Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu

Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu

Muhasibi
Cevap: Rüyaların aslı vardır. Rüyalar gerçektir. Rüyalarla ilgili hadisler vardır. Allah (Azze ve Celle)‘nin dilediği rüya bir gün gerçekleşebilir. İyi bir rüya gördüğümüz zaman, rüya tabirinden anlayan ve sevdiğimiz kişiye anlatmamız gerekiyor. Kötü rüyayı ise hiç kimseye anlatmamamız gerekiyor! Çünkü rüya Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in dediği gibi tabir olunduğu gibi gerçekleşir.
1) Ebu Rezîn (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Rüya yorumlanmadığı sürece bir kuşun ayağı üzerindedir. (yani istikrarsızdır) Yorumlandığı zaman (yorumlandığı şekilde) gerçekleşir. Sen onu (seni) seven ve (rüya tabirini) bilen kimseden başkasına anlatma’ buyurdu.
Ebu Davud: 5020
2) Ubade bin Samit (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Mü’minin rüyası, Nebîliğin kırk altı parçasından bir parçadır!’ buyurdu.
Darimi: 2143
3) Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
İyi rüya Allah’tandır. Bu sebeple biriniz sevdiği bir rüya gördüğünde Allah’a hamdetsin ve onu sadece sevdiği kimselere anlatsın. Biriniz hoşlanmadığı bir rüya gördüğünde ise soluna üç defa tükürsün ve şerrinden Allah’a sığınsın, onu hiç kimseye de anlatmasın. Artık o kötü rüya ona zarar veremez.
Darimi: 2148
4) Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘…Rü’ya üç kısımdır:
1−Allah’tan bir müjde olan salih rüya,
2−Şeytanın üzüntü vermesinden ibaret olan rüya,
3−Kişinin kendi kendine içinden geçirdiği düşüncelerden oluşan rüyadır. Biriniz uykusu içinde hoşlanmadığı bir şey görürse hemen kalksın namaz kılsın ve onu kimseye söylemesin’ buyurdu.
Ebu Davud: 5019
5) Ebu Katade (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Rüya Allah’tandır. Hulm (kötü, korkunç ve çirkin rüya) ise şeytandadır. Biriniz, hoşlanmadığı bir rüya görürse sol tarafına üç defa tükürüp sonra o rüyanın şerrinden Allah’a sığınsın. Çünkü (o zaman) o rüya kendisine zarar vermez.’ buyurdu.
Ebu Davud: 5021
Not: Rüya ile amel edilemez!


Cevap: Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu

ASUDE
rüyaların gerçek olma ihtimali vardı hatta rüya yorumlayan peygamberlerden biride hzreti yusuftu fakat her rüyada manası çıkacak diye bir şey de yoktur rahmani ve rahmani olmayan rüyalar vardır

Okudunuz mu?  Sabah kalktığımızda taharet almadan abdest alıp namaz kılarsak olur mu?

rüyalar gerçek olur mu, ruyalar gercek olurmu, rüyalar gercek olurmu

Bu kategoride yer alan Evin duvarında süs niyetine nazar boncuğu asılı olmasında bir sakınca var mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.