Anasayfa
21 Ağustos 2021, 14:53
fikih
Abone

Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi

Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi

maydın
Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi

Hâcer, Sâre’nin cariyesidir. Sâre kendisinin çocuğu olmadığı için çocukları olur ümidi ile onu Hz. İbrahim’e hediye etti. İşte bundan sonra Hz. İbrahim’in Hâcer’den ilk oğlu Hz. İsmail doğmuştur.

İsmail’in doğumu üzerine Sâre, hem çocuğu, hem de annesi Hâcer’i kıskanmaya başlayınca Hz. İbrahim, Cenâb-ı Hak’tan aldığı bir emirle Hâcer’i ve oğlunu alıp Mekke vadisine bıraktı. Onları bıraktığı yerde ne ekili bir şey, ne de bir su vardı. Hâcer, oğlu. İsmail’e su bulmak üzere Safâ ile Merve tepeleri arasında sa’y ederken İsmail’in ayakları dibinden Zemzem kaynamaya başladı.

Okudunuz mu?  Eşini dudaktan öpmek abdesti bozar mı?

Çevrede yaşayan Cürhüm kabîlesi, orada bir su kaynağının mevcûdiyetini hissedince gelip Hâcer’in izniyle oraya kondular. Böylece Hâcer ve Hz. İsmail, Cürhüm’lüler arasında yaşamaya devam ettiler. Hz. İsmail Cürhümlülerden bir kızla evlendi ve nesli çoğaldı. Hâcer, Mekke’de vefât edince Kâbe’nin ön kısmındaki Hıcr (diğer adıyla Hatîm) adı verilen bölüme defnedilmişti (İbnü’l-Esîr, el-Kâmil fi’t-Târîh, Beyrut 1965, I, 101-105, 125).

Okudunuz mu?  Karım beni boşayabilir mi

Ahmet ÖNKAL


Cevap: Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi

ZİREGÜL
hazreti hacer değerli kadınlarımızdan biridir kendisi hz ibrahimin eşlerindendir o sonsuz tevekkül ve sabır sahibi dindar kıymetli bir hanımdır


Yorum: Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi

Kayıtsız Üye
Çok güzel bence burdan kolayca bulursunuz hemde kısaca.

Okudunuz mu?  Teavvüz kelimesinin anlamı nedir?

hz hacer hayatı, hz hacerin hayati, hz hacerin hayatı

Bu kategoride yer alan Cünüp iken Kur'an okumak caiz olmaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hacer Hakkında Kısa Bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.