Anasayfa
21 Ocak 2024, 8:31
Siyer
Yönetici

Şefaat ya RasulAllah demek haram mıdır

Şefaat ya RasulAllah demek haram mıdır

Muhasibi
Cevap: Evet, şefaat ya RasulAllah! demek haramdır. Kişi isteyeceği zaman sadece Allah (Azze ve Celle)‘den istemesi gerekir. Çünkü kulların sıkıntılarını giderecek, onlara yardım edecek ve onların dualarına icabet edecek yalnızca Allah (Azze ve Celle)‘dir.
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in kıyamet gününde Allah (Azze ve Celle)‘nin izni ile şefaat edeceğine hiçbir şüphemiz yoktur. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘den yahut başkalarından:
−Bana şefaat ya RasulAllah, bana şefaat et ey filanca, gibi ifadelerle şefaat talep edilmesi doğru değildir. Ancak bir kimse:
−Ey Allah’ım Rasulünü benim hakkımda şefaatçi et der dua ederse bu müstesnadır, bu caizdir. Bunun delili ise Osman bin Hanif (RadiyAllahu Anh)‘ın rivayet ettiği hadiste şöyle demiştir:
Gözleri görmeyen bir adam Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e geldi ve:
−Bana şifa vermesi için Allah’a dua et dedi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Dilersen dua ederim ama istersen sabret. Sabretmen senin için daha hayırlıdır’ buyurdu. Adam:
−Allah’a dua et dedi. Osman bin Hanif (RadiyAllahu Anh) dedi ki:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ona abdest almasını, abdestini güzel yapmasını ve şöyle dua etmesini emretti:
−’Ey Allah’ım! O’nu (Rasulünü) benim hakkımda şefaatçi et!
Tirmizi: 3811, İbni Mace: 1385, Ahmed: 4/138
Kişi ey Allah’ım! Kıyamet günü Muhammed (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘i benim için şefaatçi yap diyebilir bunda hiçbir sakınca yoktur. Ama şefaat ya RasulAllah! diyemez. Bu iki söz arasında dağlar kadar fark vardır. Tabi ki akıl sahipleri için


Cevap: Şefaat ya RasulAllah demek haram mıdır

Kayıtsız Üye
şefaat ya resulAllah ne demek şefaat ya resulAllah anlamı nedir

Okudunuz mu?  Hz. Peygamberin hayatını inceleyen ilim dalına ne ad verilir?

arifselim
Şefaat dini bir terimdir ve günahkar yada suçlu kimselerin Allah katında değeri olan bir kimseyi Allah’ın kendisini affetmesi için aracı olmasını istemesidir.


Cevap: Şefaat ya RasulAllah demek haram mıdır

Kayıtsız Üye
Es selamun aleyküm arkadaşım çok yanlışın var. Haram deyipte milletin kafasını karıştırma istersen sana dünya hadis ayette sana dogruyu acıklardım ama gerek yok sen baya alimsin yazsamda boş olur neyse selametle kal sen haram bil bize değil hamdolsun.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin süt kardeşlerinin isimleri nelerdir?

EBUALPER
Allah a Hamd olsun. Rasulune Salat ve Selam olsun.

Gerçek dua ancak O’nadır. O’ndan başka dua ettikleri-çağırdıkları-yalvardıkları kendilerine hiçbir şeyle cevap veremezler.
Durumları; suyun ağzına gelmesi için avuçlarını ona açmış kimsenin durumu gibidir.
Oysa o, hiç bir zaman suya kavuşamaz. İşte kafirlerin yalvarışı da böyle boşunadır. Rad Suresi 14. Ayeti.

Okudunuz mu?  Hiç evlenmeyen Peygamberler kimlerdir

DUA İBADETİN ÖZÜDÜR (Tirmizi Da’avat 1).

Şefaatil Uzza yani Makamı Mahmud, Allah Azze ve Cellenin insanları tekrardan diriltip mizanın kurulması için bekleyecekleri o uzun sürenin bitmesi için Allahın son nebi ve rasul olan Muhammed aleyhisselama öğreteceği özel bir hamd şekli ile Allah a hamd etmesidir.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin soyu

Bunun hariçinde Allah Rasulu, Melekler, Kuranı Kerim, Şehitler, Salihler veyahut kişinin yapmış olduğu ameller kişiye Şefaatte bulunacak bununla ilgili sahih hadisler çoktur.

PEKİ BİZLER HESAP GÜNÜ ALLAH IN CEHENNEMİNDEN KURTULMAK İÇİN ALLAH İLE ARAMIZDA ŞEFAATÇİ OLMASI İÇİN ALLAH RASULUNE YADA DİĞER İNSANLARA YADA DİĞER VESİLELERE YALVARIP YAKARA BİLİRMİYİZ ?

Okudunuz mu?  Hayat Sadece Ahiret Hayatıdır

1- ALLAH TAN BAŞKASINA YALVARMAK NE KURAN DA NEDE SÜNNETTE KAYITLI OLAN BİRŞEY DEĞİLDİR. BİLAKİS BU AMELİ İPTAL ETMEK İÇİN RASULLER VE NEBİLER VE KİTAPLAR GELMİŞTİR.
2- HENÜZ ÖLMEMİŞKEN VE MÜSLÜMANMI KAFİR Mİ OLARAK ÖLECEĞİMİZDEN HABERİMİZ OLMADIĞI HALDE KİMİN KİME ŞEFAATÇİ OLACAĞINI BİLMEDEN ÜSTÜN KÖRÜ BİR BİLİNMEZLİK ÜZERİNE DUA ETMEK BU RASULULLAHIN TAVSİYE ETTİĞİ BİRŞEY DEĞİLDİR. NEDENİ ŞUDUR Kİ RASULULLAH HENÜZ MAKAMI MAHMUD A ERİŞMİŞ DEĞİLDİR ÇÜNKÜ KIYAMET KOPMAMIŞ VE İN SANLAR TEKRAR YARATILMAMIŞTIR. VE MİZANDA KURULMUŞ DEĞİLDİR.
3- ALLAH RASULUNUN HERHANGİ BİR KİMSENİN SESİNİ İŞİTECEĞİNE İTİKAT ETMEK KÜFÜRDÜR. ÇÜNKÜ SEMİ OLAN ALLAHTIR VE MUHAMMED ALEYHİSSELAM ÖLMÜŞTÜR.

Okudunuz mu?  Ey şehvetini benim için terk eden 'genç'

4- ŞEFAAT YA RASULULLAH SÖZÜNÜN MANASI = EY ALLAHIN RASULU ARACI OL !! EN BAŞINDA DEDİĞİMİZ GİBİ DUA ÇAĞIRMA VE YALVARMA ALLAHTAN BAŞKASINA YAPILAMAZ ÇÜNKÜ BU ŞİRKTİR. EBU CEHİLİN LAT MENAT UZZA GİBİ SALİHLERİ KABİRLERİNİ veyahut TOTEMLERİNİ HATTA ONLARA KARSI YAPMIŞ OLDUKLARI infak-kurban kesme-secde ve DİĞER İBADETLERİ ŞEFAATÇİ KILIYORLARDI.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (S.A.S) Kutlu Soyu Seyyidler Ve Şerifler Anadolu Dağılımı

==== Rasulullah ın şefaatine nail olmak isteyen aklı selim kullar her ezanın ardından şu duayı yapsın. =====
Hz. Cabir’den nakledilen bir hadiste Peygamberimiz "Kim ezanı duyunca şu duayı okursa ona şefaatim kıyamet gününde vacip olur."
Allah’ım! Ey bu davetin ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed (sav)’ye vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver. Onu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır."

Okudunuz mu?  Hendek kazma fikri veren sahabinin adı nedir?

KAVAİDUL ERBAA(4 KAİDE) VE NEVAKİDUL İSLAM (İSLAMI BOZAN SÖZ VE AMELLER) İSİMLİ TEVHİD RİSALELERİNİ OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
BİR KİMSE ŞİRK NEDİR TEVHİD NEDİR BİLMEDEN ÖLÜRSE CEHENNEM EHLİNDEN OLUR. ÇÜNKÜ TEVHİD BİZLERE FARZ KILINMIŞTIR VE YARATILMA AMACIMIZ TAMAMİYLE BUDUR.
TEVFİK ALLAH TAN.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Hastalığı ve vefatı ile ilgili sorular ve cevapları

şefaat ya resulAllah ne demek, şefaat ya resulAllah anlamı, şefaat ya resulAllah

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şefaat ya RasulAllah demek haram mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.