’l-Carud 700, Ahmed 6/47-165, Albani İrva 1840
Velinin izni olmadan yapılan nikâh batıldır! Nikâh batıl olunca kadınla erkeğin cinsel ilişkileri zina oluyor! Dolayısıyla bu kişiler günahkârdırlar! İşin en kötüsü ise babaya asi olunmasıdır!


Cevap: Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmu

EHLİMAN
Evliliklerde aile büyüklerinin izni gerekmektedir.Bunun dışında izin almadan yada ilenin izni olmadan yapılan evliklerin geçerliliği dinen yoktur.

Okudunuz mu?  Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem

Cevap: Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmu

Kayıtsız Üye
Ben engelli olan bir kiz ariyorum
Ama hiç bulamadim…
Engelli olan kiz ile evlenmek eng buyuk sevabdir….


Cevap: Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmu

Kayıtsız Üye
safi mezhebinde olanlarda artik hanifi mezhebine gore nikah kiyiyorlar nikahlarini oyle bir durumda var . ama tabi baba rizasida onemli biraz daha cabalamani oneririm sana sabrin sonu selamat her yolun sonunda bir ferahlik vardir Allah yardincin olsun.

Okudunuz mu?  Mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

Kayıtsız Üye
ben engelli biri olarak iyi dusun derim…eğer gercekten engelli sevdiğinle evlenirsen..ona sakin engelini yuzune vurma..Allah yardımcıniz olsun ve mutlu etsin..


rana
Anne ve babanin rizasi olan herseyde rahmet bereket vardir..
Bizim için ResulAllah (sav) ne derse odur..
Ama sirf engelli diye aile kabul etmiyorsa o zaman bu cahilliklerindendir.
Anne ve babanin rizasi yoksa bir adim dahi atilmamali.

Okudunuz mu?  Nişanlıyken görüşmenin ölçüsü ne olmalıdır? İmam nikâhını kıydırmak mesuliyeti ortadan kaldırır mı

yasemin
Aile sözünü geçmemek tabiki önemli bir mevzu ama olaya üstten kuş bakışı olarak bakıpta düşündüğümde ; bu duruma itende aileler , engeller yüzünden kişileri etiketlemek ne kadar yanlış ve gerici bir düşünce .Gerçekten ailelerin ve insnaların cahillikleri . Engelli birini beğenmeyen aile , kendilerinin veya çocuklarının akibetlerinden nasıl emin olabiliyorlar ? Her zaman demişimdir , engel bedenlerde değildir , engel düşüncelerdedir . Allah herkesin kalbine hidayet ve insan sevgisi versin


rana
Amin yasemin aynen sana katiliyorum..

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişinin ailesi beni istemiyor,sileriz diyorlar orta yolu nasıl bulabiliriz?

zeynep cicek
Unutmayin ki gonul ota da konar onada konar


engelli biriyle evlenmek istiyorum, sakat biriyle evlenmek, engelli biriyle evlilik

Bu kategoride yer alan İdeal evlilik yaşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.