Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
sizden8
Abone

Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

aslıhan u
5 aylık bebegım var ve emzırıyorum acaba emzırınce abdest bozulur mu emzırme sonrası namaz kılabılırmıyım yoksa abdest tazelemem gerekırmı


Cevap: Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

Yakut
Annenin çocuk emzirmesi veya her hangi bir sebeple sütünün akması abdesti bozmaz.


Cevap: Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

Fetva Meclisi
emzirmek abdesti bozar mı diyanet

Okudunuz mu?  Dün bir konu acmıstım zina yapan nasıl tövbe etmelidir diye aynı arkadasım icin yardım

Abdest; ön ve arkadan idrar ve dışkı; vücuttan da kan, irin, ağız dolusu kusmuk vb. necis şeylerin çıkmasıyla ve kadınlara mahsus özel haller ile bozulur (Mevsılî, İhtiyâr, İstanbul, ts. I, 9-11). Dolayısıyla süt emzirmekle abdest bozulmaz.


Cevap: Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Bebek emzirdigim için devamli sut geliyor gogsumden ve bazen kiyafetlerim sut oluyo.ben bu kiyafetlerle namaz kilinca gunah olurmu kilabilirmiyim

Okudunuz mu?  4 halife kimlerle evlenmiştir?

arifselim
Süt emzirmekle veya sütün sürekli akmasıyla abdest bozulmaz ve bu sütle batan elbiselerle namaz kılınması da günah değildir. Bu halde namaz kılabilirsin.


Emzirmek abdesti bozar mı, emzirmek abdesti bozarmi, bebek emzirmek abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Gusülde bir yeri yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.