Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:30

Cevşen nedir ve okumak doğru mudur…

Cevşen nedir ve okumak doğru mudur…

Muhasibi
Cevap: Cevşen diye bilinen ve insanların boynuna astığı, Kur’an ve Sahih Sünnette yeri olmayan uydurma bir şeydir. Cevşen, sözlükte bir tür zırh, savaş elbisesi anlamına gelmektedir.
Terim olarak ise Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e isnad edilip Cevşen-i Kebîr ve Cevşen-i Sagîr diye bilinen, birbirinden farklı uzun Kur’an ve Sahih Sünnette yeri olmayan bir duânın adıdır. Bu Kur’an ve Sahih Sünnette yeri olmayan cevşeni şöyle açıklıyorlar.
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
Cebrail geldi ve bana dedi ki: Ya Muhammed! Sana birkaç kelime getirdim. Bunları senden önce hiçbir Nebiye getirmedim.
Bu hadis dedikleri şey tamamen uydurma olup asılsızdır. Güya diyorlar ki Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) savaşta zırhını çıkartıp, cevşeni boynuna asmıştır. Allah (Azze ve Celle)‘den biraz olsun korkan böyle bir şey söyleye bilir mi?
Cevşenle muskanın arasında hiçbir farkı yoktur. Çünkü insanlar her ikisini de kendilerini kötü şeylerden koruduğuna inanarak takıyorlar. Yoksa neden taksınlar ki? Kişi vücudunun her hangi bir yerine kendini koruması için her hangi bir şeyi takması şirktir


Cevap: Cevşen nedir ve okumak doğru mudur…

S-a-b-i-h-a
Allah razı olsun konu için

Okudunuz mu?  Kaç çeşit hadis vardır ve isimleri nelerdir?

Cevap: Cevşen nedir ve okumak doğru mudur…

Kayıtsız Üye
Cevşen Farsça asıllı bir kelime olup sözlükte zırh ve savaş elbisesi anlamına gelir. Terim olarak Şiî kaynaklarında Ehl-i beyt tarikiyle Hz. Peygamber’e isnat edilip Cevşen-i Kebîr ve Cevşen-i Sagir diye bilinen, metinleri birbirinden farklı iki duanın ortak adıdır. (Mehmet Toprak, Cevşen , Diyanet İslam Ansiklopedisi (DİA), İstanbul 1993, cilt: 7, sayfa: 462.)

Okudunuz mu?  Kısmet kapalılığı neden kaynaklanıyor olabilir?

cevsen nedir sorularla islamiyet, cevşen nedir, cevşen nedir sorularla islamiyet

Bu kategoride yer alan Tarih soruları ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cevşen nedir ve okumak doğru mudur… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.