Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:24
Namazlar
Yönetici

Gecenin üçte biri saat kaçtır…

Gecenin üçte biri saat kaçtır…

Yetim
Soru: Bir kardeşimiz:
Ben Belçika’da yaşıyorum. Allah’a dua etmek için gecenin üçte biri saat kaçtır. Gece saat tam kaçta kalkmak gerekiyor. Birde o saatte herhangi bir namaza niyet edip kılmamız gereken namaz var mıdır? diye sormuş.
Cevap: Gecenin son üçte biri, yazın saat: 02:00 ile 03:00 arası kılınır. Kışın ise: 00:30 ile 01:30 arası kılınır. Gecenin son üçte birinde gece namazı kılınır.


Cevap: Gecenin üçte biri saat kaçtır…

İZGEN
Yüca yaradan gece yapılan ibadetler için ‘yokmu dua eden dua edin icabet’ediyim demiştir peygamber efendimizde gece yani teeccüd namazı kılar ve kılmamızı tavsiye edrdi

Okudunuz mu?  Hangi vakit namazlarında imam sesli okur?

gecenin üçte biri hangi saattir, gecenin son üçte biri hangi saattir, gecenin son üçte biri

Bu kategoride yer alan Yatsı namazının vitir vacibi nasıl kılınır? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gecenin üçte biri saat kaçtır… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.