Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Ağızdan soğan ve ya sarımsak kokusu gelirse namaz kılmak olur mu

Ağızdan soğan ve ya sarımsak kokusu gelirse namaz kılmak olur mu

Muhasibi
Cevap: Soğan ve ya sarımsak yediğimiz zaman, bir şekilde bu kötü kokuyu gidermemiz gerekiyor! Yani dişlerimizi fırçalayarak ya da ağzımıza karanfil alarak, bu kötü kokuyu gidermeliyiz. Ama en iyisi soğan ve sarımsağı pişirerek yemeliyiz çünkü o zaman kokuları kalmıyor.
Namaz konusuna gelince; allah-u Teâlâ’nın kadınlara verdiği izin dışında ‘NAMAZ’ hiçbir zaman terk edilemez!!! Çünkü namazın terki çok ama çok tehlikelidir!!!
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
Parça parça kesilsen de, yakılsan da Allah’a hiçbir şeyi ortak koşma! Farz namazı kasten terk etme! Kim farz namazı kasten terk ederse ondan Allah’ın zimmeti beri olur.
İbni Mace
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle demiştir:
Bizlerle onlar arasındaki ahit namazdır. Kim namazı terk ederse küfre girer.
Tirmizi 2621, Nesei 462, İbni Mace 1079, Ahmed 5/346, Hakim 1079


Cevap: Ağızdan soğan ve ya sarımsak kokusu gelirse namaz kılmak olur mu

AKBİLE
bu koku kişinin kendini ve çevresini rahatsız etmesine sebep olur eğer toplum içinde namaz kılacaksa muhakkak önlemini almalıdır yada o ortamlara girmemelidir

Okudunuz mu?  Müzik dinlemenin hükmü nedir?

agzımız kokarken namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Erken doğmuş bebeğe iyileşmesi için Yasin suresi okunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağızdan soğan ve ya sarımsak kokusu gelirse namaz kılmak olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.