Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli

Şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli

Kayıtsız Üye
kuranı kerim türkçe meallinden şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli .lütfen çok acil yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. şimdiden Allah razı olsun.


Cevap: şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli

Desert Rose
Beş ayet ekliyorum

Okudunuz mu?  Haşr suresi 18. ayet:Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve herkes, yarına ne hazırladığına baksın.

1- Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (2/168)

2-Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (2/208)

3-Şeytan, sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin -hayasızlığı emrediyor. Allah ise, size kendisinden bağışlama ve bol ihsan (fazl) vadediyor. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir. (2/268)

Okudunuz mu?  İhlas Süresi Meali (türkçe anlamı)

4-Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah’a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. (2/275)

Okudunuz mu?  Süleyman (a.s) ile ilgili ayetler

5-Ve meleklere: "Adem’e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (2/34)


Cevap: şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli

Kayıtsız Üye
güzelmiş benim din ödevime yardımcı oldu çok


Cevap: şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli

Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim performans ödevime kullanacağım

Okudunuz mu?  Gece-Gündüz Ile Ilgili Ayetler

O ye man
Cok sagol din ödevine yardımcı oldun


Kayıtsız Üye
çok sagolun din ödevime yardımcı oldunuz çok sagolun


Kayıtsız Üye
çok sagolun baya ısıme yaradı dın odevı ıcın


şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden ayetler, kuranı kerimde şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden ayetler, şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuranın öğütleri

Bu kategoride yer alan Kuranın ilk tefsir ne zaman yapıldı ve kura hakkında detaylı bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın kötülüğünden sakınmayı ifade eden iki ayet mealli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.