Anasayfa
25 Nisan 2022, 12:34

Dört büyük meleğin yaradılış şekli ve suretleri nasıldır, özellikle Cebrailin ve Azrailin

Dört büyük meleğin yaradılış şekli ve suretleri nasıldır, özellikle Cebrail’in ve Azrail’in

Muhasibi
Cevap: Azrail diye bilinen meleğin adı Kur’an ve Sahih Sünnette, Meleku’l-Mevt diye geçer. Yani ölüm meleğidir! Âlimler bu meleğe Azrail denilmesi hakkında şöyle diyorlar:
Hadislerde geçen Meleku’l-Mevt, Kur’an ve Sünnette adı budur yani ölüm meleği. Ona Azrail adı verilmesinin ise insanlar arasında meşhur olan ismin aksine asılsız bir israiliyattan olma ihtimali vardır.


Cevap: Dört büyük meleğin yaradılış şekli ve suretleri nasıldır, özellikle Cebrail’in ve Azrail’in

ASUDE
azrail ruhları alır,cebrail peygamberlere vahiy getirir,mikail mevsimlerle ve dünyanın yapısı ile ilgilenir israfilr büyük gün kıyamet gününü getirecek suru üflemek için beklemektedir

Okudunuz mu?  Boşanmayı gerektiren ifadeler nelerdir?

cebrailin şekli, cebrail nasıldır, cebrailin özellikleri

Bu kategoride yer alan Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört büyük meleğin yaradılış şekli ve suretleri nasıldır, özellikle Cebrailin ve Azrailin Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.