Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu söylüyor.

Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu söylüyor.

Muhasibi
Cevap: allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
Zina eden erkeği zina eden bir kadın veya müşrik bir kadından başkası nikâhlamaz! Zina eden kadınla da ancak zina eden bir erkek veya müşrik bir erkekten başkası nikâhlamaz. Müminlere bu, haram kılınmıştır.
Nûr: 3


Cevap: Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu sö

what
Öncelikle şunu untma ki bir insan yıllar önce olsa bile yaptığı hatanın yükü altında bir ömür boyu kalmamalı.Bu yüzden kişi yaptığı hatanın cezasını bir defa çekmiştir ve bindefa ceza çektirilmemelidir.Eğer gerçekten yaptığı hatadan dolayı pişman olmuş ise hiçbir sorun olamaz evlenebilirsiniz.Yanılmıyorsam o hatayı sadece bir defa yapmış ve pişmanlığını çekiyor zaten,yok eğer pişman olmamış ve sürekli yapıyorsa yani işi oysa evlenemezsiniz.Yukarıdaki ayet pişman olmayan,sürekli yapan ve işi bu olan kişilere anlatılmak istenmiştir.Gerçekten pişman olan ve birdaha aynı yanlışı yapmayıp tövbe edenleri Allah affemeyi sever,Allah affettikten sonra senin kendisini reddetmen pek hoş görünür bir şey değil.Kısacası pişman olmuş ise evlenebilirsin,yukaradaki ayet pişman olmayanlar için yazılmıştır.Selametle kalın.

Okudunuz mu?  Müslüman Erkeğin Hristiyan Hanımla Evlenmesi Caiz Mi?

Cevap: Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu sö

gimsangoksel
Sevgili kardeşimiz,elbette içinde bulunduğunuz durum biraz sıkıntı verici.Ama günümüzde erkekle kadın farklı olsa da erkeğin daha önceki ilişkisi anlaşılmamasına rağmen kadın için bunun bir takım ayıraçları var.Aslında kendisi söylemediği sürece bu konuda çok fazla anlaşılamaz.Evet ayette yazılı bir metin var,bu metne göre sizin durumunuz iyi görüntüde değil,ama siz de bu konuda daha önce nasılsınız bunu bir düşünün demek isterim,yoksa adınıza iş çıkmaza girecek.Ama ALLAH NASIL KULUNU bağışlarsa size düşen de o olmalıdır.

Okudunuz mu?  Eşinin açık giyinmesi kocaya günah mı?

bakire olmadığını söylemek, evlendikten sonra eşinin bakire olmadığını öğrenmek

Bu kategoride yer alan Evlenme teklifi... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu söylüyor. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.