Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

maydın
Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

Soru

Kredi çekip hacca gitmenin caiz olmadığını okudum. Peki kredi kartına taksit yaptırıp gidilebilir mi. Ayrıca bu 2 si arasında ne fark var. Kredi kartıyla taksit yaprırmakta aynı değil mi. 12 ay taksitle gittim. Arada ödüyemedığim aylar oldu. Şimdi yine bu kredi çekmege benziyecek mi. Kısacası yanlış bişey yapmak istemiyorum. KREDİ KARTINA 12 AY TAKSİTLE HAC VEYA UMRE YAPILIR MI?

Okudunuz mu?  Mükellefin fiilleri nelerdir

Cevap

Değerli kardeşimiz;

Faizli kredi çekmek caiz değildir. Bu bakımdan böyle bir para ile hacca gitmek doğru değildir. Kredi kartı ile taksitlendirerek hacca gitmek ise caizdir. Çünkü bunda her hangi bir faizli muamele uygulanmamaktadır.

Kredi kartı tek çeşit değildir. Faizli olanı var, faizsiz olanı vardır. Gününde ödeneni var, geciktirileni var. Şayet kartla satın aldığınız malın parasını (sözleştiğiniz) günü geçirmeden öderseniz, faize düşmeden ödemiş olursunuz. Böylece kredi kartınızdan gelen bir mahzur söz konusu olmaz.

Okudunuz mu?  Kendi kendine boşalınca abdest almak gerekir mi?

Kartın borcunu gününde ödemez de geciktirirseniz, elbette borcunuzu faizli ödemek zorunda kalırsınız. Böylece kartınızın mahzuru söz konusu hale gelmiş olur,
Bütün mesele, karta tanınan faizsiz ödeme müddetinin geçirilmemesinde, geç kalıp ta faiz ödemek zorunda kalınmamasındadır. Faiz ödemeden kullanıyorsanız, mahzuru yok. Faiz ödeyerek kullanırsanız mahzuru çok.

Okudunuz mu?  Hacca giden insanların tüm günahlarının affedileceği sözü nasıl anlaşılmalıdır

Ahmed Şahin

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

Yusuf
teşekkürler bilgi için ama işin içinde banka olunca şüphe doğuyor yine…


Cevap: Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

Murad
Bana göre taksitle yapılmamalı. Çünkü sadece yeterince imkanınız var ise Hac ibadetini yerine getirmek farzdır.

Okudunuz mu?  Çocuk kusmuğu ile namaz kılınır mı?

Cevap: Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

baysinasi
ama zamanında paran var iken farz duruma gelen insan sonradan parası olmasa da farz üzerinden düşmez mecbur olur olunca harama sokmadan sıkıntı yok diye düşünüyoruz


Kayıtsız Üye
Hocam kredi kartı ile caiz diyorsunuz benim anlamadığım önümüzdeki zamanın 1 saniyesini bile yaşayıp yaşayamayacağımız belli değil kartla gittik işlerimiz bozuldu taksidi ödeyemedik hac kabul olurmu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almayan birinin yaptığı yemek yenir mi?

Hoca
< taksidi ödeyemedik hac kabul olurmu >
Varisleriniz ödeyecek ve kabul olur ama asla hiç bir hoca borçla hacca gidin demez doğru da değil zaten

Bu kategoride yer alan Babanın evine git demekle nikah düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.