Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:05

Yemeği elle yemek sünnet midir

Yemeği elle yemek sünnet midir

Muhasibi
Cevap: Yemeği elle yemek sünnet değildir! Sünnet olması için Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in bize: ‘Sizden biri yemek yediği vakit eliyle yesin’ diye emretmesi gerekirdi.
Ama kişi, Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) yemeği eliyle yemiştir düşüncesi ile eğer eliyle yemek yerse, niyetinden dolayı ecir yani sevap kazanır.
Örneğin: Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) her zaman sarık takardı. Ama bize sarık takmayı emretmemiştir! Sarık takılması ile ilgili bütün hadisler, zayıf veya uydurma olup asılsızdır. Dolayısıyla sarık takmak sünnet değildir.


Cevap: Yemeği elle yemek sünnet midir

AKBİLE
nedense asıl sünnetlere uyulmuyor ve işine gelenler seçiliyor birde eleştiriliyıor şöylede düşünmek lazım zamana göre uyumlu olmak ve sünnetleri zamana göre yaşamak

Okudunuz mu?  Dirhem miktarı ne kadardır?

elle yemek yemek sünnet mi, elle yemek sünnet mi, elle yemek sünnet midir

Bu kategoride yer alan İftar vaktinde önce namaz mı kılınır yoksa oruç mu açılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemeği elle yemek sünnet midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.