Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var.

Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var.

Muhasibi
Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var. Almanya’da yaşıyoruz hep derdim ki böyle bir şey olursa kocamdan boşanırım ama olmuyor. Dinimiz bu durumda ne yapmayı öneriyor kocamı hâlâ seviyorum ama saygımı yitirmek üzereyim

Cevap: Öncelikle Allah (Azze ve Celle) size sabır versin. Tek yapmanız gereken sabretmektir. Çünkü bu sabretmenin karşılığı cennettir.
Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Kadın beş vakit namazını kıldığı, ramazan orucunu tuttuğu, fercini (cinsel uzvunu) koruduğu ve kocasına itaat ettiği vakit ona: ‘Cennetin hangi kapısından dilersen oradan gir’ denir’ buyurdu.
Ahmed: 1661, İbni Hibban: 4163, Albâni Sahihu’l-Cami: 660
Not: Kadın, kocasından vücudundan her hangi bir uzvu kırılacak kadar dayak yerse, o zaman kocasından boşanma talebinde bulunabilir.
Sevban (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Hangi kadın, kocasıyla kendi arasında her hangi bir beis olmaksızın kocasından kendisini boşamasını isterse, cennetin kokusu onun üzerine haramdır’ buyurdu.
İbni Mace: 2055, Ebu Davud: 2226, Tirmizi: 1187, Darimi: 2/162, İbni Hibban Mevarid: 1320, İbnu’l-Carud: 748, Hâkim: 2/200, Beyhaki: 7/316, Albani İrva: 2035
Beis: Kelimesi burada, Şer’i bir mazeret anlamındadır. Kadını boşanma talebinde haklı yapan şer’i mazeret ise:
1) Kocasının dinini değiştirmesi,
2) Kocasının cinsel ilişkide yetersiz kalması,
3) Kocasının cinsel uzvunu ve yumurtalıklarını (teslislerini) kestirmesi,
4) Kocasının kaybolaması durumunda,
5) Yahut koca karısını küfre, fuhşa, dinden zorunlu olarak bilinen kesin hükümleri inkara zorlaması, erkeğin üzerine farz olan kadının nafakasını temin etmemesi ve benzeri şeylerdir.
İbni Mace: 2055, Ebu Davud: 2226, Tirmizi: 1187, Darimi: 2/162, İbni Hibban Mevarid: 1320, İbnu’l-Carud: 748, Hâkim: 2/200, Beyhaki: 7/316, Albani İrva: 2035
Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Habibe binti Sehl, Sabit bin Kays’ın nikahlı olarak yanında idi. Sabit (RadiyAllahu Anh) kadını dövdü ve onun bazı uzvunu kolunu kırdı. Kadın sabah namazından sonra Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e geldi ve kocasını Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e şikayet etti. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Sabit (RadiyAllahu Anh)‘ı çağırdı ve:
−’Onun malının bir kısmını al ve ondan ayrıl’ buyurdu. Sabit (RadiyAllahu Anh):
−Bu doğru olur mu? ya RasulAllah, dedi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Evet’ buyurdu. Sabit (RadiyAllahu Anh):
−Ben ona mehir olarak iki tane bahçe verdim, onlar bu kadının elindedir dedi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Bahçelerini al ve kadından ayrıl’ buyurdu. Sabit (RadiyAllahu Anh) bahçeleri aldı ve kadını boşadı.
Ebu Davud: 2228, Nesei: 3497, Begavi: 9/194


Cevap: Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var.

EHLİMAN
Evliliklerde çeşitli kavgalar olabilmektedir.Aslında iki taraftan biri sinirli olduğu zaman diğer taraf haklı da olsa bir müddet susması ve onun sinirinin geçmesini beklemesi gerekmektedir.Böyle olmadığı zamanlar sevgi ve saygı da azalmaktadır.

Okudunuz mu?  Hayırlı eş (Alzheimer hastası yaşlı kadın ve kocasının vefası)

kocam beni dövüyor, kocam beni dövdü, eşim beni dövdü

Bu kategoride yer alan İslamda Evliliğin Evlenmenin Gayesi Nedir Neden Evlenilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.