Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım.

Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım.

Muhasibi
Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım. Bir oğlum ve bir kızım var. Kızımı yanıma alıp oğlumu babasına verdim. Daha sonra başkasıyla evlendim. Oğlumu yanıma almadığım için acaba büyük günah mı işledim? Çocuğumun hasretiyle yanıyorum. Lütfen bana yardım edin ne yapmam gerekiyor

Cevap: Oğlunuzu babasına verdiğiniz için büyük günah işlemediniz! Sizin çocuğunuz olduğu kadar babasının da çocuğudur. Dinimizce kadın kocasından boşandığında, evlenmediği sürece çocuklara bakmaya daha hak sahibidir. Çocuk 6 veya 7 yaşına gelince kendisine sorulur babana mı gitmek istersin annene mi? Çocukta seçimini yapar.
1) Amr bin Şuayb babası ve dedesi tariki ile rivayet edip şöyle dedi:
Bir kadın:
−Ya RasulAllah! Benim bu oğluma karnım bir kap, memelerim bir emzik, kucağım ise bir korunma mahalli oldu. Babası ise beni boşadı ve oğlumu çekip benden almak istiyor dedi şikâyet etti. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Sen nikâhlanmadığın müddetçe çocuğu almaya daha çok hak sahibisin’ buyurdu.
Ebu Davud: 2276, Darekutni: 3/305, Hâkim: 2/207, Beyhaki: 8/4-5, Ahmed: 2/182, Albani İrva: 2187
2) Ebu Meymune (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Ben bir ara Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) ile beraber oturuyor idim. Ona beraberinde kendisinin oğlu olan İranlı bir kadın geldi. Karı kocadan her biri çocuğun kendisine ait olduğunu iddia etti. Kocası kadını boşamıştı. Kadın:
−Ya Eba Hureyre, dedi ve ona Farsça:
−Kocam oğlumu götürmek istiyor dedi. Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) kadına:
−Çocuk için kura çekin dedi ve bunu Farsça olarak söyledi. Kadının kocası geldi ve:
−Kim çocuğum hakkında benimle çekişiyor? dedi. Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh):
−Allah’a yemin ederim ki ben bunu kendimden söylemiyorum. Fakat bir kadını işittim o kadın ben Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in yanında oturuyor iken ona geldi ve:
−Ya RasulAllah, boşandığım kocam oğlumu benden alıp götürmek istiyor. Oğlum beni, Ebu İnebe kuyusundan su taşıyıp suladı ve bana fayda sağladı dedi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Çocuk üzerine kura çekin’ buyurdu. Kadının kocası geldi ve:
−Kim çocuğum hakkında benimle çekişiyor? dedi. Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) çocuğa:
−’İşte bu babandır, bu da annendir. Onlardan hangisini dilersen elini tut’ buyurdu. Çocuk annesinin elini tuttu, kadın onu alıp götürdü.
Ebu Davud: 2277, Nesei: 3496, Tirmizi: 1357, Darimi: 2/170, İbni Mace: 2351, İbni Hibban Mevarid:1200, Hâkim: 4/97, Beyhaki: 8/3, Ahmed: 2/286, Albani İrva: 2192
Not: Çocuğun 6 veya 7 yaşına gelmesinden kastımız hadiste geçen:
Oğlum beni, Ebu İnebe kuyusundan su taşıyıp suladı ve bana fayda sağladı lafzından dolayıdır. Yani çocuk 6 veya 7 yaşına gelince kuyudan su çekebilir allah-u Alem.


Cevap: Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım.

AKBİLE
çocuklar tabiki en güzeli anne ve babanın 0lduğu ortamda ailede büyümesidir fakat çiftler boşanınca çocuklar annedede babadada kalma hakkına sahiptirler

Okudunuz mu?  Domuz derisinden eşya kullanmak

oglum kocam oldu, babam kocam oldu, kayinbabam kocam oldu

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.