Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum

Vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum

Kayıtsız Üye
namazlarımı napıp edip son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum vaktim olduğu halde hatta abdestim olduğu halde hatta her seferinde kendime kızıp bir daha zamanında kılacağım dediğim halde bir bakıyorum son anlara gelmişim sonra gayet de güzel kılıyorum kılmazsam da üzülüyorum bir türlü bu sorunun önüne geçemiyorum ibadetlerimin bu şekilde değerinin düştüğünü çok iyi biliyorum bu konuda dua da ettim kendimi hep hep son dakikalarda secdede buluyorum bu durumu nasıl yenebilirim

Okudunuz mu?  Bir müşrike veya kafire küfür etmek insanı dinden çıkarır mı?

Cevap: vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum

Ecrinim
Her ibadetin zamanında yapılması en makbul olanıdır.Çünkü vakit girdiğinde vakitin namazı üzerimize farz olur ve bu farzı bir an önce yerine getirmek için acele etmek gerekir.Vakit girdiğinde umursamamazlık yapmak yapılması gereken bir görev yüklenmişken nasılsa vakit var deyip gevşeklik yapmak ,hernekadar o düşünce içinde olmasanızda namazı hafife almak anlamına gelir Allah korusun
Ayrıca, biran önce görevi hemen yerine getirebilmek şuuru içinde olmamız Allah’u teala tarafından fazlaca ödüllendirilmek anlamına gelir.Kaynak olarak aşağıdaki hadisler inşaAllah sizi aydınlatır
Allah’a emanet olunuz

Okudunuz mu?  Nuray Bezirgan Kim?

< Ümmü Ferve (r.anha)’dan rivâyet edilmiştir ki kendisi Peygamberimize biat edenlerdendir, dedi ki: Rasûlullah (s.a.v.)’e soruldu: Amellerin hangisi daha değerlidir. Vaktinin öncesinde kılınan namazdır buyurdular. (Ebû Dâvûd, Salat: 9)

Ali b. ebî Tâlib (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (s.a.v.), kendisine şöyle buyurdu: Ey Ali üç şeyi geciktirme; Vakti giren namazı, hazırlanan cenazeyi, dengini bulduğun zaman bekar kimseleri evlendirmeyi. (Müsned: 1475)

Okudunuz mu?  Temize çıkmak için Dua istiyorum

İbn Ömer’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Namazın ilk vakitte kılınması Allah’ın razı olmasını gerektirir, son vaktinde kılmak ise affedilmeye sebeptir. (Tirmîzî rivâyet etmiştir.)

Amr eş Şeybanî (r.a.)’den rivâyete göre, bir adam İbn Mes’ûd’a Hangi amel daha değerlidir diye sordu. İbn Mes’ûd’da: Ben bunu Rasûlullah (s.a.v.)’e sordum o şöyle buyurdu: Namazları vakitlerinde kılmak. Ey Allah’ın Rasûlü başka dedim: Ana babaya iyilik etmen Daha başka dedim, Allah yolunda cihad etmektir. buyurdular. (Buhârî, Mevakît: 5; Nesâî, Mevakît: 51)

Okudunuz mu?  Kul hakkını hak sahibinin hesabına gizlice yatırsam hakkını ödemiş olur muyum?

Âişe (r.anha)’dan aktarıldığına göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) hayatının sonuna kadar hiçbir namazı son vaktinde iki sefer kılmış değildir. (Müsned: 23473) >


Namazi son dakikaya birakmak

Kayıtsız Üye
Bir kaç defa basima geldi namazı keyfi olarak son dakikaya bıraktım ama baktığım namaz saatinden önce ezan okundu bu yuzden namazımı kilamadim.Bu günah mıdır?

Okudunuz mu?  Sigara ve tütün ürünlerini satmak caiz midir?

Yorum: Vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum

mum
Kıldığınız namaz, ezandan önce ise kaza etmelisiniz. Unutmayın!!! "En hayırlı amel, namazı ilk vaktinde kılmaktır"


Omer-PC
"Namazların ilk vaktinde Allah’ın rızası, son vaktinde ise Allah’ın affı vardır." (Tirmizi, Mevâkît 13)

Bu kategoride yer alan Hristiyanlar Hz. Muhammed'e neden inanmıyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.