Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Her gün okunacak dualar

Her gün okunacak dualar

kimsesiz
Her gün okunacak dualarSual: Sabah-akşam okunması gereken dualar nelerdir?
CEVAP
Hadis-i şeriflerde bildirilen dualardan bazıları şöyle:
(Sabah-akşam 7 defa Allahümme ecirni minennâr diyen Cehennemden kurtulur.) [Ebu Davud]
(Sabah-akşam, 3 defa, Bismillahillezi lâ yedurru maasmihi şeyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemiulalim okuyan, büyücü ve zalimden emin olur.)
[I. Mace]

(Sabah 3 defa, Eûzü billahis-semiil alim-i mineşşeytânirracim diyerek Haşr suresinin son üç âyetini okuyana, 70 bin melek, akşama kadar dua eder. O gün ölürse şehid olur. Akşam okursa yine aynı şeylere kavuşur.)
[Tirmizi]
(Sabah namazından sonra 11 ihlas okuyana, Cennette bir köşk verilir.)
[Haraiti]
(Sabah namazından sonra on defa, "La ilahe illAllahü vahdehü la-şerikeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yümit ve hüve ala külli şeyin kadir" okuyan, akşama kadar her çeşit zarardan korunur, hiçbir günah ona zarar vermez.)
[Nesai] ("Günah zarar vermez" demek, günah işlemez veya işlediği günaha tevbe eder, o günah ona zarar vermemiş olur demektir.)

(Akşam namazından sonra
[yukarıdaki tesbihi] okuyan, sabaha kadar şeytandan korunur. On sevaba kavuşur, on günahı affolur ve on köle azat etmiş gibi sevap verilir.) [Tirmizi]
(Sabah namazlarından sonra üç defa Sübhanallah-il azim ve bir hamdihi diyen körlük, cüzzam ve felçten korunur.)
[İ. Ahmed]
(Şirkten korunmak için Allahümme inni eűzübike min en-üşrike bike şey-en ve ene a’lemü ve estağfiruke li-mâ lâ a’lemü inneke ente allâmülguyub okuyun!)
[İ. Ahmed]

(Sabah-akşam 7 defa HasbiyAllahü la ilahe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim okuyanın dünya ve ahiret işine Allahü teâlâ kâfi gelir.)
[Beyheki]

( Allahümme ma esbaha bir min nimetin ev bir ehadin min halkıke, fe minke vahdeke lâ şerike leke, felekel hamdü ve lekeşşükür duasını, gündüz okuyan o günün, akşam okuyan o gecenin şükrünü ifa etmiş olur.)
[Akşam esbaha yerine emsâ denir.]
(Bir kimse, sabah-akşam yüz defa SübhânAllahi ve bihamdihi derse, o gün ve o gece hiç kimse onun kadar sevap kazanamaz.)
[Deylemi]
(Evden çıkarken Bismillahi, tevekkeltü alAllahi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah diyen, tehlikelerden korunur ve şeytan ondan uzaklaşır.)
[Tirmizi]
( Lâ havle… okumak, doksandokuz derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdan kurtulmaktır.)
[Ebu Nuaym] [İmam-ı Rabbani hazretleri, din ve dünya zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa Lâ havle velâ kuvvete illâ billah okurdu. Okumaya başlarken ve okuyunca yüzer defa Salevat getirirdi. (Tefsir-i Mazheri)]
(Her gün yüz defa salevat getiren, münafıklıktan ve Cehennem ateşinden uzaklaşır ve kıyamette şehidlerle beraber olur.)
[Taberani]
(Günde 25 defa Allahümme bârikli fil mevt ve fi mâ ba’delmevt okuyan şehid olarak ölür.)
[Redd-ül Muhtar]
(Gece Âmenerrasulüyü okuyana, bu iki âyet, her şey için yeterlidir. Bu iki âyeti yatsıdan sonra okuyana, geceyi ibadetle geçirmiş sevabı verilir.)
[Şir’a]
(Tebârekeyi okumadan yatma! Kabir azabını def eder. Her gece Tebâreke okuyan, Kadir gecesini ihya etmiş gibi sevaba kavuşur.)
[Ey Oğul İlmihali]
(Eve girerken İhlas suresini okuyan, yoksulluk görmez.)
[T. Kurtubi] (Evden çıkarken Âyet-el kürsi okuyana, melekler, evine gelinceye kadar dua eder.) [Ey Oğul İlmihali]

Okudunuz mu?  Duânın kabul olunduğu haller

İstiğfara devam etmek
(İstiğfara devam eden kimse, her sıkıntıdan kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır.)
[İbni Mace] [İstiğfar olarak (Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh) okumalıdır.

(Günde yüz kere La ilahe illAllah diyen kimsenin, kıyamet gününde yüzü ay gibi parlar.)
[Taberani]

(Bir yere gelen, Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri ma haleka okursa, o yerden kalkıncaya kadar, ona hiçbir şey zarar veremez.)
[Müslim]
(Sıkıntılı veya borçlu, bin kere Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.)
[Şir’a]

Okudunuz mu?  Evlenene yardım


Sual:
Her gün nasıl dua etmeli?
CEVAP
Okunacak dualar çok ise de, birkaçını bildirelim!
Sabah ve akşam namazlarını kılıp dua ederken yedi defa (Allahümme ecirni minennâr) demelidir! Bunu okuyan Cehennemden kurtulur.

Sabah-akşam üç defa (Bismillahillezi, la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemi-ul-âlim) okuyan, büyücülerin, zalimlerin şerrinden ve her çeşit zarardan korunur.

Okudunuz mu?  Örnek bir Cuma duası

Sabah-akşam üç defa (Euzü billahis-semiil âlimi mineşşeytanirracim) diyerek Haşr suresinin son üç âyetini okuyana yetmiş bin melek dua eder, ölünce de şehid olur.

Küfre düşenin bütün ibadetleri yok olur. Onun için küfre düşüren söz ve işleri bilmelidir! Şirke düşmekten korunmak için de sabah-akşam (Allahümme inni euzü bike min en üşrike bike şeyen ve ene âlemü ve estağfirüke lima la âlemü inneke, ente allamülguyub) duasını okumalıdır!

Okudunuz mu?  En Güzel Sabah Duaları

Sabah-akşam 7 defa (HasbiyAllahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim) okuyana Allahü teâlâ, onun din ve dünya işlerinde yardımcı olur.

Evden çıkarken (Âyet-el kürsi)yi okuyana melekler, eve dönünceye kadar dua ve istiğfar ederler. Dinimize, dünyamıza gelecek zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa (La havle vela kuvvete illa billah) okunmalıdır! okumaya başlarken ve okuduktan sonra da yüzer defa Salevat okumalıdır!

Sıkıntıdan kurtulmak için de (La havle…) okumaya devam etmelidir! Her gün yüz defa okuyan da fakirliğe düşmez. Elindeki nimetler de devam eder.

Günde yüz defa salevat (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala âli seyyidina Muhammed) okuyan Cehennemden kurtulur ve şehidlerle beraber olur.

Sual: Gece okuduğum bazı duaları okuyamadığım, teheccüt namazını kılamadığım geceler oluyor. Duaları ertesi günü okusam ve teheccüt namazını da kuşluk vakti kılsam aynı sevabı alabilir miyim?
CEVAP
Tembellik, ihmallik ve başka bir mazeretle vaktinde yapılmayan bu nafile ibadetleri ertesi sabah, öğleye kadar yapan aynı sevaba kavuşur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Bir kimse, her gece okuduğu dua ve zikirleri ihmal edip okumadan yatarsa, ertesi günü öğleye kadar okursa, vaktinde okumuş gibi aynı ecir ve sevaba kavuşur.)
[Müslim]

Okudunuz mu?  Hz. Aişe annemizin duası


Sual:
Her gün belli sayıda okuduğum, tesbih ve dualar var. Mesela, her gün 100 salevat-ı şerife ve ardından 500 la havle, sonra 100 salevat-ı şerife okuyorum. Bunları, hiç ara vermeden, arada hiç konuşmadan mı okumak gerekir?
CEVAP
Hayır, ara vermenin veya bir ihtiyaç olunca, arada konuşmanın mahzuru olmaz


Her gün okunacak Dua’lar!!!!

Amenna
Hadis-i seriflerde bildirilen dualardan bazilari söyle:
(Sabah-aksam 7 defa "Allahümme ecirni minennâr" diyen Cehennemden kurtulur.) [E.Davud]


(Sabah-aksam, 3 defa, "Bismillahillezi lâ yedurru maasmihi seyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemiulalim" okuyan, büyücü ve zalimden emin olur.) [Ibni Mace]


(Sabah 3 defa, "Eûzü billahis-semiil alim-i minesseytânirracim" diyerek Hasr suresinin son üç âyetini okuyana, 70 bin melek, aksama kadar dua eder. O gün ölürse sehid olur. Aksam okursa yine ayni seylere kavusur.) [Tirmizi]


(Sabah namazından sonra 11 ihlas okuyana, Cennette bir kösk verilir.) [Haraiti]


(Sabah namazından sonra on defa, "La ilahe illAllahü vahdehü la-serikeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yümit ve hüve ala külli seyin kadir" okuyan, aksama kadar her çesit zarardan korunur, hiçbir günah ona zarar vermez.) [Nesai] ("Günah zarar vermez" demek, günah islemez veya isledigi günaha tevbe eder, o günah ona zarar vermemis olur demektir.)


(Aksam namazından sonra [yukaridaki tesbihi] okuyan, sabaha kadar seytandan korunur. On sevaba kavusur, on günahi affolur ve on köle azat etmis gibi sevap verilir.) [Tirmizi]


(Sabah namazlarindan sonra üç defa Sübhanallah-il azim ve bir hamdihi diyen körlük, cüzzam ve felçten korunur.) [I. Ahmed]


(Sirkten korunmak için "Allahümme inni eûzübike min en-üsrike bike sey-en ve ene a’lemü ve estagfiruke li-mâ lâ a’lemü inneke ente allâmülguyub" okuyun!) [I. Ahmed]


(Sabah-aksam 7 defa "HasbiyAllahü la ilahe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azim" okuyanin dünya ve ahiret isine Allahü teâlâ kâfi gelir.) [Beyheki]


("Allahümme ma esbaha bir min nimetin ev bir ehadin min halkike, fe minke vahdeke lâ serike leke, felekel hamdü ve lekessükür" duasını, gündüz okuyan o günün, aksam okuyan o gecenin sükrünü ifa etmis olur.) [Aksam esbaha yerine emsâ denir. Mekt. C.3, m.17]


(Bir kimse, sabah-aksam yüz defa "SübhânAllahi ve bihamdihi" derse, o gün ve o gece hiç kimse onun kadar sevap kazanamaz.) [Deylemi]


(Evden çikarken "Bismillahi, tevekkeltü alAllahi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah" diyen, tehlikelerden korunur ve seytan ondan uzaklasir.) [Tirmizi]


(Lâ havle… okumak, 99 derde devadir. Bunlarin en hafifi sikintidan kurtulmaktir.) [E.Nuaym]


[Imam-i Rabbani hazretleri, din ve dünya zararlarindan kurtulmak için her gün 500 defa "Lâ havle velâ kuvvete illâ billah" okurdu. Okumaya baslarken, okuyunca yüzer defa salevat getirirdi.(T.Mazheri)]


(Her gün yüz defa salevat getiren, münafikliktan ve Cehennem atesinden uzaklasir ve kiyamette sehidlerle beraber olur.) [Taberani]


(Günde 25 defa "Allahümme bârikli fil mevt ve fi mâ ba’delmevt" okuyan sehid olur.) [R.Muhtar]


(Gece Âmenerrasulüyü okuyana, bu iki âyet, her sey için yeterlidir. Bu iki âyeti yatsidan sonra okuyana, geceyi ibadetle geçirmis sevabi verilir.) [Sir’a]


(Eve girerken Ihlas suresini okuyan, yoksulluk görmez.) [T. Kurtubi]


(Evden çikarken Âyet-el kürsi okuyana melekler, eve gelene kadar dua eder.)


(Istigfara devam eden, her sikintidan kurtulur, ummadigi yerden riziklanir.) [Ibni Mace]

Okudunuz mu?  Hz. Ali (r.a) Efendimizin yakarışı (duası)

[Istigfar olarak (Estagfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh) demeli.

(Günde yüz kere "La ilahe illAllah diyenin, kiyamet gününde yüzü ay gibi parlar.) [Taberani]


(Bir yere gelen, "Euzü bikelimâtillahittammâti min serri ma haleka" okursa, o yerden kalkıncaya kadar, ona hiçbir sey zarar veremez.) [Müslim]


(Sikintili veya borçlu, bin kere "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ isini kolaylastirir.) [Sir’a]


Günde yüz defa salevat (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala âli seyyidina Muhammed) okuyan Cehennemden kurtulur ve sehidlerle beraber olur.


Yanıt: Her gün okunacak Dua’lar!!!!

akyuz
Allahım razı olsun emeğine eline sağlık

Okudunuz mu?  Ben Sana Sığındım

Soru: Her gün okunacak Dua’lar!!!!

ekremee
Allahume Ecİrnİ Mİnennar Allahume Ecİrnİ Mİnennar Allahume Ecİrnİ Mİnennar Allahume Ecİrnİ Mİnennar Allume Ecİrnİ Mİnennar Allahume Ecİrnİ Mİnennar Allahume Ecİrnİ Mİnennar.


ebuturab
Allah cc razı olsun kardeşim çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı…daim dua

Okudunuz mu?  Sabır duası sabırla ilgili dualar

gülsenam
Allah razı olsun çok güzel bilgiler….


sbr yldrm
soğolasın
defterime not ettim
Allah razı olsun
teşekkürler


nuran58
ALLAH razı olsun çok fayfali paylaşim…


beyazmelegim
ALLAH sizden razı olsun çok faydalandim Allah sizleri ve bizi peygamber efendimiz s.a.v ile haşretsin insAllahAllaha emanet olun

Okudunuz mu?  Gelin Uğurlama Duası

nuran58
Dua ederken çoğul lafzını kullanmak daha isabetli olacaktır.
Hem kendimize hem ümmete dua etmiş oluruz.


Hoca
Herşeyin zararından korunmak için (Peygamberimizin Duası)

Bu dua kim sabah ve akşam 3’er defa okursa Allahın koruması altına girer, hiç kimse hiçbir şey ona zarar veremez.
Sabah ve Akşam: (Üç kere)

Turkçesi:
(Bismillehillezi le yedurru meé ismihi şey’un fil erdi vele fisseme’i ve huvessemiu’l aliym)

Anlamı:
"İsmiyle yerde ve gökte hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O, hakkıyla işiten ve her şeyi bilendir."

KAYNAK: (Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mâce. Bkz. Sahih-i İbni Mâce 2/332)


abd
günlük duaları ezberleyip düzenli okumak çok yararlı olacaktır

Okudunuz mu?  İçten bir dua

NuN
bismillahillezi la yedurru mea ismihi şeyün fil ardı vela fissemai ve hüvessemiul alim
bu korunma duasını her gün okuyorum


bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim, bismillahillezi la yedurru mea ismihi şeyün fil ardı vela fissemai ve hüvessemiul alim, bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil ardı vela fissemai ve hüvessemiul alim

Bu kategoride yer alan Ramazan Ayında Okunacak Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her gün okunacak dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.