Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
saglik
Yönetici

İsmid Sürme Taşı ve Faydaları

İsmid Sürme Taşı ve Faydaları

imamhatipli42
İsmid Sürme Taşı:

Siyah sürme taşıdır. İsfahan’dan getirilir. En iyisi budur. Mağrib (Fas) taraflarından da getirilir. En kalitelisi çabuk ufalanan, parçaları parlak olan, içinde kir bulunmayıp düz, pürüzsüz olandır.

Özelliği

Soğuk ve kurudur. Göze fayda verir ve güçlendirir. Göz sinir-lerine destek verir ve sağlıklı olmalarını sağlar. Yaralardaki fazla eti giderir ve iyileştirir, kirlerini temizler, dezenfekte eder. İnce sulu balla sürme çekil-diği zaman baş ağrısını giderir. İnceltilip taze iç yağı ile karıştırılıp ateş yanı-ğına sürüldüğü zaman, artık ona haşkeriyye [1] isabet etmez. Yeni kaynar su yanıklarına da fayda verir. Özellikle de yaşlılar ve gözleri zayıflamış kim-seler için birazcık misk katılması durumunda ismid en iyi göz sürmesidir. [2]

Okudunuz mu?  Hicret ile ilgili ayetler

KAYNAK; ZADUL MEAD


Cevap: İsmid Sürme Taşı ve Faydaları

EHLİMAN
Bu taşı tanıyan pek kimse yoktur.Fakat şifalı taşlar sınıfında da değerlendirilmektedir.Siyah renklidir.Bu taşı ezbere denemek yada kullanmak yerine uzman kimselerin görüşlerini almak ve ona göre kullanmak gerekir.


ismid sürmesi, ismid sürmesi faydaları, ismit sürmesi faydaları

Bu kategoride yer alan Kırmızı lahana guatr yaparmı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsmid Sürme Taşı ve Faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.