Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:59
fikih
Abone

Hacdan önce umreye gitmek caiz midir, hac geciktirilebilir mi, kadının kendi parasıyla mı hacca gitmesi uygundur?

Hacdan önce umreye gitmek caiz midir, hac geciktirilebilir mi, kadının kendi parasıyla mı hacca gitmesi uygundur?

maydın
Hacdan önce umreye gitmek caiz midir, hac geciktirilebilir mi, kadının kendi parasıyla mı hacca gitmesi uygundur?

Soru

Bu yil insAllah hac vazifemizi yerine getirmek istiyoruz fakat 1.5 yasinda bir kizimiz var bu sebeple hac vazifemizi cocugumuz buyuyunce mi yapsak simdi umreye mi gitsek karar veremiyoruz. cocugumuzu birakamiyacagimizdan değil ama burada birine emenet edecegiz onlara sikinti olurda bize sitem ederlermi aceba diye düşünüyoruz bir taraftan vazifemizi yapip bir taraftanda sikinti vermek istemiyoruz bize ne tavsiye edersiniz. birde kadinin mehir parasi ile gitmesi daha mı uygundur?

Okudunuz mu?  Ölü Arkasından Mülk Sûresi Okunur

Cevap

Değerli kardeşimiz;

Hac bir kimse üzerine şartları tahakkuk edince farz olur. Üzerine hac farz olan kimse hemen o yıl hacca gitmesi gerekir. Bu ibâdeti daha sonraki yıllara bırakırsa günahkâr olur. 3 mezheb imamı bu hususta müttefiktir. Bununla beraber hayatta iken bu vazifeyi yerine getiren kimse günahtan kurtulur. Fakat hac etmeden ölürse, hac için vasiyet etmiş bile olsa, günahkârdır.

Okudunuz mu?  Ten rengi çorapla namaz kılınır mı

Mehmet Dikmen

Çocuğu başkasına bırakmanızdan dolayı sıkıntı oluşacaksa anne haccı geciktirebilir.


Cevap: Hacdan önce umreye gitmek caiz midir, hac geciktirilebilir mi, kadının kendi parasıyla mı hacca gitmesi uygundur?

ZİREGÜL
hac ibadeti islamın şartlarındandır maddi durumu iyi olan her müslümanın yapması gereken bir ibadettir öncesinde kişi umresinide yapabilir bu şekilde daha deneyimli olur

Okudunuz mu?  Müslüman Esirleri Kurtarmak

once hac mi umre mi

Bu kategoride yer alan Alkol aldıktan sonra ibadet edilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacdan önce umreye gitmek caiz midir, hac geciktirilebilir mi, kadının kendi parasıyla mı hacca gitmesi uygundur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.